direct contact

Direct contact

Kinderdiabetes

De kinderdiabeteszorg  is onderdeel van de kindergeneeskunde in Zuyderland MC. Het kinderdiabetes-behandelteam is een multidisciplinair team dat u en uw kind begeleidt in de zorg rondom de diabetes. Of het nu in de zeer intensieve beginperiode is, of in een latere fase, u kunt altijd rekenen op een deskundig advies en professionele begeleiding.

Bekijk de kinderwebsite

www.zuydieland.nl
 • Afspraak maken en contact

  Zuyderland Medisch Centrum, locatie Heerlen
  Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken?
  U kunt op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur bellen met telefoonnummer 088 – 459 9703

  Locatie binnen het ziekenhuis
  Hebt u een afspraak?
  U kunt zich voor uw afspraak melden bij

  • Begane grond, route nummer BG.02-BG.09, ter hoogte van balie .03, oostgang (diabetesverpleegkundigen)
  • Begane grond, route nummer BG.02-BG.07, balie 07 (algemene poli kindergeneeskunde)

  Hier vindt u de (acute en geplande) klinische zorg plaats,  de poli’s zijn op woensdag en vrijdag.

  Diabetesverpleegkundige: 088 – 459 7341
  Het telefonisch spreekuur tussen 9.00-10.00 uur en tussen 13.30-14.30 uur.
  24 Uur per dag de mogelijkheid om een boodschap in te spreken, waarna je wordt teruggebeld of gemaild (via Suikerplein).
  Wij streven ernaar binnen 36 uur te reageren.
  Email: kinderdiabetes@zuyderland.nl
  Facebook: facebook.com/kinderdiabeteszuyderland

 • Diabetes Mellitus type 1

  Diabetes mellitus type 1, kortweg diabetes type 1, is de meest voorkomende soort diabetes bij (jonge) kinderen, hoewel type 2 ook steeds meer voorkomt. Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte waarbij de alvleesklier (pancreas) geen of onvoldoende insuline aanmaakt. Insuline zorgt ervoor dat glucose (ook wel suiker genoemd, vandaar de naam “suikerziekte”) uit het bloed kan worden opgenomen in het lichaam. Bij een tekort of geen insuline in het lichaam wordt de glucose niet opgenomen in de cellen. Hierdoor kan het glucosegehalte in het bloed te hoog worden. Wanneer hier niets of onvoldoende aan gedaan wordt, kan dit (op de lange termijn) ernstige gevolgen hebben voor het lichaam. Daarom is behandeling van diabetes type 1 noodzakelijk. Diabetes is een chronische ziekte, die grote invloed kan hebben op je (dagelijkse) leven. Kinderdiabeteszorg Zuyderland behandelt kinderen uit heel Limburg, in de leeftijd van 0 tot 21 jaar. Ons multidisciplinair kinderdiabetesteam bestaat uit kinderartsen, diabetesverpleegkundigen, diëtisten, maatschappelijk werkers en psychologen. Allen spelen een actieve rol in de begeleiding van onze diabetespatiënten.

 • Ons Team

  Kinderartsen

  • Nina Schott
  • Pauline Stouthart
  • Rob Moonen

  Diabetesverpleegkundigen

  • Nico Peeters
  • Bianca Mulders-Schmetz
  • Manja Haagmans-Habets
  • Gabie Rochel
  • Claudia Gulikers-Hustin
  • Corine Huynen

  Psycho-sociaal team

  • Mai Lamerichs
  • Sandra van de Weijer
  • Sandra Wintraecken
  • Marion Eikens
  • Katinka Kessen-Ritzerfeld

  Diëtisten

  • Sien Gielen
  • Marie-Hélène Joosten
  • Guus Erkens
 • Diabeteseducatie

  Wanneer uw kind de diagnose Diabetes krijgt, is er vaak een dagbehandeling of ziekenhuisopname aan vooraf gegaan. In deze periode komt er veel op u af. Veel informatie, onzekerheid en zorgen over de toekomst. Om u zo goed mogelijk op weg te helpen, verzorgen de diabetesverpleegkundigen een intensief educatie-traject voor u en uw kind. U krijgt allerlei informatie en instructies. Er is dagelijks telefonisch contact (soms meerdere malen per dag) en u wordt geholpen met allerlei zaken die komen kijken bij het reguleren van de bloedglucose van uw kind. Pas als u en uw kind er klaar voor zijn, gaat u meer en meer zelfstandig de zorg regelen.
  Maar ook na deze beginfase kunnen er zaken zijn, waar u meer over wilt weten. Bijvoorbeeld over het overstappen naar een insulinepomp. Ook daarin kunnen wij u uitgebreid begeleiden en onafhankelijk adviseren. Pomp-educatie behoort tot de service van het kinderdiabetesteam.

