'Het is niet zo dat ik mijn moeder helemaal geen knuffel meer geef.'

Lees het hele verhaal

‘Voor mij voelt het alsof de puzzelstukjes op hun plaats zijn gevallen’

Bianca van der Naald startte in september 2018 met de driejarige combi-opleiding MZ-VIG. Een gloednieuwe opleiding binnen Zuyderland. Als ze de studie met succes afrondt, ontvangt ze als een van de eersten maar liefst twee mbo-diploma’s, medewerker maatschappelijke zorg én verzorgende IG.

Lees meer

‘Op mijn eerste werkdag ging ik huilend naar huis’

Lees meer

Aldenhof

Campus 1, 6121 NZ Born

 • verzorgingshuiszorg
 • verpleeghuiszorg
 • wijksteunpunt
 • zorgappartementen
 • Kleinschalig wonen

Contact

Heeft u vragen neem dan contact met ons op

088 – 458 4400

088 – 458 4400

Locatie

Campus 1, 6121 NZ Born

Born heeft een prachtig woonzorgcentrum dat voor de buurt ook wijkcentrum en wijksteunpunt is. In woonzorgcomplex Aldenhof zijn 5 kleinschalige woonvormen voor in totaal 30 psychogeriatrische cliënten en 60 zorgappartementen voor verzorgingshuiscliënten. Ook zijn er bijbehorende voorzieningen zoals een keuken, restaurant en kantoorruimten. In het woonzorgcomplex verhuurt Woonpunt ook 38 huurappartementen.

Wijksteunpunt
Aldenhof biedt dagbesteding aan mensen uit de omgeving. Bij het wijksteunpunt kunnen wijkbewoners terecht voor ontmoeting, informatie en advies. Zij kunnen er een kopje koffie drinken, cursussen volgen, bewegen en deelnemen aan activiteiten.
Bewoners van het woonzorgcomplex, wijkbewoners, maar ook familie kunnen gebruikmaken van diversen faciliteiten zoals het restaurant, de kapper, de pedicure, de winkel en de stilteruimte.

Huurappartementen
Woonpunt verhuurt de 38 huurappartementen in het woonzorgcomplex. De bewoners wonen hier volledig zelfstandig maar kunnen als ze willen, zorgafspraken maken met de zorgverleners.

Vrijwilliger worden?
Cliëntportaal Zuyderland Zorgcentra

Contact

Heeft u vragen neem dan contact met ons op

088 – 458 4400

088 – 458 4400

Locatie

Campus 1, 6121 NZ Born

Zorgvormen Aldenhof

Verzorgingshuiszorg

Kunt u niet meer zelfstandig wonen door ouderdom, ziekte of een handicap? Dan kunt u terecht in een van onze zorgcentra voor verzorgingshuiszorg

Lees meer
Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg is intensieve zorg en behandeling die nodig is als er ernstige lichamelijke of psychische beperkingen optreden, bijvoorbeeld na een hersenbloeding of bij dementie.

Lees meer
Wijksteunpunt

Gezamenlijk eten, een kopje koffie drinken, bewegen, muziekactiviteiten of het volgen van cursussen. Vaak hebben ouderen behoefte aan ontmoeting en activiteiten.

Lees meer
Zorgappartementen

In een zorgappartement woont u zelfstandig terwijl u toch gebruik kunt maken van de faciliteiten van een nabijgelegen zorgcentrum.

Lees meer
Kleinschalig Wonen

Veel van onze zorgcentra bieden zorg volgens het principe van kleinschalig wonen. Dit is zorg die geboden wordt aan de bewoners van kleine woonvormen binnen een zorgcentrum.

Lees meer

Aldenhof

Zorgcentrum Aldemhof biedt ondersteuning en geborgenheid aan mensen die mentale of lichamelijke beperkingen hebben. Onze zorg baseren we op de visie van ‘Belevingsgerichte zorg’.

Vrijwilligerswerk, iets voor u?

