Voor de behandeling van kanker zijn verschillende mogelijkheden. Hieronder worden deze mogelijkheden benoemd.

Chemotherapie

Chemotherapie is de behandeling met medicijnen die kankercellen doden of hun celdeling remmen. Daardoor kan de kanker genezen of kunnen tumoren kleiner worden. Chemotherapie is samen met een operatie en bestraling de meest gebruikte manier om kanker te behandelen.

Meer informatie van www.kanker.nl
Bestraling

Bestraling is de behandeling van kanker met straling. Een ander woord voor bestraling is radiotherapie.
Het doel van bestraling is om kankercellen te vernietigen. Daarbij wordt geprobeerd gezonde cellen zo veel mogelijk te sparen.

Meer informatie van www.kanker.nl
Chemoradiatie

Bij chemoradiatie krijgt u voor een bepaalde periode tegelijkertijd bestraling én chemotherapie. Soms wordt dit radio-chemotherapie genoemd.

Meer informatie van www.kanker.nl
Immunotherapie

Immunotherapie of immuuntherapie is een behandeling bij kanker. Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van immunotherapie.

Bij een behandeling met immunotherapie bij kanker wordt het immuunsysteem van de patiënt gebruikt om de kankercellen aan te vallen. Het immuunsysteem wordt door de behandeling ondersteund of extra actief gemaakt.

Meer informatie van www.kanker.nl
Wat is doelgerichte therapie?

Doelgerichte therapie is een behandeling met medicijnen die de celdeling van kankercellen remmen of kankercellen doden. Doelgerichte therapie wordt ook wel targeted therapy genoemd.

Meer informatie van www.kanker.nl
Wat is hormonale therapie?

Hormonale therapie is de behandeling van kanker met hormonen. Dit wordt ook wel hormoontherapie, hormonale behandeling of hormoonbehandeling genoemd.

Hormonale therapie is eigenlijk een antihormoontherapie. U krijgt namelijk medicijnen die de werking van hormonen remmen of blokkeren. Of de aanmaak ervan verminderen.

Meer informatie van www.kanker.nl