 • Huisbezoeken/schoolbezoeken

  Zowel vlak na de diagnose, als later in de diabeteszorg kan de diabetesverpleegkundige een bezoek brengen bij u thuis, en op school. Tijdens een schoolbezoek kan de diabetesverpleegkundige uitleg geven aan de leerkrachten van uw kind en worden er afspraken gemaakt omtrent de diabeteszorg van uw kind. De diabetesverpleegkundige kan de leerkrachten instructies geven mbt het meten van de bloedglucose en het spuiten van de insuline. Bovendien leren de leerkrachten hoe te handelen in geval van een hypo/hyper van uw kind. Dit alles zorgt ervoor dat u uw kind met een gerust hart naar school kunt laten gaan. Ook wanneer uw kind de overstap maakt van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs, kunt u rekenen op ondersteuning van het kinderdiabetesteam.

 • Consulten

  Na deze eerste intensieve periode, komt uw kind vier keer per jaar op consult. Bij dit consult is altijd een kinderarts of verpleegkundig specialist (voorheen nurse practitioner) aanwezig. Deze verpleegkundig specialist heeft meer kennis en bevoegdheden dan een reguliere

  (diabetes-)verpleegkundige. Naast een kinderarts of verpleegkundig specialist zal er ook een diëtiste of kinderdiabetesverpleegkundige aanwezig zijn. Tijdens dit consult zal de diabetes(zelf)zorg besproken worden en zal gekeken worden naar de gemiddelde bloedglucosewaarde (Hba1c). Daarnaast vindt er een kort lichamelijk onderzoek plaats en is er natuurlijk ruimte voor uw vragen en opmerkingen.

  U kunt voor de consulten kiezen tussen de poli in Sittard, Heerlen of Maastricht. Daarnaast is er de mogelijkheid om op avondspreekuur te komen, wanneer het u niet lukt om overdag naar het ziekenhuis te komen. Vraag naar de mogelijkheden bij de kinderpoli.

  Indien een tussentijds bezoek wenselijk is, kunt u altijd (op afspraak) terecht bij één van de diabetesverpleegkundigen voor een kort consult. Daarnaast zijn we 24 uur per dag bereikbaar via de spoedtelefoon, en tijdens kantooruren via het reguliere telefoonnummer (zie info bij locaties).

 • Deelname activiteiten en evenementen

  Zowel de diabetesverpleegkundigen als de artsen zijn vaak te vinden op evenementen rondom diabetes. Ze ondersteunen onder andere tijdens de sportkampen en gezinsweekenden van de Bas van de Goor Foundation.

  basvandegoor

 • Kwaliteit van Leven In Kaart (KLIK)

  Kinderdiabeteszorg Zuyderland maakt sinds oktober 2017 gebruik van de vragenlijsten van Kwaliteit van Leven In Kaart (KLIK). Deze online vragenlijsten zijn ontwikkeld door het Emma Kinderziekenhuis, en bieden een completer beeld van het welzijn van u en uw kind, dan de bloeduitslagen en glucosewaarden alleen. De vragenlijsten worden één keer per jaar ingevuld en besproken tijdens het daaropvolgende consult. Het helpt ons een goed beeld te vormen van het welzijn van uw kind (en u). Op die manier kunnen we, indien nodig, vroegtijdig inspelen op eventuele problemen.

  logo_klik

 • Suikerplein

  Suikerplein is een online platform voor kinderen met diabetes en hun ouders. Suikerplein biedt kinderen met diabetes een afgeschermde virtuele ontmoetingsplek waar ze informatie en nieuwtjes kunnen vinden én waar ze (afgeschermd en beveiligd) contact kunnen hebben met hun dokter en verpleegkundigen. Elk kind heeft een eigen inlog, waar hij/zij op elk moment van de dag, in volledige privacy, alle vragen kan stellen aan de dokter en verpleegkundigen over de eigen situatie. Ook kunnen hier gegevens ingevuld worden over bijvoorbeeld de pomptherapie, spuitbehandelingen, hypo’s en meer. Suikerplein kan kinderen zeer laagdrempelig in contact brengen met behandelaars en hoopt dat ze hierdoor nog beter leren omgaan met hun ziekte. Dit kan een positief effect op de gezondheid hebben. Suikerplein voldoet aan alle eisen van de privacy-wetgeving.

  zuyderland.suikerplein.nl

  logo_suikerplein

 • Deelname congressen/opleidingen

  Ons team neemt geregeld deel aan congressen in binnen- en buitenland en volgt verschillende opleidingen. Dit alles om de beste zorg te kunnen bieden en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent diabetes.

