direct contact

Direct contact

'Werken in de zorg is prachtig, afwisselend en uitdagend.'

‘Ik heb bewust gekozen om te werken in een zorgcentrum omdat ik hier langduriger en daardoor persoonlijker contact heb met de bewoners.'

Lees meer

Glana

Goede zorg, daar begint het mee. Persoonlijke en professionele zorg, gecombineerd met warmte en aandacht. Dat vinden wij belangrijk. Door goed te kijken en te luisteren naar wensen, bieden wij zorg op maat.

Gespecialiseerde zorg en psychogeriatrische zorg
In Glana ontfermen wij ons met gespecialiseerde zorg over mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Mensen met een psychogeriatrische aandoening hebben te maken met beperkingen van de geestelijke vermogens die (mede) het gevolg zijn van ouderdom. Behalve aan psychogeriatrische cliënten biedt Glana ook zorg aan bewoners met een lichamelijke beperking die extra zorg nodig hebben.

Onze zorg, bejegening en het activiteitenaanbod sluiten aan op de behoefte van de individuele cliënt. Geborgenheid en gevoel van eigenwaarde van onze bewoners bepalen onze manier van zorg. In de praktijk betekent dit dat we de gevoelens van onze bewoners bevestigen, serieus nemen en meegaan in ieders belevingswereld. Wij stimuleren bewoners om zo lang mogelijk hun eigen leven te leiden. Onze activiteiten sluiten dan ook aan bij de interesses en het dagelijks leven van de bewoner. Denk bijvoorbeeld aan de krant (voor)lezen, een spelletje spelen, een kookactiviteit, een bezoekje aan het centrum van Geleen of een wandeling door het park.

Omgeving
Glana ligt dichtbij het centrum van Geleen. Er is veel groen in de omgeving. Zo liggen buitengebied De Graven, het Danikerbos en het Stammenderveld op een steenworp afstand. Het zorgcentrum is gevestigd in het oude St. Barbara ziekenhuis. Voorheen was dit ook bekend als St. Jansgeleen en St. Odilia.

Nieuwbouw Glana

Zuyderland start in het najaar van 2019 met de bouw van kleinschalige woonvoorzieningen in Geleen-Zuid. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op het leegstaande terrein aan de Lienaertsstraat en vervangt een deel van de verpleeghuisbedden in Glana.

Klik hier voor meer informatie.

 • Contact

  Lienaertsstraat 159,6164 GH Geleen
  Tel: 046 – 478 3344
  Fax: 046-478 3482

  Met de auto – routebeschrijving
  Vanuit de richting Eindhoven en Maastricht (A2)

  • Bij knooppunt Kerensheide richting Heerlen / Aken (A76)
  • Vervolgens afrit Geleen
  • Einde afrit linksaf richting Geleen
  • Bij het eerste kruispunt rechtsaf
  • Deze weg volgen en bij de tweede rotonde rechtsaf (Lienaertsstraat).
  • Bij de volgende rotonde rechtdoor
  • Het zorgcentrum ligt na ongeveer 200 meter links

  Vanuit de richting Heerlen (A76)

  • Afrit Spaubeek
  • Einde afrit, na circa 1 km, rechtsaf richting Geleen
  • Bij de rotonde linksaf (Barbarastraat)
  • Het zorgcentrum ligt na ongeveer 200 meter links

  Parkeergelegenheid is volop aanwezig

  Openbaar vervoer
  Bus
  Glana is bereikbaar met buslijn 32, 61 en 63. U moet uitstappen bij de halte Lienaertsstraat / Europalaan.

  Treintaxi
  Vanaf NS-station Geleen-Oost rijden er treintaxi’s.

  Lopen
  Glana is gelegen op een loopafstand van ongeveer 20 minuten van NS-station Geleen-Oost.

  Plan uw reis op 9292.nl

 • Clientportaal Zuyderland Zorgcentra

  Wilt u ook op ieder moment digitaal inzage in het zorgdossier?
  Meld u dan aan voor het cliëntportaal!
  Het cliëntportaal Zuyderland Zorgcentra is beschikbaar voor cliënten en vertegenwoordigers van Glana.

  Wat is het?
  Met behulp van het cliëntportaal heeft u continue digitaal toegang tot onderdelen van het zorgdossier. Behalve inzage in het zorgplan en de rapportages kunt u ook beveiligde berichten versturen, de cliëntagenda inzien en foto’s delen via het prikbord. Het cliëntportaal is beschikbaar vanaf iedere computer, tablet of smartphone met internetverbinding via zuyderland.mijncaress.nl.

  In beeld
  In het volgende filmpje kunt u een toelichting van het cliëntportaal bekijken. Tevens hoort u over de eerste ervaringen met het cliëntportaal:

  Aanmelden?
  Bij de intake ontvangt u van de zorgtrajectbegeleider het aanmeldformulier en de gebruikersvoorwaarden. Deze kunt u ingevuld versturen naar de cliëntadministratie via e-mail (cliëntenadministratie@zuyderland.nl), het administratief loket of per post. Vervolgens ontvangt u met een beveiligde e-mail de inloggegevens. Om gebruik te kunnen maken van het cliëntportaal, heeft u een 06-nummer en e-mail adres nodig.

 • Vrijwilliger worden?

  Vrijwilligerswerk, iets voor u?

  Vrijwilligers bieden opvang, begeleiding en extra service aan patiënten, cliënten en hun familie. Daarmee helpen zij het verblijf in het zorgcentrum aangenamer te maken. Als vrijwilliger biedt u een belangrijke aanvulling op de professionele zorg.

  Voor meer informatie kijk op:
  zuyderland.voorvrijwilligers.nl

 • Multifunctionele tuin

  Op het binnenterrein van Glana beschikken we over een beweegtuin, moestuin en een mini-boerderij met konijnen, vogels en cavia’s. Dit binnenterrein is toegankelijk voor bewoners van Glana, Aramis, Athos en Porthos, maar ook voor ouderen uit de buurt.

  Voor de ouderen van ons zorgcentrum vormt deze multifunctionele tuin een mooie gelegenheid om anderen in de gezonde buitenlucht te ontmoeten, te ontspannen en te bewegen. Op mooie dagen openen we een klein terras waar ouderen kunnen uitrusten en samen een kopje koffie kunnen drinken.

  Beweegtuin
  De beweegtuin vormt een onderdeel van de multifunctionele tuin. Hier kunnen bewoners in de buitenlucht oefenen op een vijftal fitness-toestellen. Deze toestellen zijn alle voorzien van een instructie.

  multifunctionele-tuin-zorgcentra

  Moestuin
  Een deel van de tuin is ingericht als moestuin. Hier kunnen ouderen die graag tuinieren, groenten en fruit verbouwen. Ook zijn er verhoogde plantenbakken zodat mensen in een rolstoel ook kunnen tuinieren.

  Dieren
  De tuin biedt ook plaats aan verschillende dieren. Zo is er een volière met  verschillende soorten vogels. Ook is een gedeelte van de tuin gereserveerd voor konijnen en cavia’s. Ouderen kunnen deze dieren verzorgen en knuffelen.

 • Contacten met de buurt

  Bewoners van Glana zijn automatisch lid van buurtvereniging Klein Europa. Deze vereniging gebruikt het zorgcentrum als ‘buurthuis’ waardoor er veel aanloop is van buurtbewoners. De buurtvereniging organiseert vele activiteiten, zoals een wandelmeerdaagse, paasactiviteiten in de grote tuin en een kerstmarkt. Veel activiteiten zijn uitgegroeid tot drukbezochte evenementen.

  contacten met buurt - glana