Ga naar hoofdinhoud

Kunstcollectie

Kunst trekt je aandacht, maakt je nieuwsgierig, brengt je in vervoering en kan je ook troost bieden. Kortom, kunst inspireert! Kunst gaat ook over emoties, die vaak te vinden zijn in een ziekenhuis en kan werken als een baken van inspiratie voor patiënt en hulpverlener. Kunst helpt je ook om je te verplaatsen in het verhaal van de ander en vormt een rustpunt in de hectiek van alledag.

Kunst trekt aandacht, maakt nieuwsgierig, brengt in vervoering en kan ook troost bieden. Kortom, kunst inspireert! Kunst gaat ook over emoties, die vaak te vinden zijn in een ziekenhuis. Kunst kan werken als een baken van inspiratie voor patiënt en hulpverlener. Kunst helpt ook om zich te verplaatsen in het verhaal van de ander en vormt een rustpunt in de hectiek van alledag.

Om die reden biedt Zuyderland Medisch Centrum zijn bezoekers, patiënten en zeker ook aan onze medewerkers een prachtige kunstcollectie. Deze is vooral te zien in de openbare ruimten van Zuyderland Heerlen en Zuyderland Sittard-Geleen. Verantwoordelijk voor deze kunstcollectie is de Stichting Beheer Kunstcollectie Zuyderland, die naast de kunstaankopen ook tentoonstellingen organiseert. Deze tentoonstellingen zijn te zien in de Galerij op de tussenverdieping van Zuyderland Heerlen, Centrale Hal. Vaak zijn het tentoonstellingen van wie de stichting werk in haar collectie heeft of overweegt aan te kopen.

De folders met daarop de plattegronden waar de kunstwerken te zien zijn, kunt u hier downloaden. Een mooi alternatief voor het wachten.

Voor meer informatie over de kunstcollectie

website: www.zuyderland-kunstcollectie.nl
mail: a.sijben@zuyderland.nl