direct contact

Direct contact

Zorg Samen Beslissen

Het gaat toch ook om mij....

…. en niet alleen om mijn gezondheidsklachten?!

Zuyderland helpt graag om uw zorgen, vragen en onzekerheden gemakkelijker te overzien. En om ze bespreekbaar te maken met uw arts. Want u wilt toch dat niet alleen uw klachten serieus worden genomen, maar dat u ook als persoon wordt gezien.

Uw arts en u kunnen hiervoor samen verschillende hulpmiddelen gebruiken: 3 goede vragen, Dialoogmodel, Online keuzehulp om uw situatie te onderzoeken. U heeft altijd meerdere mogelijkheden. Wat past het beste bij u?

Kijk ook op begineengoedgesprek.nl

Bekijk een impressie van de slotsymposium

Bekijk de zeven belangrijke inzichten en tips van Samen Beslissen

 

 • 3 Goede vragen

  De campagne is in het leven geroepen om u te helpen bij het gesprek met uw zorgverlener én om de dialoog tussen u en de zorgverlener te verbeteren. Binnen Zuyderland ondersteunen wij de 3 goede vragen op alle poliklinieken.

  De 3 goede vragen zijn:

  1. Wat zijn mijn mogelijkheden?
  2. Wat zijn de voordelen en nadelen van die mogelijkheden?
  3. Wat betekent dat in mijn situatie?

  Lees meer..

   

 • Dialoogmodel

  Als je met klachten naar de huisarts of specialist gaat, hoop je dat hij ze snel kan wegnemen. Vaak gebeurt dat ook. Maar als blijkt dat je een ziekte hebt die niet een-twee-drie kan worden verholpen, komt er meer bij kijken. Je wil dan niet alleen dat je klachten serieus worden genomen, maar ook dat je als persoon wordt gezien en gehoord. Je wil aandacht voor je zorgen en onzekerheden, voor de gevolgen voor je dagelijks bestaan en voor je naasten.

  Lees meer…

   

 • Online keuzehulpen

  Binnen Zuyderland zijn we op een aantal poli’s waaronder gynaecologie en borstcentrum gestart met de inzet van keuzetools. Keuzetools zullen geleidelijk ook ingezet worden op andere poli’s binnen Zuyderland.

  Wat is een keuzehulp?

  De keuzehulp is een online tool die zorgverlener en patiënt helpen om samen de best passende behandeling te kiezen. In een paar stappen informeert de keuzehulp de patiënt over de diagnose, de verschillende behandelopties en de mogelijke voor- en nadelen per behandeling. De patiënt kan vervolgens zelf met de schuifknoppen aangeven wat hij of zij belangrijk vindt.

  Lees meer..