Ga naar hoofdinhoud

Voetreflexologie bij kanker, ook wel OncoReflex genoemd, is een aanvullende (complementaire) behandelmethode voor mensen die de diagnose kanker hebben of hebben gehad. Deze specialisatie van voetreflexologie  richt zich op lichamelijke en geestelijke ondersteuning, zowel voor, tijdens en na reguliere behandelingen.

Het doel van OncoReflex is de kwaliteit van leven te verbeteren. Het biedt ondersteuning bij bijwerkingen zoals misselijkheid, vermoeidheid, neuropathie, slapeloosheid en emoties die ermee gepaard gaan. Deze behandeling geeft ontspanning en kan helpen afvalstoffen af te voeren, het immuunsysteem weer op te bouwen en emoties in balans te brengen.

Op dinsdag is Cécile Daemen (OncoReflex therapeut) aanwezig op het Oncologisch Dagcentrum, voor een kennismakingsmassage, informatie of het maken van een afspraak. Bovenstaande valt samen met de tijd die u aanwezig bent voor behandeling, dus u hoeft niet eerder te komen of langer te blijven. Andere dagen zijn in overleg.

Behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u aanvullend bent verzekerd. Dit kunt u terug vinden in uw polis onder “Alternatieve geneeswijze” of raadpleeg uw zorgverzekeraar.