Ga naar hoofdinhoud

Diagnostiek baarmoederhalskanker

Om vast te stellen of u baarmoederhalskanker heeft, kan de gynaecoloog een of meerdere van de volgende onderzoeken doen:

Als de diagnose baarmoederhalskanker is gesteld, volgen er meestal nog een aantal onderzoeken. Die zijn nodig om het stadium van de ziekte te bepalen; of wel hoe ver de tumor zich heeft uitgebreid. Het gaat hier meestal om:

Wij begrijpen dat de periode van onderzoeken veel spanning met zich meebrengt. De onderzoeken trachten we in een zo kort mogelijk tijdsbestek uit te voeren om u zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

Na deze onderzoeken volgt een bespreking tussen de betrokken specialisten, waarin een behandelplan wordt voorgesteld. Dit plan wordt door uw behandelend arts en casemanager met u besproken om zo samen te bepalen wat het definitieve behandelplan gaat worden. Voor de uitvoering van de behandeling wordt u doorverwezen naar Maastricht UMC+.

Wij zijn ons ervan bewust dat de confrontatie met kanker een schokkende gebeurtenis is. Voor iedereen die ermee te maken krijgt heeft het gevolgen op allerlei terreinen. Wij zullen daarom naast uw lichamelijke gesteldheid ook aandacht hebben voor eventuele psychosociale vraagstukken.