Ga naar hoofdinhoud

Beleid omtrent mondkapjes

Het dragen van mondkapjes door patiënten en bezoekers in openbare ruimten is vanaf 6 november jl. weer verplicht. De anderhalve metermaatregel blijft van kracht, en waar deze niet gewaarborgd kan worden, blijven mondkapjes ook verplicht.

Aan de balies en in de openbare ruimten begroeten medewerkers en artsen u met een mondneusmasker, ook wanneer ze de anderhalve meter afstand kunnen aanhouden. Binnen de anderhalve meter – en dus ook bij lichamelijk contact met een patiënt of cliënt – dragen zij dat uiteraard ook een mondkapje, volgens de geldende richtlijnen omtrent het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

Afspraak? Neem een mondkapje mee
Hebt u een afspraak in het ziekenhuis, neem dan altijd een mondneusmasker mee. Vergeet u deze mee te nemen, dan krijgt u er een van ons.

Spat- en kuchschermen
De zogenaamde spat- en kuchschermen die u het afgelopen jaar op diverse plekken in onze locaties heeft gezien, blijven voorlopig nog staan, totdat de anderhalve meter richtlijn komt te vervallen.

Voel u vrij een mondkapje te dragen
Iedereen – patiënten, bezoekers en medewerkers – dient zich natuurlijk geheel vrij te voelen om wèl een mondneusmasker te dragen, ook op plekken waar dat niet meer verplicht is.