Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland Topklinisch Ziekenhuis (STZ)

Zuyderland Medisch Centrum is één van de Nederlandse ziekenhuizen die zijn aangesloten bij Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ).

Wij zijn enorm trots op het feit dat Zuyderland een Topklinisch Ziekenhuis genoemd mag worden. Zuyderland is een van de landelijke koplopers in aantal erkende topklinische expertisecentra (TEC’s), heeft een grote opleidingscapaciteit en een indrukwekkende wetenschappelijke output en innovatiekracht.

Zuyderland hanteert een brede definitie van topklinische zorg, waarbij het niet alleen excellente expertisezorg omvat, maar ook hoogstaande basiszorg. Dit creëert een inspirerende werkomgeving, met volop kansen voor persoonlijke en professionele groei. In een micropoll gehouden onder Zuyderlanders heeft iets meer dan een kwart van de respondenten aangegeven dat het topklinisch profiel een significante impact heeft gehad in hun keuze om voor Zuyderland te komen werken.

Binnen het programma Doorontwikkeling Topklinische Zorg werkt Zuyderland aan het behoud van onze topklinische status en de ambitie om hierin toonaangevend te zijn.

Heraccreditatie

26 september 2024 ontvangt Zuyderland een visitatiecommissie die namens STZ zal beoordelen of Zuyderland weer voor 5 jaar Topklinisch Ziekenhuis mag zijn. De voorbereidingen voor deze visitatie zijn begonnen.

Contact

Vragen/opmerkingen over Topklinisch Zuyderland?

Neem dan contact op met STZ coördinator Esther Bergman.