Ga naar hoofdinhoud

Ik ben zwanger

Gefeliciteerd u bent zwanger

Het krijgen van een kindje is een bijzondere en unieke gebeurtenis. Samen met de verloskundige uit de regio vormen wij de zorg rondom je zwangerschap en geboorte van je kindje(s).

ZwApp

Wij adviseren iedere zwangere de ZwApp te downloaden. Via deze App die speciaal ontwikkeld is door de verloskundigen en gynaecologen in onze regio, krijg je informatie die belangrijk is voor je zwangerschap. Tevens heb je dan direct toegang tot ons spoednummer, maar kunt je ook een mooi online dagboek bijhouden en staat er tal van extra informatie op.

Zwangerdagcentrum

Tijdens de zwangerschap kan uw gynaecoloog of verloskundige u voor extra onderzoek of behandeling doorsturen naar ons Zwangerendagcentrum (ZDC). Hier kunt u terecht voor het maken van een Cardio Toco Grafie (CTG). Eventuele controles zoals bloedprikken, bloeddruk meten en het maken van een echo vinden hier ook meteen plaats.

Op deze afdeling komt u zo nodig ook voor een OGTT (orale glucose tolerantie test), een ferinject infuus, een dagopname bij hyperemesis of een inleiding middels een balloncatheter. Ook wordt vanuit het ZDC de thuismonitoring geïnstrueerd en bewaakt. Mocht u voor één van deze onderzoeken en/of behandelingen in aanmerking komen, dan zult u meer informatie krijgen van uw verloskundige of gynaecoloog.

Meer informatie vindt u in deze folder.

Video's