'Ik heb een grote mate van zelfstandigheid bij de BOZL en dat bevalt goed'

Sharon de Kort (37) werkt 24 uur per week bij de Bloedafnamedienst Oostelijk Zuid-Limburg (BOZL).

Lees meer

Bloedafname

Afspraak & Contact

Locaties

Heerlen: 088 – 459 7802

begane grond, centrale hal

Sittard-Geleen: 088 – 459 7718

Meldpunt Oost 04

Brunssum: 088 – 459 7802

Ingang spreekuurcentra
balie 1 & 2

Kerkrade: 088 – 459 7802

Begane grond

Let op:
Het laboratorium verzorgt in de regio de bloedafname voor poliklinische patiënten, op regionale prikposten, bij huisartsenpraktijken en bij patiënten thuis. In het kader van het beperken van contacten met corona (-verdachte) patiënten en het indammen van het verspreidingsrisico is besloten om alle externe priklocaties en bloedafnamefaciliteiten bij huisartsen per direct te sluiten.

Om het verspreidingsrisico in te dammen is besloten om alle externe priklocaties en bloedafnamefaciliteiten bij huisartsen per direct te sluiten. Bloedprikken is vanaf dinsdag 17 maart alleen nog mogelijk in de ziekenhuislocaties in Sittard-Geleen, Heerlen, Brunssum en Kerkrade. U kunt alleen bloed laten prikken als u een doorverwijzing heeft van huisarts/specialist.

Heeft u typische klachten als koorts (>38 °C) en tenminste één van de volgende verschijnselen: hoesten, kortademigheid?  Dan gaat u naar de speciaal voor deze groep patiënten ingerichte afnamefaciliteiten in Heerlen en Sittard:

let op dit kan alleen op afspraak

  • Heerlen: Gebouw F, Kantoorflat
  • Sittard: Gelderhof 2 op locatie Sittard.

De bloedafname wordt verzorgd door het klinisch Chemisch en Hematologisch laboratorium. U kunt bij Zuyderland Medisch Centrum op meerdere plaatsen terecht voor het prikken van bloed. Behalve op onze ziekenhuislocaties Heerlen, Kerkrade en Sittard/Geleen kunt u op een groot aantal plekken buiten het ziekenhuis terecht voor bloedafname. Zo is er altijd een priklocatie bij u in de regio. Voor bloedprikken kunt u altijd zonder afspraak terecht.

Om bloed te laten prikken hebt u een verwijzing van uw huisarts, specialist of behandelend arts nodig. Door middel van bloedonderzoek in het Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium kunnen we vaststellen wat er mogelijk met u aan de hand is. Ook kunnen we via bloedonderzoek vaststellen of een behandeling goed aanslaat. Om bloed te laten prikken, bent u zonder afspraak welkom. Wel hebt u het aanvraagformulier van uw verwijzer nodig en dient u een legitimatiebewijs mee te nemen.

Nuchter prikken

Als uw (huis)arts u vraagt om nuchter bloed te laten prikken, dan mag u de avond voorafgaand aan de bloedafname vanaf 23.00 uur niets meer eten of drinken en niet meer roken. Wel mag u nog een slokje water drinken.

Bloedprikken

Afspraak & Contact

Locaties

Heerlen: 088 – 459 7802

begane grond, centrale hal

Sittard-Geleen: 088 – 459 7718

Meldpunt Oost 04

Brunssum: 088 – 459 7802

Ingang spreekuurcentra
balie 1 & 2

Kerkrade: 088 – 459 7802

Begane grond

Patiëntportaal

Mijn Zuyderland: op een veilige manier toegang tot je eigen medisch dossier

Overige bloedpriklocatie

Bekijk het overzicht van de overige bloedpriklocaties