Ga naar hoofdinhoud

VR-Cube

Nieuw bij Het Geboortecentrum: de VR-Cube. Hierin kunnen zwangeren via virtual reality video’s een realistisch beeld krijgen van medische ingrepen zoals een keizersnede, een algemeen operatie en het toedienen van een ruggenprik.

Daarnaast kunnen zij een virtuele rondleiding volgen door het Geboortecentrum. Deze realistische voorlichting helpt zwangeren zich beter voor te bereiden en vermindert angst en onzekerheid over de bevalling.

De VR-Cube is een samenwerking tussen de afdelingen Gynaecologie & Verloskunde en het Zuyderland Innovatielab. De waarde van virtual reality in de medische voorlichting is wetenschappelijk bewezen. Onderzoek in Zuyderland heeft aangetoond dat 85% van de vrouwen die een VR-video over een keizersnede hebben gezien, zich beter voorbereid voelt dan vrouwen die alleen de standaard informatie ontvangen. Dit draagt bij aan een positievere ervaring en meer gemoedsrust voor de patiënten.

De VR Cube biedt voor zwangeren niet alleen voorlichting, maar ook ontspanningsmogelijkheden zoals meditatie- en ademhalingsoefeningen. Deze integrale benadering van zorg en welzijn benadrukt het belang van zowel fysieke als mentale voorbereiding op de bevalling.

Opening VR-Cube bij Geboortecentrum

Snel naar