direct contact

Direct contact

Thuis zoals thuis hoort te zijn

‘t Pejjerhoes

Goede zorg, daar begint het mee. Een persoonlijke en professionele benadering, gecombineerd met warmte en aandacht. Dat vinden wij belangrijk bij ‘t Pejjerhoes. Door goed te kijken en te luisteren naar de wensen van de bewoner, leveren onze medewerkers zorg op maat en zorgen we ervoor dat bewoners zich thuis voelen.

In ‘t Pejjerhoes ontfermen wij ons met gespecialiseerde zorg over mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Dit is een aandoening in of van de hersenen (mede) als gevolg van ouderdom. Deze aandoening gaat vaak gepaard met aantasting van het denkvermogen, gevoelsleven, intellect en het geheugen. Soms is er ook sprake van een afname van motorische functies en een vermindering van de sociale redzaamheid. In onze groepswoningen voor psychogeriatrische cliënten leveren wij zorg volgens het principe van ‘kleinschalig wonen’.

Kleinschalig wonen
Zes bewoners delen een woning onder begeleiding van een verzorgende, waarbij ze een eigen slaapkamer hebben en een gezamenlijke woonkamer en keuken, net als thuis. Wij stimuleren bewoners om zo lang mogelijk hun eigen leven te leiden. Onze activiteiten sluiten dan ook aan bij de interesses en het dagelijkse leven van de bewoner.

’t Pejjerhoes maakt onderdeel uit van de Egthe en beschikt over vijf woningen op de begane grond, een ruimte voor dagopvang en 32 zorgwoningen voor mensen met een zorgindicatie.

Het wijksteunpunt van Pey is gevestigd in ‘t Pejjerhoes.

Plan ‘t Thaal
‘t Pejjerhoes maakt deel uit van Plan ‘t Thaal, gelegen in de kern van Pey, gemeente Echt-Susteren. Dit is een groot complex midden in de nieuwbouwwijk, waar ook huur- en koopappartementen, een bibliotheek en een huisartsenpraktijk gevestigd zijn.

Participatieproject 'Jong en oud'

In dit project, opgezet door het Alzheimer Centrum Limburg, werken zorgcentrum en basisschool op een unieke manier samen. Leerlingen uit groep 7 en 8 komen op bezoek bij de bewoners. Samen doen ze spelletjes, wordt er geknutseld of gaan ze wandelen. Mensen met dementie leven enorm op als de jonge bezoekers komen. Ze genieten van hun aanwezigheid en de levendigheid die ze meebrengen. Maar ook de kinderen hebben veel plezier en leren op een natuurlijke manier om met mensen met dementie om te gaan. De kinderen, leerkrachten en ook de ouders worden goed voorgelicht en begeleid, met speciaal hiervoor gemaakte materialen. De eerste stappen zijn soms wat spannend maar daarna groeit het enthousiasme.

 • Contact

  Thaalpad 20, 6102 EG Pey-Echt
  Tel: 047 – 541 7777 (de Egthe)

  Met de auto – routebeschrijving
  Vanuit Sittard

  • Vanaf de Rijksweg (N276) bij de eerste stoplichten rechtsaf (Houtstraat)
  • Na 175 m linksaf (Clarastraat)
  • Na 300 m linsaf (Clarastraat)
  • Na 200 m ligt het zorgcentrum aan de linkerkant

  Vanuit Maastricht, Heerlen, Eindhoven

  • Neem op de A2 de afslag Echt (afslag 45)
  • Op de rotonde de afslag richting Echt (Aasterbergweg)
  • Neem na 400 m op de rotonde de derde afslag (Aasterbergweg)
  • Na 140 m rechtsaf (Aasterbergweg)
  • Neem na 900 m op de rotonde de tweede afslag (St. Jorisstraat)
  • Neem na 300 m op de rotonde de tweede afslag (Wilhelminastraat)
  • Ga na 1,1 km rechtsaf (Clarastraat)
  • Na 250 m bent u gearriveerd op het Thaalpad

  Er is voldoende parkeergelegenheid

  Openbaar vervoer
  Trein
  Station Echt ligt op een loopafstand van ongeveer 15 minuten.

  Bus
  De dichtsbijzijnde bushalte is Echterstraat. Via de Clarastraat en de Echterstraat loopt u in ongeveer 5 minuten daarheen. Daar kunt u bus 80 nemen richting Sittard of Roermond.

  Plan uw reis via 9292.nl