Naar de polikliniek

U bent door uw huisarts, tandarts of andere specialist, doorverwezen voor een afspraak in ons ziekenhuis. Bent u al ingeschreven bij Zuyderland Medisch Centrum? Dan kunt u zich melden bij het meldpunt dat u heeft doorgekregen bij het maken van een afspraak.

Begeleiding naar plaats van bestemming
Gastvrouwen van de informatiebalie begeleiden u als u dat wilt naar de plaats van bestemming. Dit doen zij in samenwerking met vrijwilligers.

Wat brengt u mee?

  • uw verwijzing van de huisarts
  • uw verzekeringsbewijs
  • uw medicijnen (in originele verpakking) of uw medicijnpaspoort
  • een geldig identiteitsbewijs, zoals uw paspoort, rijbewijs of Nederlandse ID-kaart.

Wijzigen uw persoonlijke gegevens na verloop van tijd? Geef dit dan direct door bij het meldpunt van uw arts.

Waar kunt u wachten?
Vanuit het meldpunt vervolgt u eenvoudig uw weg naar het wachtgebied. Dit wachtgebied bevindt zich in de directe nabijheid van de specialist of zorgverlener met wie u een afspraak heeft. Als u aan de beurt bent, haalt de specialist of zorgverlener u persoonlijk op.

Wachttijd
Wij streven naar een wachttijd van maximaal vijftien minuten. Het kan gebeuren dat u enige tijd moet wachten voordat u terecht kunt bij de specialist. Wij vinden dit vervelend en doen er dan ook alles aan om de wachttijden zo beperkt mogelijk te houden.
Bezoekt u met een verstandelijk gehandicapte persoon ons ziekenhuis? Vraag dan of u zo snel mogelijk geholpen kunt worden. Wij doen er alles aan om uw bezoek zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Spreekuur
Met wie maakt u kennis tijdens uw spreekuur?
Uw gesprek met de specialist
Hoe bereidt u zich voor?
Specifiek voor locatie Heerlen