‘Mijn uitdaging is om bewoners zover te krijgen dat ze iets doen wat je niet van hun zou verwachten’

Lees meer

‘Samen uit, samen thuis’

Lees meer

‘Gaat het goed met de cliënt, dan gaat het ook goed met mij’

lees meer

Zilverlinde

Valderenstraat 1, 6163 GC Geleen

  • verpleeghuiszorg
  • wijksteunpunt
  • Kleinschalig wonen

Contact

Heeft u vragen neem dan contact met ons op

046 – 410 7000

046 – 410 7000

Locatie

Valderenstraat 1, 6163 GC Geleen

Samen prettig wonen in combinatie met goede zorg staat bij Zilverlinde voorop. De bewoners wonen met elkaar in één woning en krijgen 24 uur per dag ondersteuning van een klein team met vaste medewerkers. Dat geeft houvast, zorgt voor herkenning en creëert een vertrouwd gevoel.

Kleinschalig wonen
In groepswoningen voor ouderen die door een geestelijke beperking intensieve zorg en ondersteuning nodig hebben, leveren wij zorg volgens het principe van ‘kleinschalig wonen’: zes cliënten delen een woning onder begeleiding van een vast team. Hierbij beschikken ze over een eigen slaapkamer en hebben ze een gezamenlijke woonkamer en keuken, net als thuis.
Ook biedt Zilverlinde 36 zorgwoningen voor mensen met een zorgindicatie. Elke woning grenst aan een mooie besloten binnentuin waar bewoners gebruik van kunnen maken.

Omgeving
Zilverlinde ligt in de woonwijk Lindenheuvel in Geleen en maakt deel uit van Glana. Het zorgcentrum is gebouwd op de plaats waar vroeger de Engelbewaarderskerk stond.

Cliëntportaal Zuyderland Zorgcentra

Contact

Heeft u vragen neem dan contact met ons op

046 – 410 7000

046 – 410 7000

Locatie

Valderenstraat 1, 6163 GC Geleen

Zorgvormen Zilverlinde

Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg is intensieve zorg en behandeling die nodig is als er ernstige lichamelijke of psychische beperkingen optreden, bijvoorbeeld na een hersenbloeding of bij dementie.

Lees meer
Wijksteunpunt

Gezamenlijk eten, een kopje koffie drinken, bewegen, muziekactiviteiten of het volgen van cursussen. Vaak hebben ouderen behoefte aan ontmoeting en activiteiten. Het wijksteunpunt kan aan deze behoefte voldoen.

Lees meer
Kleinschalig wonen

Veel van onze zorgcentra bieden zorg volgens het principe van kleinschalig wonen.

Lees meer

In de omgeving

700 m

Supermarkt

850 m

Bakker

500 m

Kapper

1500 m

Bank

300 m

Bushalte

750 m

Apotheek

Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg is intensieve zorg en behandeling die nodig is als er ernstige lichamelijke of psychische beperkingen optreden, bijvoorbeeld na een hersenbloeding of bij dementie. De zorg kan van tijdelijke aard zijn. Bijvoorbeeld omdat de cliënt tijd nodig heeft om te herstellen of omdat de mantelzorger op vakantie is. Sommige mensen hebben blijvend zorg nodig. Zuyderland biedt in de meeste huizen zowel somatische als psychogeriatrische zorg.

Wijksteunpunt

Gezamenlijk eten, een kopje koffie drinken, bewegen, muziek luisteren of het volgen van cursussen. Veel ouderen hebben behoefte aan ontmoeting en leuke dingen doen. Het wijksteunpunt is een plek waar ouderen dan terecht kunnen. Ook voor informatie en advies. Zo kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam blijven wonen en anderen blijven ontmoeten. In de meeste wijksteunpunten werkt Zuyderland samen met de gemeente en welzijnsorganisaties.

Kleinschalig wonen

Ouderen die in Zuyderland kleinschalig wonen delen meestal met zes of zeven bewoners een woning. In iedere woning is een verzorgende aanwezig. Bewoners hebben een eigen slaapkamer en maken gezamenlijk gebruik van de woonkamer, keuken en het sanitair. Net als thuis. Zuyderland stimuleert bewoners om zo lang mogelijk hun eigen leven te leiden. Activiteiten sluiten dan ook aan bij hun interesses en dagelijks leven.