Ga naar hoofdinhoud

Prostaatkanker

Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen in Nederland. Een ander woord voor prostaatkanker is prostaatcarcinoom. Het Oncologisch Centrum Zuyd levert zorg aan patiënten met prostaatkanker. Hier bent u verzekerd van persoonlijke aandacht, kwalitatief goede zorg, een snelle diagnose en een behandelplan dat samen met u wordt opgesteld.

Zuyderland is voor prostaatkankerzorg onderdeel van Prostaatkanker Centrum Zuid. Meer informatie over de behandeling binnen het PKC vindt u op deze speciale website. 

In Nederland wordt per jaar bij ongeveer 11.000 mannen prostaatkanker vastgesteld, vooral bij mannen boven de 60. In feite komt prostaatkanker nog veel vaker voor, vooral bij mannen met een hoge leeftijd. Aangezien prostaatkanker vaak langzaam groeit, krijgt het merendeel van de mannen er geen last van. Toch kan prostaatkanker ook op jongere leeftijd ontstaan, vanaf ongeveer 45 jaar.

Het Oncologisch Centrum Zuyd  is gespecialiseerd in de zorg rondom prostaatkanker. Een team van ervaren medisch specialisten en verpleegkundigen staan dagelijks klaar voor het diagnosticeren en behandelen van prostaatkanker. Naast de beste medische zorg kenmerken oprechte aandacht, vertrouwen en betrokkenheid onze aanpak. Zorg waarbij u als patiënt écht centraal staat.

>200

operaties per jaar in Zuyderland Medisch Centrum

  • Alle patiënten met prostaatkanker afkomstig uit de ziekenhuizen in Zuid-Oost Brabant en Limburg worden in Zuyderland Medisch Centrum geopereerd.
  • Prostaatkanker Centrum Zuid