Glana

Lienaertsstraat 159,6164 GH Geleen

 • verpleeghuiszorg
 • wijksteunpunt
 • dagvoorziening
 • zorgappartementen
 • Kleinschalig wonen

Contact

Heeft u vragen neem dan contact met ons op

046 – 478 3344

046 – 478 3344

receptie.geleen@zuyderland.nl

Locatie

Lienaertsstraat 159,6164 GH Geleen

Goede zorg, daar begint het mee. Persoonlijke en professionele zorg, gecombineerd met warmte en aandacht. Dat vinden wij belangrijk. Door goed te kijken en te luisteren naar wensen, bieden wij zorg op maat.

Gespecialiseerde zorg en psychogeriatrische zorgIn Glana ontfermen wij ons met gespecialiseerde zorg over mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Mensen met een psychogeriatrische aandoening hebben te maken met beperkingen van de geestelijke vermogens die (mede) het gevolg zijn van ouderdom. Behalve aan psychogeriatrische cliënten biedt Glana ook zorg aan bewoners met een lichamelijke beperking die extra zorg nodig hebben.

Onze zorg, bejegening en het activiteitenaanbod sluiten aan op de behoefte van de individuele cliënt. Geborgenheid en gevoel van eigenwaarde van onze bewoners bepalen onze manier van zorg. In de praktijk betekent dit dat we de gevoelens van onze bewoners bevestigen, serieus nemen en meegaan in ieders belevingswereld. Wij stimuleren bewoners om zo lang mogelijk hun eigen leven te leiden. Onze activiteiten sluiten dan ook aan bij de interesses en het dagelijks leven van de bewoner. Denk bijvoorbeeld aan de krant (voor)lezen, een spelletje spelen, een kookactiviteit, een bezoekje aan het centrum van Geleen of een wandeling door het park.

Omgeving
Glana ligt dichtbij het centrum van Geleen. Er is veel groen in de omgeving. Zo liggen buitengebied De Graven, het Danikerbos en het Stammenderveld op een steenworp afstand. Het zorgcentrum is gevestigd in het oude St. Barbara ziekenhuis. Voorheen was dit ook bekend als St. Jansgeleen en St. Odilia.

Multifunctionele tuin
Contacten met de buurt
Cliëntportaal Zuyderland Zorgcentra
Nieuwbouw

Contact

Heeft u vragen neem dan contact met ons op

046 – 478 3344

046 – 478 3344

receptie.geleen@zuyderland.nl

Locatie

Lienaertsstraat 159,6164 GH Geleen

Zorgvormen Glana

Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg is intensieve zorg en behandeling die nodig is als er ernstige lichamelijke of psychische beperkingen optreden, bijvoorbeeld na een hersenbloeding of bij dementie.

Lees meer
Wijksteunpunt

Gezamenlijk eten, een kopje koffie drinken, bewegen, muziekactiviteiten of het volgen van cursussen. Vaak hebben ouderen behoefte aan ontmoeting en activiteiten. Het wijksteunpunt kan aan deze behoefte voldoen.

Lees meer
Dagvoorziening

Binnen Glana is er dagvoorziening in de vorm van een senioren dagcentrum en dagbehandeling

Lees meer
Zorgappartementen

Zuyderland levert zorg in een aantal complexen met zorgappartementen. In een zorgappartement woont u zelfstandig terwijl u toch gebruik kunt maken van de faciliteiten van een nabijgelegen zorgcentrum.

Lees meer
Kleinschalig wonen

Veel van onze zorgcentra bieden zorg volgens het principe van kleinschalig wonen.

Lees meer

Nieuwbouw Glana

Bij de huidige ingang van Glana worden nieuwe centrale voorzieningen gebouwd. Als de nieuwbouw klaar is, kan het voormalig St. Odilia en het nog overeind staande ‘oude ziekenhuisdeel’ gesloopt worden. Daar zitten nu nog twee verpleeghuisafdelingen en ondersteunende diensten. Als alles volgens planning verloopt, beschikt Zuyderland in 2023 over moderne zorgvoorzieningen in een parkachtige omgeving, vandaar de naam Parc Glana.

360 graden visual nieuwbouw Glana

Vrijwilligerswerk, iets voor u?

