Ga naar hoofdinhoud

"Het zijn de kleine geluksmomenten die tellen!"

Lees het hele verhaal

Miriam Limpens

Porthos, Glana

Miriam Limpens werkt sinds januari 2020 als vrijwilliger bij Woonzorgcentrum Glana Geleen, specifiek voor Porthos. Dit is een kleinschalige woongroep voor dementerende cliënten binnen Glana in Geleen.

“Mijn moeder heeft enkele jaren op Porthos mogen wonen”, vertelt Miriam. “Ik wandelde veel met haar en vroeg dan ook of een andere cliënt mee mocht voor een blokje om. Dit was geen probleem indien de familie toestemming had gegeven. Bij slecht weer was het een spelletje en anders gezellig knutselen op haar kamer. De deur stond altijd open en geregeld liep een bewoner nieuwsgierig binnen om mee te doen. Na een jaar ben ik gevraagd om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

Na de coronaperiode is er nog een vrijwilliger bijgekomen. We ondernemen samen veel met de bewoners. Van wandelingen in de buitenlucht, kopjes koffie drinken buiten de deur, tot muziek luisteren bij woonzorgcentrum Glana of spelletjes spelen. Het is mooi dat we een eigen invulling aan de activiteiten mogen geven en fantastisch om de bewoners zo te zien genieten! Natuurlijk moeten we wel met het verplegend personeel overleggen welke bewoners mee mogen. Er is dan ook nauw contact met de medewerkers van Zuyderland en we kunnen altijd op ze terugvallen. Die samenwerking ervaar ik als zeer waardevol. Ik vind het heel bijzonder om iets te mogen betekenen voor deze mensen. De gezelligheid, de lach op hun gezicht… Het zijn de kleine geluksmomenten die tellen!”

Wil jij ook als vrijwilliger bij Zuyderland aan de slag? Kijk voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden op werkenbijzuyderland.nl/vrijwilligers