Research- en Innovatiefonds Zuyderland

Over Research- en Innovatiefonds Zuyderland

Als topklinisch opleidingsziekenhuis geloven we dat wetenschappelijk onderzoek en innovatie essentieel zijn voor betere patiëntenzorg. Het investeren in innovatieve en wetenschappelijke projecten die bijdragen aan de zorg die we Zuyderland dagelijks bieden, geeft onze zorgprofessionals de mogelijk om nieuwe inzichten te vergaren en kennis op te doen. Dit alles met als doel om de kwaliteit van onze patiëntenzorg te verbeteren, voor nu én voor de toekomst.
De stichting Research- en Innovatiefonds draagt hieraan bij.

Research en innovatie
Missie en Visie
Bestuur
Beleidsplan en jaarverslagen
ANBI-status
Gezocht: Senior donateur werver
Schenken en nalaten
Doneren
Contact
Nieuws
Project voeding en kanker - Dr. J. Stoot

Met een oude Fransman en twee mini’s door Amerika

Met een oude Fransman en twee mini’s door Amerika

Af en toe sleutelen aan de Citroën Traction Avant hoort erbij.
Het Hunselse echtpaar Daniëlle en Martijn van der Burgt maakt samen met hun twee kinderen een rondreis door Amerika, onder meer over de mythische Route 66. Hun vervoermiddel? Een Citroën Traction Avant uit 1952. Daniëlle en Martijn treden met dit reisavontuur in de voetsporen van Daniëlle’s vader. „Hij reed in 1993 al een keer de Route 66, in dezelfde oldtimer”, vertelt Martijn. „Na diens overlijden zijn we anderhalf jaar geleden op het idee gekomen om zelf de Route 66 te rijden. Nu kan het, aangezien onze kinderen Mana (3) en Dominique (1) nog niet schoolplichtig zijn. „De auto weet de weg al, nu wij nog”, volgens Daniëlle.

Roadbook
Op 30 april arriveerde het gezin in New York, een dag later werd de auto opgehaald, die een maand eerder was verscheept. De rondreis duurt ruim vijf weken. De familie heeft dan 8.000 km onder de wielen zien doorglijden. De planning had wat voeten in de aarde. „Niet alleen hadden we een visum voor onszelf nodig, maar ook voor de auto, aangezien het geen
standaard voertuig is. Ook was het even spannend of de auto op tijd in New York zou aankomen. Martijn heeft de route helemaal uitgezocht en een ‘roadbook’ van 150 pagina´s gemaakt. Met extra informatie over de staten waar we doorheen komen, bezienswaardigheden en iedere dag een aantekenblad om herinneringen vast te leggen”, aldus Daniëlle. „We rijden in een roodzwarte Citroen Traction Avant uit het jaar 1952”, vervolgt Martijn. “De vader van Daniëlle heeft deze eind jaren ‘80 gekocht. De auto is niet gerestaureerd, maar wel altijd onderhouden.”

Opgestoken duimen
Het doel van deze roadtrip? „Een onvergetelijke vakantie beleven, een ‘once in a lifetime’-ervaring. De reis is ook ter nagedachtenis aan Daniëlle’s vader én we willen hiermee aandacht vragen voor het Research- en Innovatiefonds van Zuyderland, waar Daniëlle werkt. Verder mooie tochten maken en mensen ontmoeten. Dat is tot nu toe aardig gelukt. Amerikanen zijn over het algemeen heel vriendelijk. We krijgen vaak reacties dat ze onze auto fantastisch vinden, alhoewel ze het merk Citroën meestal niet kennen. We zien ook regelmatig opgestoken duimen onderweg”, merkt Martijn op. Hoogtepunten te over tot dusver. „De Niagara watervallen, het plaatsje Holland bij Michigan, waar een tulpenfestival aan de gang was, het Graceland van Elvis, maar ook kleine momenten, zoals eten met lokale ouderen, Japanners die ons spontaan fotograferen, wandelen over een mooie brug, genieten van het landschap, de kleintjes die samen spelen of een circus maken van de hotelkamer. Juist die kleine momenten vormen een groot geluk.”

