direct contact

Direct contact

Zorg Samen Beslissen

Het gaat toch ook om mij....

…. en niet alleen om mijn gezondheidsklachten?!

Zuyderland helpt graag om uw zorgen, vragen en onzekerheden gemakkelijker te overzien. En om ze bespreekbaar te maken met uw arts. Want u wilt toch dat niet alleen uw klachten serieus worden genomen, maar dat u ook als persoon wordt gezien.

Uw arts en u kunnen hiervoor samen verschillende hulpmiddelen gebruiken: 3 goede vragen, Dialoogmodel, Online keuzehulp om uw situatie te onderzoeken. U heeft altijd meerdere mogelijkheden. Wat past het beste bij u?

Kijk ook op begineengoedgesprek.nl

 • 3 Goede vragen

  De campagne is in het leven geroepen om u te helpen bij het gesprek met uw zorgverlener én om de dialoog tussen u en de zorgverlener te verbeteren. Binnen Zuyderland ondersteunen wij de 3 goede vragen op alle poliklinieken.

  De 3 goede vragen zijn:

  1. Wat zijn mijn mogelijkheden?
  2. Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden?
  3. Wat betekent dat in mijn situatie?

  Lees meer..

   

 • Dialoogmodel

  Het Dialoogmodel helpt om uw zorgen, vragen en onzekerheden gemakkelijker te overzien. En om ze bespreekbaar te maken met uw behandelaar. Want u wilt toch dat niet alleen uw klachten serieus worden genomen, maar ook dat u als persoon wordt gezien. Uw behandelaar en u kunnen het Dialoogmodel samen gebruiken om je situatie te onderzoeken. Zo krijgen jullie een goed beeld van wat er speelt. En wat het best gedaan kan worden.

  Ga direct naar dialoogmodel.nl

   

 • Online keuzehulpen

  Binnen Zuyderland zijn we op een aantal poli’s waaronder gynaecologie en borstcentrum gestart met de inzet van keuzetools. Keuzetools zullen geleidelijk ook ingezet worden op andere poli’s binnen Zuyderland.

  Wat is een keuzehulp?

  De keuzehulp is een online tool die zorgverlener en patiënt helpen om samen de best passende behandeling te kiezen. In een paar stappen informeert de keuzehulp de patiënt over de diagnose, de verschillende behandelopties en de mogelijke voor- en nadelen per behandeling. De patiënt kan vervolgens zelf met de schuifknoppen aangeven wat hij of zij belangrijk vindt.

  Lees meer..