 • Afspraak maken en contact

  Zuyderland Medisch Centrum, locatie Sittard
  Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken?
  U kunt op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur bellen met telefoonnummer 088 – 459 9703

  Locatie binnen het ziekenhuis
  Hebt u een afspraak?
  U kunt zich voor uw afspraak melden bij Oost 11 poli kindergeneeskunde
  Poli op donderdag

  Diabetesverpleegkundige: 088 – 459 7341
  Het telefonisch spreekuur tussen 9.00-10.00 uur en tussen 13.30-14.30 uur.
  24 Uur per dag de mogelijkheid om een boodschap in te spreken, waarna je wordt teruggebeld of gemaild (via Suikerplein).
  Wij streven ernaar binnen 36 uur te reageren.
  Spoed06 51 25 73 43
  Email: kinderdiabetes@zuyderland.nl
  Facebook: facebook.com/kinderdiabeteszuyderland

 • Diabetes Mellitus type 1

  Diabetes mellitus type 1, kortweg diabetes type 1, is de meest voorkomende soort diabetes bij (jonge) kinderen, hoewel type 2 ook steeds meer voorkomt. Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte waarbij de alvleesklier (pancreas) geen of onvoldoende insuline aanmaakt. Insuline zorgt ervoor dat glucose (ook wel suiker genoemd, vandaar de naam “suikerziekte”) uit het bloed kan worden opgenomen in het lichaam. Bij een tekort of geen insuline in het lichaam wordt de glucose niet opgenomen in de cellen. Hierdoor kan het glucosegehalte in het bloed te hoog worden. Wanneer hier niets of onvoldoende aan gedaan wordt, kan dit (op de lange termijn) ernstige gevolgen hebben voor het lichaam. Daarom is behandeling van diabetes type 1 noodzakelijk. Diabetes is een chronische ziekte, die grote invloed kan hebben op je (dagelijkse) leven. Kinderdiabeteszorg Zuyderland behandelt kinderen uit heel Limburg, in de leeftijd van 0 tot 21 jaar. Ons multidisciplinair kinderdiabetesteam bestaat uit kinderartsen, diabetesverpleegkundigen, diëtisten, maatschappelijk werkers en psychologen. Allen spelen een actieve rol in de begeleiding van onze diabetespatiënten.

 • Ons team

  Kinderartsen

  • Nina Schott
  • Pauline Stouthart
  • Rob Moonen

  Diabetesverpleegkundigen

  • Nico Peeters
  • Bianca Mulders-Schmetz
  • Manja Haagmans-Habets
  • Gabie Rochel
  • Claudia Gulikers-Hustin
  • Corine Huynen

  Psycho-sociaal team

  • Mai Lamerichs
  • Sandra van de Weijer
  • Sandra Wintraecken
  • Marion Eikens
  • Katinka Kessen-Ritzerfeld

  Diëtisten

  • Sien Gielen
  • Marie-Hélène Joosten
  • Guus Erkens
 • Diabeteseducatie

  Wanneer uw kind de diagnose Diabetes krijgt, is er vaak een dagbehandeling of ziekenhuisopname aan vooraf gegaan. In deze periode komt er veel op u af. Veel informatie, onzekerheid en zorgen over de toekomst. Om u zo goed mogelijk op weg te helpen, verzorgen de diabetesverpleegkundigen een intensief educatie-traject voor u en uw kind. U krijgt allerlei informatie en instructies. Er is dagelijks telefonisch contact (soms meerdere malen per dag) en u wordt geholpen met allerlei zaken die komen kijken bij het reguleren van de bloedglucose van uw kind. Pas als u en uw kind er klaar voor zijn, gaat u meer en meer zelfstandig de zorg regelen.
  Maar ook na deze beginfase kunnen er zaken zijn, waar u meer over wilt weten. Bijvoorbeeld over het overstappen naar een insulinepomp. Ook daarin kunnen wij u uitgebreid begeleiden en onafhankelijk adviseren. Pomp-educatie behoort tot de service van het kinderdiabetesteam.

