Ga naar hoofdinhoud

Neurologie

Afspraak & Contact

Wilt u een afspraak maken of bent u verhinderd? Dan kunt u op werkdagen van 08.30 – 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uurr contact opnemen met:

088 – 459 9717

088 – 459 9717

Locaties

Heerlen

Etage 1, balie 1.10

Sittard-Geleen

Meldpunt West 06

Op de afdeling Neurologie van Zuyderland Medisch Centrum werken specialisten samen met hun teams om de beste zorg te leveren aan patiënten met neurologische aandoeningen. Neurologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, de zenuwen, het ruggenmerg en de spieren van mensen.

Een neuroloog heeft kennis van uiteenlopende aandoeningen zoals hoofdpijn, dubbelzien, pijn in een arm of been of verlammingsverschijnselen. Het spreekuurcentrum Neurologie van Zuyderland Medisch Centrum kunt u op twee locaties bezoeken: in Sittard-Geleen en in Heerlen.

Speciale Centra

De neurologen in Zuyderland Medisch Centrum werken voornamelijk op het spreekuurcentrum Neurologie. Daar behandelt de neuroloog patiënten met ziekten zoals epilepsie, multiple sclerose (MS) of de ziekte van Parkinson. Het werkterrein van de neuroloog reikt echter verder. Neurologen en hun teams behandelen ook mensen met dementie, spierziekten of een hersentumor.

Binnen Zuyderland zijn er voor specifieke neurologische aandoeningen speciale centra en spreekuren op beide ziekenhuislocaties. In Sittard-Geleen zijn dat het Academisch MS Centrum Limburg, de Parkinsonservice, het Hoofdpijncentrum, de Brain Care Unit (Stroke Unit) en het Spreekuur Wegrakingen.
In Zuyderland Medisch Centrum Heerlen zijn onder anderen de BCU (Brain Care Unit) en Acute opname afdeling (AOA)Hoofdpijncentrum, Geheugencentrum en een Parkinsonspreekuur aan Neurologie verbonden.

Op beide hoofdlocaties zijn CVA-afdelingen actief voor patiënten die kampen met een beroerte. De CVA-afdelingen werken samen met de regionale CVA-ketens. Deze ketens worden gevormd door regionale zorgverleners die gezamenlijk integrale, deskundige en samenhangende zorg van patiënten met een beroerte waarborgen in alle fasen van de aandoening.

Verpleegafdeling

Op de verpleegafdeling Neurologie zijn volwassenen met alle mogelijke neurologische aandoeningen opgenomen voor diagnostiek en behandeling. De patiënten kampen vaak met ernstige neurologische aandoeningen waarbij een intensieve behandeling noodzakelijk is. Op deze afdeling worden ook patiënten vóór en na neurochirurgische operaties aan nek of rug verpleegd.

Per locatie

vindt u in onderstaand overzicht een tabblad. Klik op de locatie voor telefoonnummers en andere relevante informatie.

Afspraak & Contact

Wilt u een afspraak maken of bent u verhinderd? Dan kunt u op werkdagen van 08.30 – 12.00 uur en 13.00 – 17.00 uurr contact opnemen met:

088 – 459 9717

088 – 459 9717

Locaties

Heerlen

Etage 1, balie 1.10

Sittard-Geleen

Meldpunt West 06

Patiëntportaal

Mijn Zuyderland: op een veilige manier toegang tot je eigen medisch dossier

Klantenpanel

Wilt u met ons meedenken over de toekomst van onze zorg?

De keuzewijzer helpt u om passende zorg en ondersteuning te vinden omdat u vragen heeft over hoe nu verder met hersenletsel.