(Nog) geen pech
Pech onderweg bleef het gezin vooralsnog bespaard, behoudens enkele reparaties aan de auto, vooral vanwege de slechte staat van de Amerikaanse wegen. Hoe de kinderen – oftewel de ‘mini’s’ – de lange reis ervaren? „Die vermaken zich over het algemeen prima. Maar soms liggen ze elkaar ook te knijpen of te meppen, meestal als papa en mama op de weg moeten letten. Een snoepje wil dan wel eens helpen”, vertelt Daniëlle lachend. „Het is intensief om steeds samen te zijn, maar daarom ook mooi. Als gezin groeien we naar elkaar toe.” Het viertal heeft nog heel wat kilometers voor de boeg alvorens op 5 juni terug te keren naar Nederland. „We zijn blij dat we dit kunnen doen. Door een dagelijks verhaal in het routeboek en door de blog die Daniëlle bijhoudt, kunnen de kinderen zich later de reis nog een keer voor de geest halen”, zo besluit Martijn.

Volg haar reisblog op: https://www.pindat.com/reisblog/roadtripping.mdmd

Medewerkster Zuyderland werft gelden tijdens Amerikareis

Medewerkster Zuyderland werft gelden tijdens Amerikareis 

Daniëlle, senior projectleider bij Projectbureau Additionele Gelden, verblijft momenteel voor enkele weken met haar gezin in Amerika. Deze reis heeft zij opgedragen aan haar vader die ruim twee jaar geleden na een ongelukkige val kwam te overlijden. Daniëlle, Martijn en hun kinderen reizen met een Citroën Traction Avant uit 1952 van haar vader van de oost- naar westkust, inclusief Route 66. Daniëlle: “In de geest van pap wil ik een goed doel aan onze reis koppelen en heb het Research- en Innovatiefonds Zuyderland (R&I fonds) gekozen. Ik heb voor dit fonds gekozen omdat innovatie en nieuwe ontwikkelingen in de zorg voor nu en in de toekomst nodig zijn. Ook de bevlogenheid waarmee collega’s bij Zuyderland hieraan werken, draagt er aan bij. Tijdens het rijden van Route 66 hopen wij veel  Amerikanen en andere nationaliteiten te ontmoeten en hen warm te maken om een donatie te doen voor dit onderzoeksfonds”.

Foto: Daniëlle, Martijn met de kinderen Mana en Dominique zijn klaar voor deze fantastische vakantie. Wij wensen hen veel reisplezier en veel leuke contacten die het R&I fonds zullen ondersteunen.

Je kunt  hun reisverhalen volgen op: https://www.pindat.com/reisblog/roadtripping.mdmd

Onderzoeksfonds Zuyderland aanwezig op Open dag Zuyderland en op Sint Joepmarkt.


Onderzoeksfonds Zuyderland aanwezig op Open dag Zuyderland en op Sint Joepmarkt.

Tijdens de Zuyderland Experience – de open dag van Zuyderland Medisch Centrum – op zaterdag 17 maart presenteerde het Research- en Innovatiefonds Zuyderland zich op de locatie Sittard-Geleen. Met de stand en het aanwezige informatiemateriaal werd vooral gewerkt aan het vergroten van de naamsbekendheid van het onderzoeksfonds.

Tijdens de Sint Joepmarkt, de jaarmarkt in Sittard, op dinsdag 19 maart was het thema “Zaai mee voor wetenschappelijk onderzoek binnen Zuyderland”. De door bezoekers gedoneerde bedragen en de door Tuincentrum Lemmens uit Sittard gesponsorde bloemzaden werden verkocht wat een mooi bedrag opleverde voor het onderzoeksfonds. Ook werd aan bezoekers informatie verstrekt over het fonds om structureel donateur te worden.