Ga naar hoofdinhoud

Beeldbel intakegesprek Oncologisch Dagcentrum

U bent door uw behandelend arts verwezen naar het Oncologisch Dagcentrum. De secretaresse geeft u de startdatum en het tijdstip van uw beeldbel intakegesprek en van de kuur door. U krijgt via de app BeterDichtbij de afsprakenkaart en de link van uw persoonlijk behandelplan toegestuurd. (deze app van BeterDichtbij moet u downloaden). Daarin kunt u dan zien met welke kuur u gaat starten. Ook kunt u hier het bijbehorende toedieningsschema en de eventuele bijwerkingen van de kuur vinden. Neem de informatie van het persoonlijk behandelplan en de daarbij behorende linken van de website goed door, betrek ook uw naasten hierin. Zodat u goed voorbereid bent tijdens het beeldbel intakegesprek. Indien u geen e-mail adres heeft, krijgt u de informatie toegestuurd per post of  tijdens de eerste kuur overhandigd.

Tijdens de eerste kuur mag u één naaste/ begeleider meenemen naar het dagcentrum, die gedurende de eerste 15 min op het dagcentrum aanwezig mag zijn.

Op deze website vindt u de informatie die van belang is tijdens uw behandeling (zie de linkjes bij uw behandelplan onder voetnoot behandelplan). De patiënten die geen e-mailadres hebben, krijgen van de secretaressen telefonisch bericht welke informatie voor hun van toepassing is op deze website. Voorafgaand aan uw behandeling neemt de oncologie verpleegkundige via beeldbellen contact met u op, om te checken of alle informatie duidelijk is. Deze datum en het tijdstip staan op uw afsprakenkaart. De afspraak van de 2e en volgende kuren en de afspraak van de oncoloog kunt u, na de kuur, halen bij de afmeldbalie (secretariaat loket) op het Oncologisch Dagcentrum. U krijgt een afsprakenkaart.

Bij het beeldbel intakegesprek wordt een afspraak gemaakt voor het ophalen van medicatie ter voorkoming van bijwerkingen die u rondom de kuur in moet nemen. Deze afspraak vindt plaats in de poliklinische apotheek Zuyderland Sittard. De apotheek bevindt zich in de centrale hal van het ziekenhuis. Tijdens deze afspraak krijgt u van de apothekersassistente uitleg over het gebruik van deze medicatie. Daarnaast wordt u verteld hoe u medicatie bij de volgende kuren kunt bestellen.

Wanneer u een afspraak heeft bij de poliklinische apotheek kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. U wordt op het afgesproken tijdstip opgeroepen. Wanneer u de afspraak wil afzeggen of wijzigen neemt u contact op met de poliklinische apotheek. Bij vragen over de medicatie rondom uw kuur kunt u ook contact opnemen met de poliklinische apotheek. Voor contactinformatie en openingstijden kijkt u op de website van de apotheek: https://www.zuyderland.nl/specialismen/apotheek/

Bloedafname voor de tweede en volgende kuren dienen altijd minimaal 1 uur voor het artsen bezoek plaats te vinden. De poli medewerker regelt de bloedafname aanvraag. U dient zelf de afspraak te plannen, dit kan via zuyderland.prikafspraak.nl of telefonisch via 088 – 459 42 65.

Omdat we ons realiseren dat het veel informatie is, kunt u op deze site al de nodige informatie lezen. Mocht u vragen hebben, noteer ze en stel ze tijdens het beeldbel intakegesprek. Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren!

Parkeren

Bij kuur 1 dient u een aanvraagformulier voor een parkeerkaart in te vullen. U ontvangt vervolgens een parkeerkaart voor 6 maanden gratis parkeren bij Zuyderland Sittard-Geleen. U krijgt slechts één keer per half jaar een parkeerkaart. Als u de kaart kwijt raakt, wordt geen vervangende kaart uitgereikt. Let op! Op de dag van toediening van medicatie op het oncologisch dagcentrum mag u als patiënt niet zelf autorijden.