direct contact

Direct contact

Wonen als thuis

Porthos

Goede zorg, daar begint het mee. Een persoonlijke en professionele benadering, gecombineerd met warmte en aandacht. Dat vinden wij belangrijk. Door goed te kijken en te luisteren naar de wensen van de bewoner, leveren onze medewerkers zorg op maat en zorgen zij ervoor dat de bewoner zich al snel bij ons thuis voelt.

Kleinschalig wonen
In Porthos ontfermen wij ons met gespecialiseerde zorg over mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Dit is een aandoening in of van de hersenen (mede) als gevolg van ouderdom. Deze aandoening gaat vaak gepaard met aantasting van het denkvermogen, gevoelsleven, intellect en het geheugen. Soms is er ook sprake van een afname van motorische functies en een vermindering van de sociale redzaamheid.

In onze groepswoningen voor psychogeriatrische cliënten leveren wij zorg volgens het principe van ‘kleinschalig wonen’.  Zes bewoners delen een woning onder begeleiding van een verzorgende, waarbij ze een eigen slaapkamer hebben en een gezamenlijke woonkamer en keuken, net als thuis. Wij stimuleren bewoners om zo lang mogelijk hun eigen leven te leiden. Onze activiteiten sluiten dan ook aan bij de interesses en het dagelijkse leven van de bewoner. Denk bijvoorbeeld aan de krant (voor)lezen, een spelletje spelen, een kookactiviteit, een bezoekje aan het winkelcentrum van Geleen of een wandeling door het park.

Omgeving
Porthos ligt dichtbij het centrum van Geleen. Er is veel groen in de omgeving. Zo liggen buitengebied De Graven, het Danikerbos en het Stammenderveld op een steenworp afstand. Het zorgcentrum is onderdeel van Glana en is in 2012 als nieuwbouw opgeleverd. Porthos was voorheen bekend onder de namen St. Jansgeleen en St. Odilia.

In Porthos is ook het wijksteunpunt Daniken gevestigd.

 • Contact

  Lienaertsstraat 159, 6164 GH Geleen
  Tel: 046 – 478 3344
  Fax: 046 – 478 3483

  Met de auto – routebeschrijving
  Vanuit de richting Eindhoven en Maastricht (A2)

  • Bij knooppunt Kerensheide richting Heerlen / Aken (A76)
  • Vervolgens afrit Geleen
  • Einde afrit linksaf richting Geleen
  • Bij het eerste kruispunt rechtsaf
  • Deze weg volgen en bij de tweede rotonde rechtsaf (Lienaertsstraat).
  • Bij de volgende rotonde linksaf (Barbarastraat)
  • Het zorgcentrum ligt aan de rechterkant

  Vanuit de richting Heerlen (A76)

  • Afrit Spaubeek
  • Einde afrit linksaf richting Geleen
  • Bij de rotonde linksaf (tweede afslag)
  • Het zorgcentrum ligt na ongeveer 100 meter links

  Parkeren voor bezoekers is mogelijk op de parkeerplaatsen bij Porthos.

  Openbaar vervoer
  Vanuit de richting Beek
  Bus 59 komt vanaf Beek tot Geleen centrum; hier overstappen naar buslijn 55.

  Vanuit de richting Puth
  Buslijn 42,  afkomstig vanuit Hoensbroek, tot aan Geleen Centrum: hier overstappen naar buslijn 59.

  Vanuit de richting Sittard
  Buslijn 55, afkomstig van station Sittard tot Barbarastraat Geleen (rechtstreeks).

  Plan uw reis op 9292.nl

 • Clientportaal Zuyderland Zorgcentra

  Wilt u ook op ieder moment digitaal inzage in het zorgdossier?
  Meld u dan aan voor het cliëntportaal!
  Het cliëntportaal Zuyderland Zorgcentra is beschikbaar voor cliënten en vertegenwoordigers van Porthos.

  Wat is het?
  Met behulp van het cliëntportaal heeft u continue digitaal toegang tot onderdelen van het zorgdossier. Behalve inzage in het zorgplan en de rapportages kunt u ook beveiligde berichten versturen, de cliëntagenda inzien en foto’s delen via het prikbord. Het cliëntportaal is beschikbaar vanaf iedere computer, tablet of smartphone met internetverbinding via zuyderland.mijncaress.nl.

  In beeld
  In het volgende filmpje kunt u een toelichting van het cliëntportaal bekijken. Tevens hoort u over de eerste ervaringen met het cliëntportaal:

  Aanmelden?
  Bij de intake ontvangt u van de zorgtrajectbegeleider het aanmeldformulier en de gebruikersvoorwaarden. Deze kunt u ingevuld versturen naar de cliëntadministratie via e-mail (cliëntenadministratie@zuyderland.nl), het administratief loket of per post. Vervolgens ontvangt u met een beveiligde e-mail de inloggegevens. Om gebruik te kunnen maken van het cliëntportaal, heeft u een 06-nummer en e-mail adres nodig.

 • Multifunctionele tuin

  Op het binnenterrein van Glana is de tuin ingericht als beweegtuin, moestuin en mini-boerderij met konijnen, vogels en cavia’s. Dit binnenterrein is toegankelijk voor bewoners van Glana, Aramis, Athos en Portos, maar ook voor ouderen uit de buurt.

  Voor ouderen vormt de multifunctionele tuin een mooie gelegenheid om anderen in de gezonde buitenlucht te ontmoeten, te ontspannen en te bewegen. Op mooie dagen openen we een klein terras waar we kunnen uitrusten en samen een kopje koffie kunnen drinken.

  Beweegtuin
  De beweegtuin vormt een onderdeel van de multifunctionele tuin. Hier kunnen bewoners in de buitenlucht oefenen op een vijftal fitness-toestellen. Deze toestellen zijn alle voorzien van een instructie.

  multifunctionele-tuin-zorgcentra Porthos

  Moestuin
  Een deel van de tuin is ingericht als moestuin. Hier kunnen ouderen die graag tuinieren, groenten en fruit verbouwen. Ook zijn er verhoogde plantenbakken zodat mensen in een rolstoel ook kunnen tuinieren.

  Dieren
  De tuin biedt ook plaats aan verschillende dieren. Zo is er een volière met  verschillende soorten vogels. Ook is een gedeelte van de tuin gereserveerd voor konijnen en cavia’s. Ouderen kunnen deze dieren verzorgen en knuffelen.