Ga naar hoofdinhoud

Medicatie tegen bijwerkingen van uw behandeling

U krijgt een behandeling tegen kanker. U krijgt dan geneesmiddelen toegediend via een infuus of een injectie op het dagcentrum. Daarnaast kan het zijn dat u geneesmiddelen tegen kanker als tablet of capsule in moet nemen. Naast geneesmiddelen tegen kanker krijgt u nog andere geneesmiddelen voorgeschreven. Deze geneesmiddelen zijn bedoeld om de bijwerkingen van uw behandeling te voorkomen of verminderen. Op deze pagina vindt u informatie over deze geneesmiddelen die u zelf thuis in moet nemen. Daarnaast kan het zijn dat u ook nog medicatie tegen bijwerkingen via het infuus krijgt.

U krijgt niet al deze middelen voorgeschreven. De geneesmiddelen die u krijgt zijn specifiek afgestemd op uw behandeling. U moet deze middelen ophalen in de Zuyderland poliklinische apotheek in Sittard (apotheek in de hal), tenzij dit anders met u is afgesproken. De eerste keer dat u de geneesmiddelen ophaalt zal de apothekersassistente het gebruik toelichten.

Hieronder vind u een overzicht van middelen die voorgeschreven kunnen worden. U krijgt uiteraard niet al deze middelen voorgeschreven. De geneesmiddelen die u krijgt zijn specifiek afgestemd op uw behandeling.

U moet deze middelen ophalen in de Zuyderland poliklinische apotheek in Sittard (apotheek in de hal), tenzij dit anders met u is afgesproken. De eerste keer dat u de geneesmiddelen ophaalt zal de apothekersassistente het gebruik toelichten.

Hematologie

De hematologie houdt zich bezig met het bestuderen, de diagnose en de behandeling van afwijkingen van het bloed en de bloedvormende weefsels. Hieronder vindt u de medicatie tegen mogelijke bijwerkingen van de behandeling.

Middelen bij verminderde weerstand

Bij sommige behandelingen kan uw weerstand sterk afnemen. U krijgt dan medicatie tijdens uw behandeling om infecties veroorzaakt door bacteriën of virussen te helpen voorkomen. Onderstaande medicijnen kunnen hiervoor gegeven worden.