Vrijwilligers bieden opvang, begeleiding en extra service aan patiënten, cliënten en hun familie. Daarmee helpen zij het verblijf in het zorgcentrum aangenamer te maken. Als vrijwilliger biedt u een belangrijke aanvulling op de professionele zorg.

Lees meer

360 graden rondleiding

Bekijk de 360 graden rondleiding van zorglocatie Aldenhof

Verzorgingshuiszorg

Ouderen die niet zelfstandig kunnen wonen door ouderdom, ziekte of handicap kunnen in één van de Zuyderland zorgcentra terecht voor verzorgingshuiszorg. Mensen krijgen dan hulp bij het wassen, aankleden, eten en naar bed gaan. Soms is dit tijdelijk. Bijvoorbeeld om te herstellen na een ziekte of een operatie.

In de meeste huizen wonen zowel mensen die verzorgingshuiszorg nodig hebben als mensen die zijn aangewezen op verpleeghuiszorg. Voor bewoners wordt veel georganiseerd. Tevens zijn er allerlei faciliteiten voorhanden zoals een kapper en pedicure.

Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg is intensieve zorg en behandeling die nodig is als er ernstige lichamelijke of psychische beperkingen optreden, bijvoorbeeld na een hersenbloeding of bij dementie. De zorg kan van tijdelijke aard zijn. Bijvoorbeeld omdat de cliënt tijd nodig heeft om te herstellen of omdat de mantelzorger op vakantie is. Sommige mensen hebben blijvend zorg nodig. Zuyderland biedt in de meeste huizen zowel somatische als psychogeriatrische zorg.

Wijksteunpunt

Gezamenlijk eten, een kopje koffie drinken, bewegen, muziek luisteren of het volgen van cursussen. Veel ouderen hebben behoefte aan ontmoeting en leuke dingen doen. Het wijksteunpunt is een plek waar ouderen dan terecht kunnen. Ook voor informatie en advies. Zo kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam blijven wonen en anderen blijven ontmoeten. In de meeste wijksteunpunten werkt Zuyderland samen met de gemeente en welzijnsorganisaties.

Zorgappartementen

Zuyderland levert zorg in een aantal complexen met zorgappartementen die worden verhuurd door een woningcorporatie. U woont daar zelfstandig terwijl u toch gebruik kunt maken van de faciliteiten van een nabijgelegen zorgcentrum. Daarbij kunt u denken aan de kapper, pedicure, schoonheidsspecialist of fysiotherapeut. Ook bent u welkom in het restaurant. Gewoon om lekker een hapje te eten of deel te nemen aan een activiteit. Hoe vaak u gebruik maakt van faciliteiten, is afhankelijk van uw behoefte en de indicatiestelling.

De zorgappartementen worden verhuurd door een woningcorporatie. De wachtlijst is in het beheer van Zuyderland Klantenservice, te bereiken op telefoonnummer 088 – 458 8888.

Op deze locaties van Zuyderland bevinden zich de volgende zorgappartementen:

 • Glana: zorgappartementen Daniken
 • Hoogstaete: zorgappartementen Greenparc, Springfield en Silverstaete
 • Aldenhof: zorgappartementen Aldenhof
 • de Baenje: zorgappartementen Baenjehof, Hub Dassenplein, Putpoort, Gelderhof, Kollenbergerhof en Odasingel
 • de Egthe: zorgappartementen De Egthe, Noorderpoort, ‘t Thaal
 • Vastrada: zorgappartementen Vastrada

Kleinschalig Wonen

Ouderen die in Zuyderland kleinschalig wonen delen meestal met zes of zeven bewoners een woning. In iedere woning is een verzorgende aanwezig. Bewoners hebben een eigen slaapkamer en maken gezamenlijk gebruik van de woonkamer, keuken en het sanitair. Net als thuis. Zuyderland stimuleert bewoners om zo lang mogelijk hun eigen leven te leiden. Activiteiten sluiten dan ook aan bij hun interesses en dagelijks leven.

Aldenhof

Zorgcentra vrijwilliger Tillie