‘Als de bewoners blij zijn, ben ik ook blij’

Lees het hele verhaal

‘Als je iets ernstigs meemaakt, wordt je leven nooit meer hetzelfde als daarvoor’

Lees het hele verhaal

miMakker Schjravel is klaar om aan de slag te gaan

Lees het hele verhaal

de Egthe

de Egthe 1,6101 EX Echt

  • verzorgingshuiszorg
  • verpleeghuiszorg
  • wijksteunpunt
  • dagvoorziening
  • zorgappartementen

Contact

Heeft u vragen neem dan contact met ons op

0475 – 41 7777

0475 – 41 7777

Fax: 088 – 4580810

Locatie

de Egthe 1,6101 EX Echt

De Egthe ligt in de gemeente Echt-Susteren, die tien officiële dorpskernen telt. Het hart van Echt wordt gevormd door de mooie St. Landricuskerk bij De Plats, de gezellige winkelstraat en het Ursulinenplein, op korte afstand van de Egthe.

Het zorgcentrum is voor velen een vertrouwde plaats en heeft een hechte band met de gemeenschap.
Het zorgcentrum heeft appartementen waar ouderen zelfstandig wonen en afdelingen voor verpleeghuiszorg. Ook ligt hier de buitenpoli van Zuyderland Medisch Centrum, zodat voor een aantal bezoeken aan de specialist de reis naar het ziekenhuis niet nodig is.

Vrijwilliger worden?
Cliëntportaal Zuyderland Zorgcentra

Contact

Heeft u vragen neem dan contact met ons op

0475 – 41 7777

0475 – 41 7777

Fax: 088 – 4580810

Locatie

de Egthe 1,6101 EX Echt

Zorgvormen de Egthe

Verzorgingshuiszorg

Kunt u niet meer zelfstandig wonen door ouderdom, ziekte of een handicap? Dan kunt u terecht in een van onze zorgcentra voor verzorgingshuiszorg

Lees meer
Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg is intensieve zorg en behandeling die nodig is als er ernstige lichamelijke of psychische beperkingen optreden, bijvoorbeeld na een hersenbloeding of bij dementie.

Lees meer
Wijksteunpunt

Gezamenlijk eten, een kopje koffie drinken, bewegen, muziekactiviteiten of het volgen van cursussen. Vaak hebben ouderen behoefte aan ontmoeting en activiteiten.

Lees meer
Dagvoorziening

Binnen de Egthe is er dagvoorziening in de vorm van een senioren dagcentrum en dagbehandeling

Lees meer
Zorgappartementen

Zuyderland levert zorg in een aantal complexen met zorgappartementen. In een zorgappartement woont u zelfstandig terwijl u toch gebruik kunt maken van de faciliteiten van een nabijgelegen zorgcentrum.

Lees meer

Verzorgingshuiszorg

Ouderen die niet zelfstandig kunnen wonen door ouderdom, ziekte of handicap kunnen in één van de Zuyderland zorgcentra terecht voor verzorgingshuiszorg. Mensen krijgen dan hulp bij het wassen, aankleden, eten en naar bed gaan. Soms is dit tijdelijk. Bijvoorbeeld om te herstellen na een ziekte of een operatie.

In de meeste huizen wonen zowel mensen die verzorgingshuiszorg nodig hebben als mensen die zijn aangewezen op verpleeghuiszorg. Voor bewoners wordt veel georganiseerd. Tevens zijn er allerlei faciliteiten voorhanden zoals een kapper en pedicure.

Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg is intensieve zorg en behandeling die nodig is als er ernstige lichamelijke of psychische beperkingen optreden, bijvoorbeeld na een hersenbloeding of bij dementie. De zorg kan van tijdelijke aard zijn. Bijvoorbeeld omdat de cliënt tijd nodig heeft om te herstellen of omdat de mantelzorger op vakantie is. Sommige mensen hebben blijvend zorg nodig. Zuyderland biedt in de meeste huizen zowel somatische als psychogeriatrische zorg.

Wijksteunpunt

Gezamenlijk eten, een kopje koffie drinken, bewegen, muziek luisteren of het volgen van cursussen. Veel ouderen hebben behoefte aan ontmoeting en leuke dingen doen. Het wijksteunpunt is een plek waar ouderen dan terecht kunnen. Ook voor informatie en advies. Zo kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam blijven wonen en anderen blijven ontmoeten. In de meeste wijksteunpunten werkt Zuyderland samen met de gemeente en welzijnsorganisaties.

Dagvoorziening

Senioren Dagcentrum
Het Senioren Dagcentrum biedt ouderen een zinvolle invulling van de dag. In een plezierige sfeer worden activiteiten aangeboden, waarbij nadrukkelijk een beroep wordt gedaan op dat wat mensen zelf (nog) kunnen. Wensen en interesses van de mensen staan centraal. Een vast dagritme met structuur en begeleiding zorgt voor herkenbaarheid en voorspelbaarheid. Dat zorgt bij cliënten voor een geborgen en veilig gevoel. Hulp bij vervoer is mogelijk. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze Zorgservice: 088- 458 88 88.

Dagbehandeling
We spreken van ‘dagbehandeling’ als de cliënt enkele dagen van de week overdag een zorgcentrum bezoekt en ‘s nachts en in het weekend gewoon thuis is. Met behulp van dagbehandeling kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. In overleg met de specialist Ouderengeneeskunde is overdag behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding voorzien. Zuyderland biedt dagbehandeling aan voor psychogeriatrische en somatische cliënten.

Zorgappartementen

Zuyderland levert zorg in een aantal complexen met zorgappartementen die worden verhuurd door een woningcorporatie. U woont daar zelfstandig terwijl u toch gebruik kunt maken van de faciliteiten van een nabijgelegen zorgcentrum. Daarbij kunt u denken aan de kapper, pedicure, schoonheidsspecialist of fysiotherapeut. Ook bent u welkom in het restaurant. Gewoon om lekker een hapje te eten of deel te nemen aan een activiteit. Hoe vaak u gebruik maakt van faciliteiten, is afhankelijk van uw behoefte en de indicatiestelling.