 • Huisbezoeken/schoolbezoeken

  Zowel vlak na de diagnose, als later in de diabeteszorg kan de diabetesverpleegkundige een bezoek brengen bij u thuis, en op school. Tijdens een schoolbezoek kan de diabetesverpleegkundige uitleg geven aan de leerkrachten van uw kind en worden er afspraken gemaakt omtrent de diabeteszorg van uw kind. De diabetesverpleegkundige kan de leerkrachten instructies geven mbt het meten van de bloedglucose en het spuiten van de insuline. Bovendien leren de leerkrachten hoe te handelen in geval van een hypo/hyper van uw kind. Dit alles zorgt ervoor dat u uw kind met een gerust hart naar school kunt laten gaan. Ook wanneer uw kind de overstap maakt van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs, kunt u rekenen op ondersteuning van het kinderdiabetesteam.

 • Consulten

  Na deze eerste intensieve periode, komt uw kind vier keer per jaar op consult. Bij dit consult is altijd een kinderarts of verpleegkundig specialist (voorheen nurse practitioner) aanwezig. Deze verpleegkundig specialist heeft meer kennis en bevoegdheden dan een reguliere

  (diabetes-)verpleegkundige. Naast een kinderarts of verpleegkundig specialist zal er ook een diëtiste of kinderdiabetesverpleegkundige aanwezig zijn. Tijdens dit consult zal de diabetes(zelf)zorg besproken worden en zal gekeken worden naar de gemiddelde bloedglucosewaarde (Hba1c). Daarnaast vindt er een kort lichamelijk onderzoek plaats en is er natuurlijk ruimte voor uw vragen en opmerkingen.

  U kunt voor de consulten kiezen tussen de poli in Sittard, Heerlen of Maastricht. Daarnaast is er de mogelijkheid om op avondspreekuur te komen, wanneer het u niet lukt om overdag naar het ziekenhuis te komen. Vraag naar de mogelijkheden bij de kinderpoli.

  Indien een tussentijds bezoek wenselijk is, kunt u altijd (op afspraak) terecht bij één van de diabetesverpleegkundigen voor een kort consult. Daarnaast zijn we 24 uur per dag bereikbaar via de spoedtelefoon, en tijdens kantooruren via het reguliere telefoonnummer (zie info bij locaties).

 • Deelname activiteiten en evenementen

  Zowel de diabetesverpleegkundigen als de artsen zijn vaak te vinden op evenementen rondom diabetes. Ze ondersteunen onder andere tijdens de sportkampen en gezinsweekenden van de Bas van de Goor Foundation.

  basvandegoor

 • Kwaliteit van Leven In Kaart (KLIK)

  Kinderdiabeteszorg Zuyderland maakt sinds oktober 2017 gebruik van de vragenlijsten van Kwaliteit van Leven In Kaart (KLIK). Deze online vragenlijsten zijn ontwikkeld door het Emma Kinderziekenhuis, en bieden een completer beeld van het welzijn van u en uw kind, dan de bloeduitslagen en glucosewaarden alleen. De vragenlijsten worden één keer per jaar ingevuld en besproken tijdens het daaropvolgende consult. Het helpt ons een goed beeld te vormen van het welzijn van uw kind (en u). Op die manier kunnen we, indien nodig, vroegtijdig inspelen op eventuele problemen.

  logo_klik

 • Suikerplein

  Suikerplein is een online platform voor kinderen met diabetes en hun ouders. Suikerplein biedt kinderen met diabetes een afgeschermde virtuele ontmoetingsplek waar ze informatie en nieuwtjes kunnen vinden én waar ze (afgeschermd en beveiligd) contact kunnen hebben met hun dokter en verpleegkundigen. Elk kind heeft een eigen inlog, waar hij/zij op elk moment van de dag, in volledige privacy, alle vragen kan stellen aan de dokter en verpleegkundigen over de eigen situatie. Ook kunnen hier gegevens ingevuld worden over bijvoorbeeld de pomptherapie, spuitbehandelingen, hypo’s en meer. Suikerplein kan kinderen zeer laagdrempelig in contact brengen met behandelaars en hoopt dat ze hierdoor nog beter leren omgaan met hun ziekte. Dit kan een positief effect op de gezondheid hebben. Suikerplein voldoet aan alle eisen van de privacy-wetgeving.

  zuyderland.suikerplein.nl

  logo_suikerplein

 • Deelname congressen/opleidingen

  Ons team neemt geregeld deel aan congressen in binnen- en buitenland en volgt verschillende opleidingen. Dit alles om de beste zorg te kunnen bieden en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent diabetes.

