Ga naar hoofdinhoud

Zonder pijn op de motor, het kan weer!

Lees het hele verhaal

Jos Meisen

Orthopedie

Zonder pijn op de motor, het kan weer!

Jos Meisen (52) besloot na een jaar sukkelen, maar eens naar de huisarts te gaan met de zeurende pijn in zijn heup. ‘Op een gegeven moment had ik er zo veel last van, dat ik nauwelijks meer kon lopen’.

De maat was vol. De huisarts verwees me door en na de röntgenfoto was het duidelijk: artrose en een flinke ontsteking in mijn linkerheup. Orthopeed Emil van Haaren liet er geen twijfel over bestaan en adviseerde een operatie. ‘Ik heb meteen de knoop doorgehakt, want ik wilde zo snel mogelijk van die pijn af. Na een intakegesprek en oefentherapie voor het lopen met krukken, was ik snel aan de beurt voor de operatie. Op 25 februari om zeven uur ’s morgens checkte ik in en ’s avonds om half zes was ik alweer thuis. Met een gloednieuwe heup, ongelooflijk!

Het herstel ging wonderbaarlijk snel. Om de wond goed te laten genezen heb ik de eerste twee weken niet veel gedaan. Wel deed ik elke dag zelf een paar eenvoudige oefeningen. Na een dag of tien ben ik naar mijn eigen fysiotherapeut gegaan, maar wat bleek; die had ik helemaal niet nodig. Het advies was wel zelf door te gaan met oefenen en vooral veel te blijven bewegen. Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder en kan ik bijna alles weer. Afgelopen weekend maakte ik het eerste ritje op mijn motor, 450 km! Niet slecht, toch?