direct contact

Direct contact

‘Ik dacht: even dotteren en dan kan ik er weer tegen als van tevoren’

Zo werkt dat dus niet. Je lichaam wordt gereset en je begint weer bij 0. Mijn hele leven en dat van mijn gezin stond op dat moment op zijn kop. Mijn lichaam liet me in de steek en dat moet ik accepteren.

Lees meer

Medisch Maatschappelijk Werk

Ziek zijn, een behandeling ondergaan en opgenomen worden in het ziekenhuis: het kan veel veranderen in het dagelijks leven van een mens. Deze veranderingen kunnen tijdelijk of blijvend zijn. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor diens naaste omgeving kan dit spanningen veroorzaken. Een ziekenhuisopname kan gevoelens van angst, afhankelijkheid en onzekerheid oproepen. Ook kan het vragen oproepen over bijvoorbeeld toekomstperspectief of praktische zaken. Een medisch maatschappelijk werker kan u terzijde staan in zo’n situatie. De medisch maatschappelijk werkers van Zuyderland Medisch Centrum werken op beide locaties Heerlen en Sittard-Geleen.

Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor diens naaste omgeving kan dit spanningen veroorzaken. Een ziekenhuisopname kan gevoelens van angst, afhankelijkheid en onzekerheid oproepen. Ook kan het vragen oproepen over bijvoorbeeld toekomstperspectief of praktische zaken. Een medisch maatschappelijk werker kan u terzijde staan in zo’n situatie. De medisch maatschappelijk werkers van Zuyderland Medisch Centrum werken op beide locaties Heerlen en Sittard-Geleen.

Waar kan de medisch maatschappelijk werker u mee helpen?

 • Begeleiding bieden bij de verwerking en acceptatie van ziek zijn en/of een behandeling ondergaan. Dat geldt voor uzelf maar ook voor uw naasten.
 • Informeren, adviseren en bemiddelen bij praktische gevolgen van ziekte, bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting, werksituatie, financiën en veranderende wet- en regelgeving.
 • Contacten leggen met en/of verwijzen naar instanties buiten het ziekenhuis.
 • In gang zetten van het nazorgtraject.
 • Ondersteuning bieden aan partner/kinderen, andere familieleden en/of relaties.
 • Leren omgaan met gevoelens van angst, onzekerheid en machteloosheid.
 • Begeleiding bieden bij het omgaan met slecht nieuws.
Toon meer informatie

Verwijzing

Voor begeleiding of behandeling door een medisch maatschappelijk werker hebt u een verwijzing nodig van uw behandelend arts in het ziekenhuis. U kunt dit bespreken met uw specialist. Het kan ook zijn dat uw behandelend arts u aangeraden heeft om medisch maatschappelijk werk bij uw behandeling te betrekken. De specialist meldt de aanmelding van u bij de afdeling Medisch Maatschappelijk Werk. Zodra u bent aangemeld, neemt een medisch maatschappelijk werker contact met u op voor het maken van een afspraak.

Kosten

In Zuyderland zijn aan het contact met medisch maatschappelijk werkers geen kosten verbonden.

Privacy

Medisch maatschappelijk werkers hebben een geheimhoudingsplicht.

Beroepsregistratie

De medisch maatschappelijk werkers werkzaam binnen Zuyderland Medisch Centrum zijn geregistreerd bij het Registerplein (www.registerplein.nl)

 • Afspraak maken en contact

  Uw behandelend arts of de verpleging verwijst u door naar Medisch Maatschappelijk werk. Binnen Zuyderland is de afspraak dat de medisch maatschappelijk werker vervolgens zelf contact met u zoekt.

  U kunt op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur bellen met telefoonnummer 088 – 459 9718
  Locatie: de afdeling Medisch Maatschappelijk Werk bevindt zich op etage 3, 3.10

  Zuyderland Medisch Centrum, locatie Heerlen
  Medisch Maatschappelijk werk – etage 3, 3.10
  Henri Dunantstraat 5
  6419 PC Heerlen
  Tel: 088 – 459 6773
  Routebeschrijving

 • Afspraak maken en contact

  Uw behandelend arts of de verpleging verwijst u door naar Medisch Maatschappelijk werk. Binnen Zuyderland is de afspraak dat de medisch maatschappelijk werker vervolgens zelf contact  met u zoekt.

  U kunt op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur bellen met telefoonnummer 088 – 459 9718
  Locatie: u kunt zich voor een afspraak melden bij het meldpunt West 07.

  Zuyderland Medisch Centrum, locatie Sittard-Geleen
  Maatschappelijk werk– meldpunt West 057
  Dr. H van der Hoffplein 1
  6162 BG Sittard-Geleen
  Telefoonnummer afspraken : 088 – 459 6773
  Routebeschrijving