Ga naar hoofdinhoud

Themabijeenkomst ‘Zorgen voor Morgen’

Op woensdag 4 september organiseren het Netwerk Palliatieve Zorg, de afdeling Ouderengeneeskunde Zuyderland, Netwerken Hulp bij Dementie en huisartsen uit de regio een informatieavond over het belang van nadenken over je toekomstige zorg.

Wanneer je geconfronteerd wordt met ziekte of ouderdom, kunnen zorgen over de toekomst je bezighouden. Nadenken over wat je wel en niet wilt voor je behandeling kan lastig zijn, maar het kan ook rust en een gevoel van controle geven.

Tijdens deze avond leer je hoe je kunt vastleggen wie jou mag vertegenwoordigen als je zelf geen beslissingen meer kunt nemen, wat jouw belangrijkste behandeldoel is, en welke behandelingen je wel of niet wilt.

Zorgverleners noemen dit proces ‘proactieve zorgplanning’, maar je kunt het ook ‘Zorgen voor Morgen’ noemen. Tijdens deze avond bespreken we hoe je dit gesprek het beste kunt voeren, wanneer het belangrijk is om hierover na te denken, en hoe culturele verschillen een rol kunnen spelen. Ook laten we zien hoe verschillende zorgverleners, zoals huisartsen, praktijkondersteuners en medisch specialisten, samenwerken.

Daarnaast delen patiënten hun ervaringen: wat heeft hen geholpen en wat niet?

Er is ook een informatiemarkt met deelnemers van de poli Ouderengeneeskunde, het project ‘Veerkrachtig samen beslissen’, het transmuraal palliatief adviesteam TOPAT, het Netwerk Palliatieve Zorg WM, en het Centrum voor Levensvragen.

Wanneer:       Woensdag 4 september 2024
Tijdstip:          Inloop vanaf 17.30 uur, start programma 18.30 uur
Locatie:          Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen, Auditorium

Snel naar

Inschrijven

Meldt u hier online aan