Ga naar hoofdinhoud

De verwijzing

Verwijzing noodzakelijk

Voor een eerste bezoek aan een afdeling of specialisme van Zuyderland Medisch Centrum hebt u altijd een verwijzing van bijvoorbeeld uw huisarts nodig. Als de behandeling van start gaat zonder deze verwijzing, bestaat de kans dat u aan het eind van de behandeling een rekening thuisgestuurd krijgt. Zorg er dus altijd voor dat uw huisarts of andere verwijzer een verwijzing verstuurt naar Zuyderland Medisch Centrum. Het liefst een digitale verwijzing.

Onze medewerkers controleren bij het maken van een afspraak én bij het eerste bezoek of er een (digitale) verwijzing van de huisarts is ontvangen. Als deze er niet is, vragen wij u dringend om de verwijzing alsnog door uw huisarts na te laten sturen.

Houd er rekening mee dat uw zorgverzekeraar, bij het ontbreken van een verwijzing, de gemaakte kosten niet vergoedt. In dat geval krijgt u een rekening thuisgestuurd.

Wij maken geen afspraken voor een bezoek aan ons spreekuurcentrum als u niet beschikt over een verwijzing. Overigens is de verwijzing niet alleen van belang voor de vergoeding door uw zorgverzekeraar, maar omschrijft de verwijzing ook uw hulpvraag.

Uitzondering

Als u met spoed in het ziekenhuis terechtkomt, is een verwijzing niet nodig.