Ga naar hoofdinhoud

Aromazorg

Aromazorg is natuurgerichte zorg waarbij gebruik gemaakt wordt van essentiële oliën. Dit zijn geconcentreerde oliën uit planten. In de oliën zitten geurige bestanddelen met een medicinale werking. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat aromazorg, net als een verblijf in de natuur, kan helpen bij klachten als angst, slecht slapen, spanning en onrust, pijn en misselijkheid. Aromazorg kan daarmee een prettige aanvulling zijn op de zorg die u van ons gaat ontvangen.

Binnen ons oncologisch centrum worden verschillende oliën aan u aangeboden. Bij de start van uw behandeling wordt u een geurstickje aangeboden met de geur lavendel of mandarijn. Het ondergaan van uw behandeling kan voor u onzekere gevoelens, gevoelens van stress of mogelijk angstige gevoelens teweegbrengen.

Lavendel en mandarijn zijn essentiële oliën of geuren welke het gevoel van ontspanning en rust kunnen bevorderen. Deze geuren kunnen u een ontspannend en rustgevend gevoel geven en daarmee een aanvullende ondersteuning bieden tijdens uw behandeling.

Daarnaast kunt u gebruik maken van Digesticalm, wanneer u misselijkheidsklachten ervaart. Digesticalm is een combinatie van zes verschillende essentiële oliën voor het spijsverteringskanaal, die elkaars werking versterken in vergelijking met inzetten van een individuele olie. Het gebruik van Digesticalm kan klachten van misselijkheid verminderen. Deze geurige compositie wordt door velen als prettig ervaren voor de ultieme rust in de maag en darmen. Zo is gember verwarmend en kalmeert de maag, net als kardemon. Citroen verfrist, net als pepermunt dat een klassieker is voor maag en darmen. Mandarijn en berglavendel geven de maag rust.

U krijgt een geurstick aangeboden met de geur naar keuze. Door het dopje van het stickje af te draaien kunt u op uw eigen moment de geur ruiken. De geurstick zal gemiddeld 6 weken werkzaam blijven.

Het gebruik maken van deze aanvullende zorg is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Heeft u vragen of zou u meer informatie willen, kunt u terecht bij de verpleegkundige of vragen naar Simone Triebels, verpleegkundige complementaire zorg.