Ga naar hoofdinhoud

Downtime – Bas Coenegracht

Een jonge man, gekleed in een hoody plaats in een nacht een stok in een wateroppervlakte. Hij tuurt naar de rimpeling van het water. Is hij aan het nadenken? Of misschien wel aan het mediteren? Doemt daar de contour van een andere wereld op? Het is een vreemd tafereel wat we zien op dit werk van Bas Coenegracht. Want, waar kijk je nou naar?

 

Over het kunstwerk:
Vreemde taferelen, waarin de mens figureert, zien we vaker in het werk van Coenegracht. Juist dat is ook waar de kracht van zijn schilderkunst ligt. Zeker zoals in dit schilderij, met als titel ‘Downtime’, waarin de mens, de natuur en een handeling de hoofdrol spelen. Juist door de verstilling in dit werk, heeft het referenties met overdenking, mediteren, bidden en het een willen zijn met de natuur. Allemaal elementen die we ook terugzien in een ziekenhuis. Het werk is gemaakt met Acrylverf op linnen en is 170 cm x 140 cm groot.

Over de kunstenaar:
Bas Coenegracht studeerde aan de Rietveld academie te Amsterdam en deed in deze periode mee aan een uitwisselingsprogramma van de ARCO Fine-Art te Lissabon. Hij ontving het startstipendium voor de kunsten en kreeg een werkbijdrage voor bewezen talent, uitgekozen door het Mondriaan Fonds Nederland. Hij exposeert in binnen- en buitenland.

Meer willen weten over een kunstwerk in onze collectie, of een kunstroute lopen? Wilt u meer weten te komen over de stichting of al onze opdrachten zien? Dit alles kunt u vinden op onze website: www.zuyderland-kunstcollectie.nl Het is een uitgebreide website waarop alle denkbare informatie over de Zuyderland kunstcollectie te vinden is.

Snel naar

Te zien in

Zuyderland Sittard/Geleen