Ga naar hoofdinhoud

Longkanker

Themabijeenkomst Longkanker in Zuyderland

Dinsdag 23 mei | Inloop 18.00 uur, start programma 18.30 uur
Locatie: Ziekenhuis Zuyderland Sittard; Zorgboulevard 2e etage Auditorium
Adres: Westelijke Randweg 50; 6162 BH Sittard (parkeergarage)

Kanker raakt ons allemaal en heeft een enorme impact op het leven van patiënten en dat van hun naasten. Na het krijgen van de diagnose longkanker staat de wereld dan ook op z’n kop.

Het is van groot belang dat patiënten en hun naasten betrokken worden bij de besluitvorming over diagnostiek en behandelingen. Zo kan de patiënt, samen met zijn/haar behandelaar, een passende behandeling kiezen óf heel bewust besluiten geen behandeling te willen ondergaan.

De onlangs uitgebrachte Nederlandse Kankeratlas laat zien dat in de regio midden- en zuid Limburg, longkanker veel voorkomt. Een groot deel van de patiënten wordt behandeld in het Zuyderland Ziekenhuis.

Tijdens de themabijeenkomst “Longkanker in Zuyderland” zullen diverse specialisten u informatie verschaffen over de huidige stand van zaken met betrekking tot diagnostiek en behandeling van de verschillende vormen en stadia van longkanker. Tevens zal een patiënt met longkanker zijn ervaringen binnen het Zuyderland met u delen. Ook zullen het Toon Hermans Huis en de patiëntenvereniging Longkanker Nederland vertegenwoordigd zijn.

De bijeenkomst is erop gericht om u meer inzicht te geven in de diagnostiek en behandeling van longkanker. Er zal dan ook voldoende ruimte zijn om uw vragen te stellen en te praten met lotgenoten.

Wij hopen u op deze avond te ontmoeten!

Snel naar

Meldt u hier online aan via het registratieformulier