Ga naar hoofdinhoud

De zorg van de toekomst...

Innovatielab

Het Innovatielab van Zuyderland is een inspirerende plek waar we impact maken door het creëren van innovatieve oplossingen voor complexe problemen, met een sterke focus op gebruikersbehoeften, zowel voor onze medewerker als voor onze patiënt. Hierdoor kunnen we als organisatie voorop blijven lopen in een steeds veranderende omgeving.

Samen de zorg van morgen vormgeven
Binnen het Innovatielab zijn we ervan overtuigd dat de mensen die voor een probleem staan ook vaak de sleutel zijn tot de oplossing. We werken actief samen met onze (zorg)professionals om initiatieven en kansen in kaart te brengen en gezamenlijk op te pakken. We realiseren dit in een dynamisch team en werken ook actief samen met partners binnen en buiten de zorgsector.

Werkwijze
We maken gebruik van de Design Thinking methode. Dit is een creatieve aanpak voor een probleemoplossing die zich richt op het begrijpen van de behoeften van gebruikers, het genereren van ideeën en het prototypen en testen van oplossingen. Het is een proces om innovatie te stimuleren en effectieve oplossingen te vinden. Zo kunnen we stapje voor stapje de zorg transformeren.

Op basis van het Double Diamond model onderzoeken we het probleem vanuit verschillende perspectieven. We wisselen het werken naar een oplossing toe af met het verruimen van onze blik. Met behulp van deze stappen creëren we een getest concept voor de betreffende vraagstukken, klaar voor implementatie door de organisatie.

Idee?

Heb je een vraag of een interessant idee? Laat het ons weten en we nemen contact met je op!