 • Maastricht - Afspraak maken en contact

  Zuyderland Medisch Centrum, locatie Heerlen
  Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken?
  U kunt op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur bellen met telefoonnummer 088 – 459 9703

  Locatie binnen het ziekenhuis
  Hebt u een afspraak?
  U kunt zich voor uw afspraak melden via route 4.
  Patiënten hoeven zich niet aan de balie te melden, maar kunnen gewoon plaatsnemen. Dan worden ze door de kinderdiabetesverpleegkundige daar opgehaald.

  Elke 2e maandag van de maand :

  • Ochtend: spreekuur met diabetesverpleegkundige
  •  Middag: spreekuur met diabetesverpleegkundige én kinderarts

  Elke 4e maandag van de maand:

  •  Hele dag: spreekuur met diabetesverpleegkundige én kinderarts

  Diabetesverpleegkundige: 088 – 459 7341
  Het telefonisch spreekuur tussen 9.00-10.00 uur en tussen 13.30-14.30 uur.
  24 Uur per dag de mogelijkheid om een boodschap in te spreken, waarna je wordt teruggebeld of teruggemaild (via Suikerplein).
  Wij streven ernaar binnen 36 uur te reageren.
  Spoed06 51 25 73 43
  Email: kinderdiabetes@zuyderland.nl
  Facebook: facebook.com/kinderdiabeteszuyderland

 • Diabetes Mellitus type 1

  Diabetes mellitus type 1, kortweg diabetes type 1, is de meest voorkomende soort diabetes bij (jonge) kinderen, hoewel type 2 ook steeds meer voorkomt. Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte waarbij de alvleesklier (pancreas) geen of onvoldoende insuline aanmaakt. Insuline zorgt ervoor dat glucose (ook wel suiker genoemd, vandaar de naam “suikerziekte”) uit het bloed kan worden opgenomen in het lichaam. Bij een tekort of geen insuline in het lichaam wordt de glucose niet opgenomen in de cellen. Hierdoor kan het glucosegehalte in het bloed te hoog worden. Wanneer hier niets of onvoldoende aan gedaan wordt, kan dit (op de lange termijn) ernstige gevolgen hebben voor het lichaam. Daarom is behandeling van diabetes type 1 noodzakelijk. Diabetes is een chronische ziekte, die grote invloed kan hebben op je (dagelijkse) leven. Kinderdiabeteszorg Zuyderland behandelt kinderen uit heel Limburg, in de leeftijd van 0 tot 21 jaar. Ons multidisciplinair kinderdiabetesteam bestaat uit kinderartsen, diabetesverpleegkundigen, diëtisten, maatschappelijk werkers en psychologen. Allen spelen een actieve rol in de begeleiding van onze diabetespatiënten.

 • Ons team

  Kinderartsen

  • Nina Schott
  • Pauline Stouthart
  • Rob Moonen

  Diabetesverpleegkundigen

  • Nico Peeters
  • John Kölker
  • Bianca Mulders-Schmetz
  • Manja Haagmans-Habets
  • Gabie Rochel
  • Claudia Gulikers-Hustin

  Psycho-sociaal team

  • Mai Lamerichs
  • Sandra van de Weijer
  • Sandra Wintraecken
  • Marion Eikens
  • Katinka Kessen-Ritzerfeld
 • Diabeteseducatie

  Wanneer uw kind de diagnose Diabetes krijgt, is er vaak een dagbehandeling of ziekenhuisopname aan vooraf gegaan. In deze periode komt er veel op u af. Veel informatie, onzekerheid en zorgen over de toekomst. Om u zo goed mogelijk op weg te helpen, verzorgen de diabetesverpleegkundigen een intensief educatie-traject voor u en uw kind. U krijgt allerlei informatie en instructies. Er is dagelijks telefonisch contact (soms meerdere malen per dag) en u wordt geholpen met allerlei zaken die komen kijken bij het reguleren van de bloedglucose van uw kind. Pas als u en uw kind er klaar voor zijn, gaat u meer en meer zelfstandig de zorg regelen.
  Maar ook na deze beginfase kunnen er zaken zijn, waar u meer over wilt weten. Bijvoorbeeld over het overstappen naar een insulinepomp. Ook daarin kunnen wij u uitgebreid begeleiden en onafhankelijk adviseren. Pomp-educatie behoort tot de service van het kinderdiabetesteam.

