direct contact

Direct contact

Hoogstaete

In de Sittardse wijk Hoogveld is een bijzonder woonzorglandschap gerealiseerd, voor alle generaties: Parc Hoogveld. Hoogstaete is hier onderdeel van. Parc Hoogveld biedt een concept waarin wonen, welzijn, zorg en dienstverlening hand in hand gaan. Parc Hoogveld geeft daarmee op geheel eigen wijze antwoord op de groeiende vraag naar kwalitatief hoogwaardige woon- en leefomgevingen, waarbinnen bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen.

Hierin is een belangrijke rol weggelegd voor multifunctioneel centrum Hoogstaete. Hoogstaete en de bijbehorende gebouwen beschikken over 94 appartementen, waarvan een aantal geschikt is voor bewoning door een echtpaar. Speciaal voor dementerende ouderen zijn er woonunits ingericht voor kleinschalig wonen met hoogwaardige verpleeghuiszorg. In elke woonvorm wonen zes cliënten die hun eigen slaapkamer hebben, maar de dag grotendeels doorbrengen in de gezamenlijke huiskamer en keuken.

De Hof van Onthaasting
De kern van Parc Hoogveld wordt gevormd door De Hof van Onthaasting, een groene en gevarieerde parkomgeving die uitnodigt tot bewegen, spelen, sporten, leren, samenzijn en bovenal tot ontspannen en onthaasten.

 • Senioren Dagcentrum

  In zorgcentrum Hoogstaete aan de Smithlaan in Sittard opent in oktober 2019 een dagbesteding die zich speciaal richt op ouderen die nog thuis wonen. In dit Senioren Dagcentrum kunnen zij één of meerdere dagen per week terecht om samen en in een geborgen sfeer de dag door te brengen, mensen te ontmoeten of een hapje te eten.

  Bij het samenstellen van het dagprogramma is er veel ruimte voor eigen interesses en wensen. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld schilderen als blijkt dat iemand dat graag doet. En als het nodig is, wordt er gedurende de dag medische zorg verleend. Ook hulp bij het vervoer is mogelijk. Het nieuwe dagcentrum, waar gezelligheid belangrijk is, biedt mantelzorgers dan ook een steuntje in de rug.

  Voor meer informatie kunt u bellen met zorgcentrum Hoogstaete: 088 – 458 6666.

 • Vrijwilliger worden?

  Vrijwilligerswerk, iets voor u?

  Vrijwilligers bieden opvang, begeleiding en extra service aan patiënten, cliënten en hun familie. Daarmee helpen zij het verblijf in het zorgcentrum aangenamer te maken. Als vrijwilliger biedt u een belangrijke aanvulling op de professionele zorg.

  Voor meer informatie kijk op:
  zuyderland.voorvrijwilligers.nl

 • Contact

  Smithlaan 151,6135 JL Sittard
  Tel: 088 – 458 6666
  Fax: 046 – 400 9113

  Met de auto – routebeschrijving
  Met de auto vanuit de richting Eindhoven (A2)

  • Afslag 47 Sittard.
  • Einde afslag verkeerslicht linksaf richting Sittard
  • Aan het einde van deze weg bij het tweede verkeerslicht rechtsaf (Hasseltsebaan)
  • Bij het tweede verkeerslicht linksaf (Hoogveldlaan)
  • Bij rotonde rechtsaf (Smithlaan)

  Met de auto vanuit de richting Heerlen / Maastricht (A2)

  • Afslag 47 Sittard
  • Einde afslag verkeerslicht rechtsaf richting Sittard
  • Aan het einde van deze weg bij het tweede verkeerslicht rechtsaf (Hasseltsebaan)
  • Bij het tweede verkeerslicht linksaf (Hoogveldlaan)
  • Bij rotonde rechtsaf (Smithlaan)

  Parkeermogelijkheden zijn in de buurt van het zorgcentrum aanwezig

  Openbaar vervoer
  Trein/bus
  Hoogstaete is per bus bereikbaar met lijn 15 vanaf NS-station Sittard. Uitstappen bij halte Limbrichterweg / Bradleystraat. Vervolgens loopt u via de Bradleystraat in ongeveer 9 minuten (750 meter) naar het zorgcentrum.

  Plan uw reis op 9292.nl