Ga naar hoofdinhoud

Kunstcollectie

Kunst trekt je aandacht, maakt je nieuwsgierig, brengt je in vervoering en kan je ook troost bieden. Kortom, kunst inspireert! Kunst gaat ook over emoties, die vaak te vinden zijn in een ziekenhuis en kan werken als een baken van inspiratie voor patiënt en hulpverlener. Kunst helpt je ook om je te verplaatsen in het verhaal van de ander en vormt een rustpunt in de hectiek van alledag.

Om die reden biedt Zuyderland Medisch centrum zijn bezoekers, patiënten en zeker ook aan onze medewerkers een prachtige kunstcollectie die vooral te zien is in de openbare ruimte van Zuyderland Heerlen en Zuyderland Sittard/Geleen. Verantwoordelijk voor deze kunstcollectie is de Stichting Beheer Kunstcollectie Zuyderland, die naast de kunstaankopen ook tentoonstellingen organiseert. Deze tentoonstellingen zijn te zien in de Galerij op de Tussenverdieping van Zuyderland Heerlen, Centrale Hal. Het zijn vaak tentoonstellingen van wie de stichting werk in haar collectie heeft of overweegt aan te kopen.

Soms moet je in het ziekenhuis op iets wachten of heb je een lange pauze en wil je eventjes jouw zinnen verplaatsen en aan iets anders denken.  Als je wilt, dan kun je een wandeling maken langs een groot gedeelte van de kunstcollectie van Zuyderland Heerlen, Zuyderland Sittard/Geleen en Zuyderland Kerkrade. De folders met daarop de plattegronden waar de kunstwerken te zien zijn, kun je hier downloaden. Een mooi alternatief voor je pauze op jouw afdeling.

De folders met daarop de plattegronden waar de kunstwerken te zien zijn, kunt u hier downloaden. Een mooi alternatief voor het wachten.

Voor meer informatie over de kunstcollectie

website: www.zuyderland-kunstcollectie.nl
mail: a.sijben@zuyderland.nl