direct contact

Direct contact

‘Van topsporter, via belastingadviseur, naar operatieassistent’

Silvia Pepels (43) is operatieassistent. Dit beroep dat ze vanaf 2006 uitoefent binnen Zuyderland, blijft voor haar reuze interessant.

Lees meer

Operatiekamers (OK)

Ben jij een (ervaren) operatieassistent, anesthesiemedewerker of recoveryverpleegkundige? En wil je graag aan de slag binnen een groot topklinisch ziekenhuis in Limburg? Dan bieden wij jou een dynamische maar vooral ook sfeervolle werkomgeving!  

De afdeling beschikt over 21 operatiekamers verdeeld over twee locaties in Heerlen en Sittard-Geleen. Met ons team van ruim 300 OK-medewerkers bieden wij een breed pakket met hoogwaardige ingrepen (32.000 per jaar). Zo krijg je bij ons de kans te werken bij meerdere specialismen zoals neurochirurgie, KNO, kaakchirurgie, plastische chirurgie, traumatologie, algemene chirurgie, orthopedie, urologie, gynaecologie, vaatchirurgie, oogheelkunde en longchirurgie. Hierbij volgen we de nieuwste ontwikkelingen in een moderne omgeving. Zo beschikken wij over een hybride OK, een operatierobot en zijn we o.a. zeer vooruitstrevend binnen de bariatrie, spine en oncologie.

32.000

hoogwaardige ingrepen per jaar

Bekijk ook de video's van de operatiekamers

Naar de newsroom
 • Solliciteren

 • Opleidingen

  Wil jij op de OK werken?
  Dan kun je bij ons terecht voor de volgende opleidingen:

  • Operatieassistent
   Als Operatieassistent biedt jou de mogelijkheid om later aan de slag te gaan in de operatieve zorg. Je leert te werken met patiënten en medische techniek om zo op de juiste manier de chirurg tijdens operaties te assisteren. Je bewaakt de steriliteit van materialen en bedient apparatuur. Je begeleidt de patiënt en doet de administratie.
  • Anesthesiemedewerker
   Als anesthesiemedewerker controleer je voor de operatie alle benodigde apparatuur en assisteer je de anesthesist bij het onder narcose brengen van de patiënt of bij het aanbrengen van plaatselijke verdoving. Ook bewaak en begeleid je de patiënt voor, tijdens en na de operatie.
  • Recovery verpleegkundige
   Als Recoveryverpleegkundige verpleeg je patiënten voor en na een operatie. De recoveryverpleegkundige heeft een uitgebreid en gevarieerd deskundigheidsgebied omdat de recoveryverpleegkundige patiënten van veel verschillende specialismen verzorgt.

 • Wist je dat…?

  • Wanneer je werkzaam bent op de operatie kamer, je zorgdraagt voor een goede begeleiding van de patiënt voor- tijdens en na de operatie?
  • Aan je werk heel verschillende aspecten zitten bijvoorbeeld organisatie, begeleiding, techniek en omgaan met patiënten? De werkzaamheden zijn steeds anders.
  • Je ‘s nachts en in de weekenden wel eens bereikbaarheids- en aanwezigheidsdienst hebt? Dan kun je opgeroepen worden voor spoedoperaties.
  • Je tijdens de operatie operatiekleding, handschoenen en een mondmasker draagt?
  • De operatiekamer niet je enige werkterrein is? Je kunt ook op poliklinieken werken of op andere afdelingen waar patiënten vervelende ingrepen moeten ondergaan.
  • Je tegelijkertijd gaat werken en leren? Om toegelaten te worden, moet je bij een ziekenhuis zijn aangesteld als leerling-operatieassistent. Je moet dus solliciteren naar een opleidingsplaats.
  • Je toegang hebt tot de opleiding Operatieassistent of anesthesiemedewerker als je in het bezit bent van één van de volgende diploma’s:
   – HAVO of VWO (voorkeur profielen: Natuur en Techniek of Natuur en Gezondheid)
   – MBO-V niveau 4
   – HBO-V
   (meer informatie over de opleiding HBOV-T aan Zuyd Hogeschool vind je op de Zuyd Hogeschool website)
  • Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, je het diploma Bachelor of Nursing én het CZO-diploma Operatieassistent of Anesthesiemedewerker ontvangt?

  Heb je vragen over het beroep of de opleiding tot operatieassistent/anesthesiemedewerker/recoveryverpleegkundige, dan kun je contact opnemen met een van de opleidingsfunctionarissen via opleidingsfunctionarissen-ok@zuyderland.nl.

 • Foto's