Ga naar hoofdinhoud

Als je jong bent en kanker krijgt, ervaar je vaak andere problemen dan wanneer je kanker krijgt op oudere leeftijd. Kanker en de behandeling kunnen van grote invloed zijn op je leven. Juist omdat je nog een heel leven voor je hebt, kun je op een andere manier denken over kanker en andere vragen hebben.

De ziekte en de behandeling kunnen levenslang gevolgen hebben. Er kunnen vragen zijn over relaties, seksualiteit, vruchtbaarheid, spiritualiteit, maar ook over opleiding, werk, het afsluiten van verzekeringen of hypotheken. Misschien wil je advies omtrent voeding, het opbouwen van je conditie en sport. Ofwel wil je hulp of ondersteuning bij het verwerken van je ervaringen en wil je tips en adviezen om mentaal weer in balans te komen.

Binnen Zuyderland MC kunnen wij ondersteuning en behandeling bieden die past bij jouw leven en die specifiek gericht is op jongvolwassenen tussen de 18 en de 39 jaar. Wij kunnen Oncologische Revalidatie bieden en of zorgen voor psychosociale begeleiding en behandeling binnen het Psycho Oncologisch Centrum Zuyderland; Aesclepios.

Zodat jij de draad weer zo goed mogelijk kunt oppakken!

Het nationaal AYA jong en kankerzorgnetwerk en de Patiëntenvereniging jongeren en kanker kunnen veel informatie bieden.

Interactieve digitale bijeenkomsten

voor partners en ouders van jonge mensen met kanker (AYA’s)

13 november: Themabijeenkomst seksualiteit

voor jonge mensen met kanker (AYA’s)