Ga naar hoofdinhoud

De zorg van de toekomst...

Innovatielab

Idee?

Heb je een interessant idee voor het Innovatielab? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: innovatielab@zuyderland.nl

De wereld om ons heen verandert razendsnel en dat geldt ook voor de zorg.

Inspelen op ontwikkelingen is dan ook van levensbelang. Continu verbeteren en vernieuwen, zodat we in de toekomst blijven voorzien in de beste zorg, zo thuis mogelijk. Want dat verdient iedereen!

Hoe draagt het Innovatielab hieraan bij?

Onze zorgprofessionals leveren de zorg voor patiënten en cliënten, en ervaren van dichtbij wat zij meemaken en welke zorgen er leven. Binnen het Innovatielab zijn we ervan overtuigd dat de mensen die voor een probleem staan, ook vaak de sleutel zijn tot de oplossing. Samen met een team van experts van binnen en buiten de organisatie gaan we met onze zorgprofessionals aan de slag met verschillende vraagstukken.

Onze getrainde innovatiecoaches doen dit met passie, een open blik en gezond boerenverstand. We zijn niet bang om te falen maar durven juist nieuwe wegen te bewandelen en kennis te delen. Door te denken maar vooral ook te doen en te proberen, krijgen we steeds meer inzicht en kunnen we mogelijke oplossingen snel toetsen.

Door het onderzoeken van innovatieve ideeën en oplossingen draagt het Innovatielab bij aan het verplaatsen, verbeteren en voorkomen van zorg. Met behulp van slimme digitale oplossingen en data bouwen we aan het Zuyderland van de toekomst. Zo kunnen we de zorg samen transformeren.

 

Van en voor iedereen

Innoveren doe je niet in je eentje, maar samen met iedereen die een bijdrage kan leveren aan de beste zorg, zo thuis mogelijk. Het verbeteren van de zorg kan niet zonder hulp van onze (zorg)professionals, patiënten en cliënten. Daarbij kijken we over grenzen van afdelingen, ziekenhuis en vakgebied heen.

Zorgpersoneel, management en ondersteunende afdelingen kunnen bij het Innovatielab terecht. Daarnaast deelt het Innovatielab ook actief ervaringen en resultaten uit eerdere innovatieprojecten. De ervaring van de één, is een eye-opener voor de ander. Samen werken we aan de zorg van (over)morgen!

 

 

Actueel

Bekijk hieronder de laatste inspirerende ontwikkelingen binnen het Innovatielab.
In ons archief vind je alle ontwikkelingen op een rij.

 

Idee?

Heb je een interessant idee voor het Innovatielab? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar: innovatielab@zuyderland.nl

Blue Zones

Van Medisch Centrum nar proactieve partner in gezondheid d.m.v. het Blue Zone principe.

Lees meer

Symposium Open Universiteit – Zuyderland

Het gezamenlijk oppakken van zowel onderzoek als onderwijs moet het antwoord gaan vormen op de huidige en toekomstige uitdagingen op het vlak van gezondheid en zorg.

Lees meer

Innovaties aanjagen met mProve

Twee jaar geleden sloot Zuyderland zich aan bij mProve. Een innovatief netwerk van zeven topklinische ziekenhuizen die samenwerken op gebied van zorginnovatie & kwaliteitsverbetering. Jos Knaapen – coördinator innovatie bij mProve – en Thymo Griesenbrock – innovatiecoach bij het Innovatielab van Zuyderland – kijken terug op 2022 en blikken vooruit op 2023.

Lees meer

Innovatie is essentieel voor ons als jonge artsen!

Innovatie is een belangrijk onderdeel om onze zorg in de toekomst kwalitatief hoogwaardig en toegankelijk te houden. Als medisch specialist hebben we een belangrijke rol om betrokken te zijn bij innovatie.

Lees meer

IkHerstel app. Persoonsgerichte zorg zo thuis mogelijk.

In november heeft het Innovatielab samen met de vakgroep Gynaecologie een succesvol project afgerond; het experiment met de IkHerstel app. Uit eerder onderzoek bleek dat patiënten de adviezen voor een operatie vaak te summier vonden en ook niet altijd eenduidig. Hierdoor waren zij onzeker over hun herstel en kregen polimedewerkers en artsen regelmatig telefoontjes met vragen van geopereerde patiënten.

Lees meer