Ga naar hoofdinhoud

"In het begin viel het urineverlies wel mee, het werd steeds erger."

Ik was er op een gegeven moment continu mee bezig. Ben blij dat ik nu alles weer kan doen. Ik ga nu weer winkelen, fietsen en wandelen zonder bang te zijn voor ongelukjes.

“Ik kreeg een ring voor mijn verzakking en was direct van mijn klachten af.

Wat een opluchting, als ik had geweten dat mijn probleem zo eenvoudig te verhelpen was, was ik jaren  eerder gekomen. Ik ging niet naar de dokter omdat ik dacht  dat ik dan geopereerd zou moeten worden.“

Na de bevalling kreeg ik urineverlies.

Ik dacht dat het er bij hoorde en het wel vanzelf over zou gaan. Ik wilde graag weer gaan sporten, maar dat ging helemaal niet, ik verloor steeds urine. Toen hoorde ik van een vriendin dat hier iets aan te doen is. Mijn huisarts verwees me hierop naar het incontinentiespreekuur in het Zuyderland.

Bekkenbodem Centrum

In ons centrum kunt u terecht wanneer u bekkenbodemklachten heeft.
Het kan bij klachten gaan om bijvoorbeeld een verzakking, verlies van urine of ontlasting, klachten bij het plassen, de stoelgang, seksualiteit of pijnklachten in dit gebied.

Bekkenbodemklachten komen heel veel voor. Dit is niet zo bekend omdat veel vrouwen hier niet makkelijk over praten. Er is veel schaamte over deze klachten. Belangrijk is dat u weet dat uw klachten vaak goed te behandelen zijn, op verschillende manieren.

Het kan zijn dat u door 1 medisch specialist behandeld kunt worden voor uw klachten.  Er zijn soms meerdere klachten van de bekkenbodem tegelijk. Om die reden wordt er binnen het bekkenbodemcentrum samengewerkt door verschillende specialisten om u de goede zorg te bieden.

Wist u dat:

  • 1 op de 2 a 3 vrouwen ouder dan 50 jaar enige verzakking heeft
  • 1 op de 5 vrouwen klachten van een verzakking heeft
  • 1 op de 10 vrouwen in haar leven aan een verzakking geopereerd wordt
  • 1 op de 4 vrouwen wel eens last van urineverlies heeft
  • 1 op de 14 vrouwen wel eens last van ongewenst verlies van ontlasting heeft

U bent niet de enige met bekkenbodemklachten.  Praat er over met uw huisarts of gynaecoloog.

Er is vaak wat aan uw klachten te doen.