direct contact

Direct contact

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen boven de 30 jaar. Eén op de 7 vrouwen krijgt er mee te maken. Het patiëntgericht Borstcentrum Zuyd in Sittard-Geleen is er voor iedere patiënt (vrouw én man) met een (verdenking op een) aandoening in de borst. In Borstcentrum Zuyd bent u verzekerd van persoonlijke aandacht, kwalitatief goede zorg en een snelle diagnose inclusief persoonlijk behandelplan.

Borstkanker is een vorm van kanker die zich ontwikkelt in het borstweefsel. De ziekte treft meestal vrouwen, hoewel mannen het eveneens kunnen krijgen. Een ander woord voor borstkanker is mammacarcinoom. Borstkanker kan overal in de borst ontstaan en wordt onderverdeeld naar de plek waar het ontstaat.

Verwezen naar Borstcentrum Zuyd?

Bekijk de animatie zodat u weet wat u kunt verwachten.

Borstcentrum Zuyd op locatie Sittard-Geleen is gespecialiseerd in de zorg rondom aandoeningen aan de borst. Een team van ervaren specialisten en verpleegkundigen staat dagelijks klaar voor het diagnosticeren en behandelen van borstkanker en goedaardige borstaandoeningen. Naast de beste medische zorg kenmerken oprechte aandacht, vertrouwen en betrokkenheid onze aanpak. Zorg binnen een uniek concept, waarbij u als patiënt écht centraal staat.

Borstcentrum Zuyd bestaat 1 jaar

Ook de patiënten zijn enthousiast over Borstcentrum Zuyd.
Qua patiënttevredenheid krijgt het centrum zelfs een 8.5! Een greep uit de reacties:

‘Een adequate behandeling met oog voor de eigen mening en wensen van de patiënt. Ik hoefde me nergens druk over te maken, behalve het hebben van kanker en beter worden.’

‘Een bijzonder attente benadering bij de dagbehandeling, hartelijke gastvrouwen in de wachtruimte en een fijne chirurg. Heel goed is de snelle diagnose en het geven van duidelijkheid hierover en het vervolgtraject binnen een paar dagen. De informatie over het traject werd in stukjes gegeven, steeds op het moment dat er een volgende stap gezet moest worden. Het hele traject is zeer stressvol en emotioneel belastend zodat je niet alles in één keer kunt bevatten. Hier wordt goed rekening mee gehouden. Ook heel fijn was dat alle afspraken binnen het ziekenhuis voor je gepland werden en je dat niet steeds zelf hoefde te regelen.’

‘De rust die het uitstraalt. Groot ziekenhuis maar toch geen hectische toestanden. Zeer vriendelijk personeel van arts tot interieurverzorgster.’

‘Heel goed op elkaar afgestemd. Met name mijn oncologisch chirurg dr van Bastelaar gaf me in de meest onzekere tijd, heel veel kracht met zijn zorg, advies en aandacht. Ook de plastisch chirurg drs Meesters is voor mij van grote waarde geweest bij de moeilijke beslissingen die ik moest nemen. Ik ben zeer dankbaar dat ik zulke goede zorg krijg, ook van de mammacareverpleegkundige Maud, die mijn vast aanspreekpunt is en alles regelt zodat afspraken perfect op elkaar aansluiten.’

 • Een gastvrije omgeving

  Borstcentrum Zuyd kenmerkt zich als een veilige en gastvrije omgeving voor u en uw naasten. Onze gastvrouwen zorgen voor een persoonlijke ontvangst in de speciale wachtkamer. Het gevoel van privacy vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom zijn alle ruimtes zo ingericht dat alle onderzoeken met volledige privacy en in alle rust kunnen worden uitgevoerd.

 • Kwaliteit / Roze lintje

  Alle specialisten werkzaam in Borstcentrum Zuyd zijn gespecialiseerd in borstkanker. Ons team heeft daardoor veel kennis en expertise op dit gebied. Dit komt de kwaliteit van zorg ten goede. Borstcentrum Zuyd ontvangt jaarlijks 2.000 nieuwe patiënten, waarvan ruim 400 patiënten de diagnose borstkanker krijgen. In het Borstcentrum is de zorg rondom onze patiënt georganiseerd. De dagelijkse bespreking van patiënten waar alle betrokken specialisten bij aanwezig zijn, is hier een goed voorbeeld van.

