Ga naar hoofdinhoud

Nieuwbouw/renovatie Glana

Op het terrein van zorgcentrum Glana in Geleen ontwikkelt Zuyderland de komende jaren een nieuw gebied voor wonen en zorg.
Een omvangrijk project dat in 2025 helemaal klaar moet zijn.

Het nieuwe Centrumgebouw

Nu fase 1 (Parc Glana met 9 paviljoens) en fase 2 (zorgcentrum St. Jan) van dit project afgerond zijn, is de laatste bouwfase (fase 3) van locatie Glana, te weten de nieuwbouw van het Centrumgebouw, aangebroken. Deze laatste fase omvat tevens de sloop van Odilia en hospice Daniken en de herinrichting van het terrein met goede aansluitingen voor verkeer naar de omgeving (voetgangers, fietsers en auto’s).

Het nieuwe Centrumgebouw
Het Centrumgebied Glana heeft door de unieke ligging in een parkachtige omgeving met mooie uitzichten een uitnodigend karakter. In het gebied wordt een heel nieuw Centrumgebouw gerealiseerd met o.a. een behandelcentrum, grand café, kapsalon en multifunctionele ruimtes voor bijvoorbeeld activiteiten.

Het nieuwe Centrumgebouw wordt een duurzaam, energiezuinig gebouw, toegankelijk voor bewoners, bezoekers en buurtbewoners. Het krijgt een uitnodigend, open karakter met een belangrijke buurtfunctie.

Parc Glana

In het park aan de Liennaertsstraat liggen negen nieuwe zorgwoningen voor 124 mensen met dementie en ouderen die vanwege lichamelijke beperkingen extra zorg nodig hebben. Ouderen wonen er in een kleinschalige woonvorm en kunnen genieten van de parkachtige omgeving. Dankzij de inzet van nieuwe technologie en de aanleg van natuurlijke afscheidingen is dat juist ook mogelijk voor bewoners met dementie.

Het contact met de omgeving is voor onze bewoners belangrijk. Het park is overdag dan ook openbaar toegankelijk.

 

Sint Jan

Het huidige gebouw Sint Jan is volledig gerenoveerd en ook het woonconcept is veranderd. Zo hebben de drie afdelingen, waar ieder afzonderlijk dertig cliënten wonen, allemaal een extra woonkamer. Dat betekent voor bewoners meer rust en ruimte. Het gebouw heeft bovendien balkons zodat ook bewoners die hier wonen van het groene uitzicht kunnen genieten.

Hospice

In het park ligt een nieuw hospice. Het is eind 2021 in gebruik genomen. Mensen in de laatste fase van hun leven kunnen daar in een warme, huiselijke omgeving verblijven. De tien kamers zijn licht en ruim en familie/naasten kunnen blijven logeren. Het omliggende park zorgt er voor dat cliënten in nauw contact staan met de natuur.

Planning Centrumgebied

 • 1e kwartaal 2024:
  Sloopwerkzaamheden en start nieuwbouw Centrumgebouw
 • 2e kwartaal 2024:
  Nieuwbouw Centrumgebouw
 • 3e kwartaal 2024:
  Nieuwbouw Centrumgebouw
 • 4e kwartaal 2024:
  Verhuizing kantoren en Facilitaire dienst
 • 1e kwartaal 2025:
  Afbouw behandeldienst
 • 2e kwartaal 2025:
  Sloopwerkzaamheden Odilia
 • 3e kwartaal 2025:
  Sloopwerkzaamheden Odilia en start aanleg parkeerplaats en groenvoorziening Spaubeeklaan
 • 4e kwartaal 2025:
  Sloopwerkzaamheden Odilia en aanleg parkeerplaats en groenvoorziening Spaubeeklaan