Themabijeenkomsten

Zuyderland Medisch Centrum organiseert al een aantal jaren themabijeenkomsten voor verschillende patiëntengroepen. Tijdens deze bijeenkomsten gaan medisch specialisten, verpleegkundigen en patiënten met elkaar in gesprek over de laatste ontwikkelingen rondom het ziektebeeld. Naast verschillende presentaties is er voldoende ruimte voor lotgenotencontact en het stellen van vragen. Regelmatig zijn patiëntenverenigingen aanwezig met een informatiestand.

Deelname
De toegang is gratis. Ook voor de catering hoeft u niet te betalen.
U kunt zich voor één of meerdere bijeenkomsten aanmelden via onderstaande aanmeldformulieren. Aanmelden kan tot uiterlijk twee werkdagen van tevoren
Heeft u vragen dan kunt u altijd mailen naar: themabijeenkomst@zuyderland.nl.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Wanneer er teveel aanmeldingen zijn, ontvangt u daarover bericht.

Evaluatie

Wij vragen bezoekers altijd hoe ze de bijeenkomst waarderen. De bijeenkomsten worden gemiddeld gewaardeerd met een dikke 8,7.

Locatie en parkeren

De bijeenkomsten vinden (tenzij apart vermeld) afwisselend plaats in het Auditorium van Zuyderland locatie Heerlen of van locatie Sittard-Geleen.

  • Locatie Heerlen: U vindt het Auditorium op de tweede verdieping, ruimte 50. U loopt door de liftenhal en neemt de linker gang. Helemaal aan het einde gaat u rechtsaf het trappenhuis in en daar neemt u de trap of de lift naar de tweede verdieping. De route is ook aangegeven met banners.
  • Locatie Sittard-Geleen: U vindt het auditorium op de tweede verdieping in het Vergadercentrum bij de ingang aan de Rijksweg. U neemt daar de lift naar de tweede verdieping. Via het Vergadercentrum loopt u het Auditorium (ruimte 1) binnen. De route is ook aangegeven met banners.

U kunt uw auto (voor eigen rekening) parkeren in de parkeergarage.

Programma 2020

Aanmelden: woensdag 8 juli 2020 Angst (Webinar)

Vanwege de voorzorgsmaatregelen rondom het Coronavirus vindt de informatie avond over ‘’angst’’ niet plaats in het ziekenhuis. Deze informatie avond wordt woensdag 8 juli gegeven via een webinar waarvoor je je hier kunt aanmelden (klik op het ‘plusje’ rechts).

Angst is een hele normale en functionele emotie, die je helpt te reageren op gevaar. De confrontatie met ziek zijn of dreigende ziekte, kan ook angst teweeg brengen. Als angst echter lang aanhoudt, kan het hinderlijk worden en kun je angstklachten of zelfs een angststoornis ontwikkelen met alle gevolgen van dien. Wat kun je doen om te voorkómen dat angst ‘ongezond’ wordt en wat kun je doen als je al klachten hebt?

Tijdens het webinar vertellen een psychologe, een ervaringsdeskundige en een adviseur zelfhulp en zelfregie iets over angst en kunnen jullie via de chat vragen stellen aan de sprekers. Het webinar start om 17.00 uur en duurt tot 18.00 uur, vragen stellen via de chat kan tot 18:15 uur.

We zien elkaar graag online op woensdag 8 juli!

woensdag 16 september 2020 Artrose (operatie van heup- en knie protheses), Sittard
woensdag 23 september 2020 Longfibrose, Sittard
woensdag 9 december 2020 Artrose (conservatieve behandeling van gewrichtsklachten), Heerlen
Eerdere themabijeenkomsten