Ga naar hoofdinhoud

De Nachtwacht on Tour in Zuyderland

Van donderdag 14 april t/m dinsdag 19 april is er een levensgrote replica van De Nachtwacht te zien op de hoofdlocatie van Zuyderland in Sittard-Geleen. Je kunt hier van heel dichtbij, tot in detail, het wereldberoemde schilderij ontdekken. Je vindt de replica vooraan in de hal, aan de kant van de Rijksweg. Hier zijn bankjes en aanvullende informatie aanwezig.

Online tour
Net als de ‘echte Nachtwacht’ is het doek 3,63 bij 4,37 meter groot. Sta je naast de replica in de hal? Ga dan naar www.beleefdenachtwacht.nl om via een online tour op je telefoon de ervaring compleet te maken!

Online infoblad
Waarom is de Nachtwacht zo bijzonder? Hoe was het leven van schilder Rembrandt? En hoe kun je de Nachtwacht tekenen? Dat lees je allemaal in het infoblad dat in de hal beschikbaar is. Niet te vinden? Klik hier voor de online versie! >

Het tentoonstellen van de replica in de hal van locatie Sittard-Geleen wordt naast het Rijksmuseum en benFietsen ook mogelijk gemaakt door sponsor Philips en PON. Zo brengen zij een stukje Rijksmuseum naar patiënten en medewerkers, die niet zo makkelijk tussendoor naar het Rijksmuseum kunnen komen. De komst van de replica elders in ons land kon al op veel enthousiaste reacties rekenen.

Lees hier ons persbericht >