Ga naar hoofdinhoud

Weer in balans met en na kanker

Contact

Indien u vragen heeft kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Medische Psychologie Heerlen, Kerkrade en Sittard:

088-4597837

088-4597837

Bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur

Medisch Maatschappelijk Werk:

088-4599718 (keuzemenu via revalidatie, kiezen voor Heerlen of Sittard en vervolgens voor MMW)

Psychiatrie:

088-4596490

U bent (onlangs) gediagnosticeerd met een oncologische aandoening. Dit kan het leven van u en uw naasten nogal overhoop halen. Kanker is namelijk een ingrijpende ziekte. Het kan helpen om hier met een gespecialiseerde hulpverlener over te praten. Team Aesclepios richt zich op de psychosociale oncologische zorg voor patiënten met kanker tijdens alle fasen van het ziekteproces.

Deze zorg kan bestaan uit begeleiding door maatschappelijk werk en/of behandeling door de psycholoog en/of psychiater. Niet alleen kan kanker lichamelijke gevolgen hebben, het kan ook een impact hebben op uw emotionele en sociale gesteldheid.

Klachten zoals vermoeidheid en een verminderd functioneren in het dagelijkse leven, waaronder vrije tijdsbesteding, huishouden en arbeid leiden tot een lagere kwaliteit van leven. Team oncologische revalidatie kan u helpen, om te leren gaan met de gevolgen van kanker en u te ondersteunen om het dagelijkse leven weer op te pakken. Wij bieden zorg in afstemming met uw behandelaar op locatie Heerlen en Sittard.

Oncoscreening

In Zuyderland worden kankerpatiënten standaard gescreend op het voorkomen van psychosociale problemen en wordt bekeken of er behoefte is aan revalidatie. U zult door de verpleegkundige of uw specialist een of meerdere keren tijdens uw behandeling een vragenlijst krijgen met het verzoek deze in te vullen. Indien het noodzakelijk en wenselijk is, wordt u doorverwezen naar maatschappelijk werk.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Zuyderland organiseert informatiebijeenkomsten voor kankerpatiënten en hun naasten. De eerste bijeenkomst is bedoeld voor patiënten die nog in behandeling zijn, de tweede bijeenkomst is bedoeld voor patiënten waarbij de behandeling is afgerond.
Tijdens de bijeenkomsten worden de volgende zaken besproken: het verwerkingsproces, het praten over het ziek zijn met partner en/of kinderen, vermoeidheid, concentratie- en geheugenklachten, het omgaan met angst, de gevolgen van ziek zijn op werk en inkomen, voeding, beweging en revalidatie. De nadruk tijdens deze bijeenkomsten ligt op het geven van informatie maar er is ruimte voor het delen van ervaringen.

U kunt zich aanmelden via mail: secretariaat.medische.psychologie@zuyderland.nl of via het telefoonnummer: 088-4597837. Er zijn geen kosten om deze bijeenkomst te volgen. Bekijk hieronder de data en verdere invulling van de bijeenkomsten.

Folders

Psycho Oncologisch Centrum Zuyderland - Aesclepios
Lees meer
Psychosociale problemen bij kanker
Lees meer
Mindfulnesstraining locatie Kerkrade
Lees meer
Mindfulnesstraining locatie Sittard-Geleen
Lees meer
Bewegen en trainen bij kanker
Lees meer
Team

V. Voskuilen

Dietist

N. Vleugels-Hollanders

Ergotherapeut

A.M.M. Lip

Ergotherapeut

U. Horrichs

Ergotherapeut

J. Meusen

Medisch Maatschappelijk werker

D. van der Heijden

Ergotherapeut

Msc. A. Heessels-Driessen

Klinisch psycholoog

drs. D. van Tilburg

Klinisch psycholoog

F. Fortuin

Gezondheidszorgpsycholoog

Y.T.P. Vaessen

Ergotherapeut

M L’ortije

Fysiotherapeut

M van Hal

Fysiotherapeut

drs. M. Dremmen

Revalidatiearts

drs. S. Salet

Klinisch psycholoog

drs. N. Zusterzeel

Revalidatiearts

drs. H. Bremer

Psychiater

dr. C. Geusgens

Klinisch Neuropsycholoog

drs. C. van Helden

Klinisch psycholoog

drs. A. Hoogerwerf

Klinisch psycholoog