  Geen aanvraag Roze Lintje 2019

  Er zal dit jaar geen Roze Lintje bij Borstkankervereniging Nederland worden aangevraagd door de ziekenhuizen in de OncoZON-regio*. Het lintje wordt normaliter jaarlijks uitgereikt aan ziekenhuizen die voldoen aan de criteria voor patiëntgerichte borstkankerzorg. De aanvraag gaat echter gepaard met een hoge administratieve last en het keurmerk heeft tegenwoordig nog maar een beperkt onderscheidend vermogen. Het niet aanvragen van het Roze Lintje neemt natuurlijk niet weg dat de ziekenhuizen in zuidoost Nederland zich blijven inzetten op het leveren van de best mogelijke oncologische zorg voor borstkankerpatiënten.

  Lees verder..

  Zuyderland Medisch Centrum is bekroond met Roze Lintje 2018

  Het Roze Lintje wordt uitgereikt als voldaan wordt aan de eisen die BVN bepaalt. De criteria zijn onder andere tot stand gekomen op basis van wat patiënten optimale zorg vinden. Ziekenhuizen die aan de criteria voldoen, ontvangen dit felbegeerde lintje. Belangrijke criteria zijn onder andere de wachttijd tot diagnose, het aantal patiënten dat jaarlijks wordt geopereerd en of de patiënt een vast aanspreekpunt heeft.

  De kwaliteit van Borstcentrum Zuyd:

  1. Er is tijd en aandacht om bewust keuzes te maken
  2. Patiënten hebben toegang tot de beste zorg en expertise
  3. Patiënten krijgen snel de uitslag en (volledige) diagnosestelling
  4. Lees verder..

 • Snel duidelijkheid

  De ongerustheid bij een aandoening in de borst is vaak groot. Dan wilt u zo snel mogelijk een diagnose met een behandelplan. Na een verwijzing van een uw huisarts kunt u binnen één tot twee werkdagen terecht bij Borstcentrum Zuyd. Hier stellen onze professionals binnen 24 uur een diagnose en wordt, samen met u, de eventuele behandeling bepaald. Dat is de kracht van Borstcentrum Zuyd

 • Keuzehulp

  Borstcentrum Zuyd helpt u de juiste keuze voor u te maken voor een behandeling en/of operatie. Om u en uw zorgverlener te helpen met kiezen maken we gebruik van een, samen met PATIENT+, ontwikkelde keuzehulp In deze keuzehulp krijgt u meer informatie over borstkanker, borstreconstructie en nazorg.

  In deze keuzehulp wordt alle informatie duidelijk op een rijtje gezet. De keuzehulp is thuis op uw computer of tablet te bekijken. Op die manier kunt u de inhoud met vrienden, familie en eventueel uw huisarts bespreken. Mede daardoor kunt u zich nog beter voorbereiden op het volgende bezoek aan uw zorgverlener. Zo kunt u bespreken wat de beste behandeling voor u is.

 • STZ Topklinische functie Borstcentrum Zuyd

  Wat is een topklinische functie?
  Een topklinische functie is op grond van een ziektebeeld, de diagnostiek of behandeling altijd hoog gespecialiseerde en complexe patiëntenzorg die op basis van deze criteria aantoonbaar onderscheidend is ten opzichte van de reguliere zorgverlening in een STZ-ziekenhuis (26 in Nederland).

  Met het zorgregister wil de STZ invulling geven aan de T van Topklinisch. De 26 topklinische opleidingsziekenhuizen kunnen door middel van erkenning middels het STZ Topklinisch Zorgregister aantonen welke functies er volgens de opgestelde criteria ‘Topklinisch’ zijn. Dat betekent onder meer dat de functie goed geborgd is in de organisatie, mede door kennisoverdracht en het opbouwen van wetenschappelijke kennis over de behandeling, dat patiëntbelangen en –inbreng goed geregeld zijn en dat uitstekende zorg wordt geleverd.

   

borstcentrumzuyd

Borstcentrum Zuyd - mammacareverpleegkundige