Ga naar hoofdinhoud

SoliCare Zuyderland

Al meer dan dertig jaar steunt Zuyderlandstichting ‘SoliCare’ projecten over de hele wereld op het gebied van gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

SoliCare Zuyderland

Ontstaan in 1979 ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het toenmalige De Wever Ziekenhuis vanuit de opdracht van de directie iets te doen voor gezondheidszorg in de derde wereld, staat Solicare voor:

  • Stimulering van de betrokkenheid van Zuyderland medewerkers en artsen die wereldwijd de handen uit de mouwen willen steken in de gezondheidszorg, preventie en hygiëne.
  • Meewerken aan het opzetten en ondersteunen van projecten in gebieden waar toegankelijkheid en kwaliteit van zorg geen vanzelfsprekendheid is.
  • Initiatieven en medewerkers met elkaar in verbinding brengen om continuïteit van projecten te waarborgen.
  • Duurzame (financiële) ondersteuning en faciliteren van deze initiatieven.
  • Delen van ervaringen en resultaten met initiatiefnemers en de Zuyderland-gemeenschap op een transparante manier.

Projecten die SoliCare momenteel steunt

logo solicareVoor elk project werkt SoliCare Zuyderland samen met medewerkers van lokale projecten in het betreffende ontwikkelingsland. De doelstelling is altijd dat het project binnen afzienbare tijd door de eigen bevolking ter plaatse overgenomen kan worden en met de daar aanwezige middelen kan worden voortgezet.

Hoe steunen we?

SoliCare Zuyderland steunt projecten van Zuyderland-medewerkers financieel. Daarnaast geven we afgeschreven materialen van Zuyderland een tweede leven in onze projecten.

Contact

Zuyderland Solicare
Postbus 5500
6130 MB Sittard-Geleen

Doneren

Mocht u willen doneren klik dan op onderstaande knop