Ga naar hoofdinhoud

Glana

Lienaertsstraat 159,6164 GH Geleen

  • verpleeghuiszorg
  • dagvoorziening
  • zorgappartementen
  • Kleinschalig wonen

Contact

Heeft u vragen neem dan contact met ons op

088 - 458 1500

088 - 458 1500

receptie.geleen@zuyderland.nl

Locatie

Lienaertsstraat 159,6164 GH Geleen

Goede zorg, daar begint het mee. Persoonlijke en professionele zorg, gecombineerd met warmte en aandacht. Dat vinden wij belangrijk. Door goed te kijken en te luisteren naar wensen, bieden wij zorg op maat.

Gespecialiseerde zorg en psychogeriatrische zorgIn Glana ontfermen wij ons met gespecialiseerde zorg over mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Mensen met een psychogeriatrische aandoening hebben te maken met beperkingen van de geestelijke vermogens die (mede) het gevolg zijn van ouderdom. Behalve aan psychogeriatrische cliënten biedt Glana ook zorg aan bewoners met een lichamelijke beperking die extra zorg nodig hebben.

Onze zorg, bejegening en het activiteitenaanbod sluiten aan op de behoefte van de individuele cliënt. Geborgenheid en gevoel van eigenwaarde van onze bewoners bepalen onze manier van zorg. In de praktijk betekent dit dat we de gevoelens van onze bewoners bevestigen, serieus nemen en meegaan in ieders belevingswereld. Wij stimuleren bewoners om zo lang mogelijk hun eigen leven te leiden. Onze activiteiten sluiten dan ook aan bij de interesses en het dagelijks leven van de bewoner. Denk bijvoorbeeld aan de krant (voor)lezen, een spelletje spelen, een kookactiviteit, een bezoekje aan het centrum van Geleen of een wandeling door het park.

Omgeving

Glana ligt dichtbij het centrum van Geleen. Er is veel groen in de omgeving. Zo liggen buitengebied De Graven, het Danikerbos en het Stammenderveld op een steenworp afstand. Het zorgcentrum is gevestigd in het oude St. Barbara ziekenhuis. Voorheen was dit ook bekend als St. Jansgeleen en St. Odilia.

Zorgvormen Glana

Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg is intensieve zorg en behandeling die nodig is als er ernstige lichamelijke of psychische beperkingen optreden, bijvoorbeeld na een hersenbloeding of bij dementie.

Lees meer
Huis van de Wijk

Het team Huis van de Wijk bekijkt samen met u wat u nodig heeft om zolang mogelijk prettig thuis te kunnen blijven wonen. Dit kan van alles zijn;

  • Geven van informatie en advies
  • Boodschappen doen
  • Klusjes in en om het huis
  • Mediaondersteuning
  • Een maatje

Lees meer
Dagvoorziening

Binnen Glana is er dagvoorziening in de vorm van een senioren dagcentrum en dagbehandeling

Lees meer
Zorgappartementen

Zuyderland levert zorg in een aantal complexen met zorgappartementen. In een zorgappartement woont u zelfstandig terwijl u toch gebruik kunt maken van de faciliteiten van een nabijgelegen zorgcentrum.

Lees meer
Kleinschalig wonen

Veel van onze zorgcentra bieden zorg volgens het principe van kleinschalig wonen.

Lees meer

Vrijwilligerswerk, iets voor u?

Vrijwilligers bieden opvang, begeleiding en extra service aan bewoners, cliënten en hun familie. Daarmee helpen zij het verblijf in het zorgcentrum aangenamer te maken. Als vrijwilliger biedt men een belangrijke aanvulling op de professionele zorg.

Lees meer