Ga naar hoofdinhoud

Werkwijze

Binnen het Innovatielab zijn we ervan overtuigd dat de mensen die voor een probleem staan ook vaak de sleutel zijn tot de oplossing. Deze mensgerichte en optimistische aanpak om vorm te geven aan een nog onzekere toekomst, noemen we Design Thinking. Samen met alle betrokkenen willen we op basis van waarden en drijfveren nieuwe verbindingen ontdekken. Door te denken maar vooral ook te doen en proberen, krijgen we steeds meer inzicht in de complexe vraagstukken. Zo kunnen we stapje voor stapje de zorg transformeren.

Op basis van het Double Diamond model onderzoeken we het probleem vanuit verschillende perspectieven. We wisselen het werken naar een oplossing toe af met het verruimen van onze blik en het verdiepen in inzichten van jezelf en anderen.
Het proces bestaat uit 4 grote stappen; ontdekken, definiëren, ontwerpen en testen.

Ben je benieuwd welke tools we gebruiken in onze experimenten?

Wij hebben een toolkit samengesteld waarin je inspiratie kan opdoen en de verschillende werkvormen kan ontdekken. Het is een praktisch ingedeeld document met de verschillende werkvormen per fase van de double diamond. Bekijk en/of download de Toolkit hier >