Vrijwilligers bieden opvang, begeleiding en extra service aan bewoners, cliënten en hun familie. Daarmee helpen zij het verblijf in het zorgcentrum aangenamer te maken. Als vrijwilliger biedt men een belangrijke aanvulling op de professionele zorg.

Lees meer

Faciliteiten

Dagbesteding
 • Dinner for two
 • Kienen
 • Bioscoop
 • Artiestenmiddag
 • Verzoekplatenprogramma
Bewegen
 • Zitdansen
 • Kegelen
 • Stoelyoga
 • Rolstoeldansen
 • Wandelclub
Huis van de Wijk
 • Klussendienst
 • (Rolstoel)vervoer
 • Boodschappenservice
 • Dagbesteding
 • Maaltijdservice
Faciliteiten
 • Kapper
 • Pedicure
 • Winkel
 • Schoonheidsspecialiste
 • Restaurant

Verpleeghuiszorg is intensieve zorg en behandeling die nodig is als er ernstige lichamelijke of psychische beperkingen optreden, bijvoorbeeld na een hersenbloeding of bij dementie. De zorg kan van tijdelijke aard zijn. Bijvoorbeeld omdat de cliënt tijd nodig heeft om te herstellen of omdat de mantelzorger op vakantie is. Sommige mensen hebben blijvend zorg nodig. Zuyderland biedt in de meeste huizen zowel somatische als psychogeriatrische zorg.

Wijksteunpunt

Gezamenlijk eten, een kopje koffie drinken, bewegen, muziek luisteren of het volgen van cursussen. Veel ouderen hebben behoefte aan ontmoeting en leuke dingen doen. Het wijksteunpunt is een plek waar ouderen dan terecht kunnen. Ook voor informatie en advies. Zo kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam blijven wonen en anderen blijven ontmoeten. In de meeste wijksteunpunten werkt Zuyderland samen met de gemeente en welzijnsorganisaties.

Dagvoorziening

Senioren Dagcentrum
Het Senioren Dagcentrum biedt ouderen een zinvolle invulling van de dag. In een plezierige sfeer worden activiteiten aangeboden, waarbij nadrukkelijk een beroep wordt gedaan op dat wat mensen zelf (nog) kunnen. Wensen en interesses van de mensen staan centraal. Een vast dagritme met structuur en begeleiding zorgt voor herkenbaarheid en voorspelbaarheid. Dat zorgt bij cliënten voor een geborgen en veilig gevoel. Hulp bij vervoer is mogelijk. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze Zorgservice:  088- 458 88 14 (88).

 

Dagbehandeling
We spreken van ‘dagbehandeling’ als de cliënt enkele dagen van de week overdag een zorgcentrum bezoekt en ‘s nachts en in het weekend gewoon thuis is. Met behulp van dagbehandeling kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. In overleg met de specialist Ouderengeneeskunde is overdag behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding voorzien. Zuyderland biedt dagbehandeling aan voor psychogeriatrische en somatische cliënten.

Zorgappartementen

Zuyderland levert zorg in een aantal complexen met zorgappartementen die worden verhuurd door een woningcorporatie. U woont daar zelfstandig terwijl u toch gebruik kunt maken van de faciliteiten van een nabijgelegen zorgcentrum. Daarbij kunt u denken aan de kapper, pedicure, schoonheidsspecialist of fysiotherapeut. Ook bent u welkom in het restaurant. Gewoon om lekker een hapje te eten of deel te nemen aan een activiteit. Hoe vaak u gebruik maakt van faciliteiten, is afhankelijk van uw behoefte en de indicatiestelling.

Kleinschalig wonen

Ouderen die in Zuyderland kleinschalig wonen delen meestal met zes of zeven bewoners een woning. In iedere woning is een verzorgende aanwezig. Bewoners hebben een eigen slaapkamer en maken gezamenlijk gebruik van de woonkamer, keuken en het sanitair. Net als thuis. Zuyderland stimuleert bewoners om zo lang mogelijk hun eigen leven te leiden. Activiteiten sluiten dan ook aan bij hun interesses en dagelijks leven.

Parc Glana nieuwbouw

360° visual nieuwbouw Parc Glana

Zorgcentra vrijwilliger Jenny

Glana