 • Huisbezoeken/schoolbezoeken

  Zowel vlak na de diagnose, als later in de diabeteszorg kan de diabetesverpleegkundige een bezoek brengen bij u thuis, en op school. Tijdens een schoolbezoek kan de diabetesverpleegkundige uitleg geven aan de leerkrachten van uw kind en worden er afspraken gemaakt omtrent de diabeteszorg van uw kind. De diabetesverpleegkundige kan de leerkrachten instructies geven mbt het meten van de bloedglucose en het spuiten van de insuline. Bovendien leren de leerkrachten hoe te handelen in geval van een hypo/hyper van uw kind. Dit alles zorgt ervoor dat u uw kind met een gerust hart naar school kunt laten gaan. Ook wanneer uw kind de overstap maakt van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs, kunt u rekenen op ondersteuning van het kinderdiabetesteam.

 • Consulten

  Na deze eerste intensieve periode, komt uw kind vier keer per jaar op consult. Bij dit consult is altijd een kinderarts of verpleegkundig specialist (voorheen nurse practitioner) aanwezig. Deze verpleegkundig specialist heeft meer kennis en bevoegdheden dan een reguliere

  (diabetes-)verpleegkundige. Naast een kinderarts of verpleegkundig specialist zal er ook een diëtiste of kinderdiabetesverpleegkundige aanwezig zijn. Tijdens dit consult zal de diabetes(zelf)zorg besproken worden en zal gekeken worden naar de gemiddelde bloedglucosewaarde (Hba1c). Daarnaast vindt er een kort lichamelijk onderzoek plaats en is er natuurlijk ruimte voor uw vragen en opmerkingen.

  U kunt voor de consulten kiezen tussen de poli in Sittard, Heerlen of Maastricht. Daarnaast is er de mogelijkheid om op avondspreekuur te komen, wanneer het u niet lukt om overdag naar het ziekenhuis te komen. Vraag naar de mogelijkheden bij de kinderpoli.

  Indien een tussentijds bezoek wenselijk is, kunt u altijd (op afspraak) terecht bij één van de diabetesverpleegkundigen voor een kort consult. Daarnaast zijn we 24 uur per dag bereikbaar via de spoedtelefoon, en tijdens kantooruren via het reguliere telefoonnummer (zie info bij locaties).

 • Deelname activiteiten en evenementen

  Zowel de diabetesverpleegkundigen als de artsen zijn vaak te vinden op evenementen rondom diabetes. Ze ondersteunen onder andere tijdens de sportkampen en gezinsweekenden van de Bas van de Goor Foundation.

  basvandegoor

 • Kwaliteit van Leven In Kaart (KLIK)

  Kinderdiabeteszorg Zuyderland maakt sinds oktober 2017 gebruik van de vragenlijsten van Kwaliteit van Leven In Kaart (KLIK). Deze online vragenlijsten zijn ontwikkeld door het Emma Kinderziekenhuis, en bieden een completer beeld van het welzijn van u en uw kind, dan de bloeduitslagen en glucosewaarden alleen. De vragenlijsten worden één keer per jaar ingevuld en besproken tijdens het daaropvolgende consult. Het helpt ons een goed beeld te vormen van het welzijn van uw kind (en u). Op die manier kunnen we, indien nodig, vroegtijdig inspelen op eventuele problemen.

  logo_klik

 • Suikerplein

  Suikerplein is een online platform voor kinderen met diabetes en hun ouders. Suikerplein biedt kinderen met diabetes een afgeschermde virtuele ontmoetingsplek waar ze informatie en nieuwtjes kunnen vinden én waar ze (afgeschermd en beveiligd) contact kunnen hebben met hun dokter en verpleegkundigen. Elk kind heeft een eigen inlog, waar hij/zij op elk moment van de dag, in volledige privacy, alle vragen kan stellen aan de dokter en verpleegkundigen over de eigen situatie. Ook kunnen hier gegevens ingevuld worden over bijvoorbeeld de pomptherapie, spuitbehandelingen, hypo’s en meer. Suikerplein kan kinderen zeer laagdrempelig in contact brengen met behandelaars en hoopt dat ze hierdoor nog beter leren omgaan met hun ziekte. Dit kan een positief effect op de gezondheid hebben. Suikerplein voldoet aan alle eisen van de privacy-wetgeving.

  zuyderland.suikerplein.nl

  logo_suikerplein

 • Deelname congressen/opleidingen

  Ons team neemt geregeld deel aan congressen in binnen- en buitenland en volgt verschillende opleidingen. Dit alles om de beste zorg te kunnen bieden en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent diabetes.