Hoogstaete

Smithlaan 151,6135 JL Sittard

  • verzorgingshuiszorg
  • verpleeghuiszorg
  • wijksteunpunt
  • zorgappartementen
  • Kleinschalig wonen

Contact

Heeft u vragen neem dan contact met ons op

088 – 458 6666

088 – 458 6666

Fax: 046 – 400 9113

Locatie

Smithlaan 151,6135 JL Sittard

In de Sittardse wijk Hoogveld is een bijzonder woonzorglandschap gerealiseerd, voor alle generaties: Parc Hoogveld. Hoogstaete is hier onderdeel van. Parc Hoogveld biedt een concept waarin wonen, welzijn, zorg en dienstverlening hand in hand gaan. Parc Hoogveld geeft daarmee op geheel eigen wijze antwoord op de groeiende vraag naar kwalitatief hoogwaardige woon- en leefomgevingen, waarbinnen bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen.

Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor multifunctioneel centrum Hoogstaete. Hoogstaete en de bijbehorende gebouwen beschikken over 94 appartementen, waarvan een aantal geschikt is voor bewoning door een echtpaar. Speciaal voor dementerende ouderen zijn er woonunits ingericht voor kleinschalig wonen met hoogwaardige verpleeghuiszorg. In elke woonvorm wonen zes cliënten die hun eigen slaapkamer hebben, maar de dag grotendeels doorbrengen in de gezamenlijke huiskamer en keuken.

De Hof van Onthaasting
Cliëntportaal Zuyderland Zorgcentra

Contact

Heeft u vragen neem dan contact met ons op

088 – 458 6666

088 – 458 6666

Fax: 046 – 400 9113

Locatie

Smithlaan 151,6135 JL Sittard

Zorgvormen Hoogstaete

Verzorgingshuiszorg

Kunt u niet meer zelfstandig wonen door ouderdom, ziekte of een handicap? Dan kunt u terecht in een van onze zorgcentra voor verzorgingshuiszorg

Lees meer
Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg is intensieve zorg en behandeling die nodig is als er ernstige lichamelijke of psychische beperkingen optreden, bijvoorbeeld na een hersenbloeding of bij dementie.

Lees meer
Wijksteunpunt

Gezamenlijk eten, een kopje koffie drinken, bewegen, muziekactiviteiten of het volgen van cursussen. Vaak hebben ouderen behoefte aan ontmoeting en activiteiten.

Lees meer
Zorgappartementen

In een zorgappartement woont u zelfstandig terwijl u toch gebruik kunt maken van de faciliteiten van een nabijgelegen zorgcentrum.

Lees meer
Kleinschalig Wonen

Veel van onze zorgcentra bieden zorg volgens het principe van kleinschalig wonen. Dit is zorg die geboden wordt aan de bewoners van kleine woonvormen binnen een zorgcentrum.

Lees meer

Verzorgingshuiszorg

Ouderen die niet zelfstandig kunnen wonen door ouderdom, ziekte of handicap kunnen in één van de Zuyderland zorgcentra terecht voor verzorgingshuiszorg. Mensen krijgen dan hulp bij het wassen, aankleden, eten en naar bed gaan. Soms is dit tijdelijk. Bijvoorbeeld om te herstellen na een ziekte of een operatie.

In de meeste huizen wonen zowel mensen die verzorgingshuiszorg nodig hebben als mensen die zijn aangewezen op verpleeghuiszorg. Voor bewoners wordt veel georganiseerd. Tevens zijn er allerlei faciliteiten voorhanden zoals een kapper en pedicure.

Verpleeghuiszorg

Verpleeghuiszorg is intensieve zorg en behandeling die nodig is als er ernstige lichamelijke of psychische beperkingen optreden, bijvoorbeeld na een hersenbloeding of bij dementie. De zorg kan van tijdelijke aard zijn. Bijvoorbeeld omdat de cliënt tijd nodig heeft om te herstellen of omdat de mantelzorger op vakantie is. Sommige mensen hebben blijvend zorg nodig. Zuyderland biedt in de meeste huizen zowel somatische als psychogeriatrische zorg.

Wijksteunpunt

Gezamenlijk eten, een kopje koffie drinken, bewegen, muziek luisteren of het volgen van cursussen. Veel ouderen hebben behoefte aan ontmoeting en leuke dingen doen. Het wijksteunpunt is een plek waar ouderen dan terecht kunnen. Ook voor informatie en advies. Zo kunnen mensen zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam blijven wonen en anderen blijven ontmoeten. In de meeste wijksteunpunten werkt Zuyderland samen met de gemeente en welzijnsorganisaties.

Zorgappartementen

Zuyderland levert zorg in een aantal complexen met zorgappartementen die worden verhuurd door een woningcorporatie. U woont daar zelfstandig terwijl u toch gebruik kunt maken van de faciliteiten van een nabijgelegen zorgcentrum. Daarbij kunt u denken aan de kapper, pedicure, schoonheidsspecialist of fysiotherapeut. Ook bent u welkom in het restaurant. Gewoon om lekker een hapje te eten of deel te nemen aan een activiteit. Hoe vaak u gebruik maakt van faciliteiten, is afhankelijk van uw behoefte en de indicatiestelling.

Kleinschalig Wonen

Ouderen die in Zuyderland kleinschalig wonen delen meestal met zes of zeven bewoners een woning. In iedere woning is een verzorgende aanwezig. Bewoners hebben een eigen slaapkamer en maken gezamenlijk gebruik van de woonkamer, keuken en het sanitair. Net als thuis. Zuyderland stimuleert bewoners om zo lang mogelijk hun eigen leven te leiden. Activiteiten sluiten dan ook aan bij hun interesses en dagelijks leven.

Hoogstaete