Ga naar hoofdinhoud

Thuismonitoring COVID-19

Contact

Indien u vragen heeft over het thuismonitoren kunt u contact opnemen met het Zuyderland Control Center:

088 - 459 89 90

088 - 459 89 90

Bereikbaar van 07:00 tot 23:00 uur. In geval van nood, bel 112.

Thuis herstellen na Covid-19
Covid-19 patiënten hebben de mogelijkheid, na opname in het Zuyderland Medisch Centrum, thuis verder te herstellen. Vanuit het Control Center van Zuyderland houden wij uw gezondheid in de gaten. Op deze pagina geven wij u meer informatie en vindt u diverse instructies over thuismonitoring na Covid-19.

Hoe werkt thuismonitoring bij COVID-19?
Voordat u naar huis gaat wordt u aangemeld bij het Zuyderland Control Center en krijgt u op de verpleegafdeling uitleg van een verpleegkundige over het vervolg van uw traject. Tijdens dit gesprek krijgt u uitleg over:

 • Zuurstofmeter (saturatiemeter)
  De zuurstofmeter krijgt u mee naar huis. Zie instructies zuurstofmeter onderaan deze pagina.
 • Zuurstoffles
  U heeft ook nog zuurstof nodig. Alle benodigdheden hiervoor worden bij u thuis geleverd. Het is belangrijk dat uw partner of mantelzorger thuis aanwezig is voor de levering, want dan wordt er uitleg gegeven over het gebruik van de zuurstof. Op de dag dat u naar huis gaat dient uw partner of mantelzorger de zuurstoffles mee te nemen die bij u thuis is afgeleverd. Deze wordt dan in het ziekenhuis aangesloten. Zie instructies zuurstoffles onderaan deze pagina. LET OP: Omdat de zuurstoffles een beperkte hoeveelheid zuurstof heeft, is het van belang dat u vanuit de afdeling direct het ziekenhuis verlaat en rechtstreeks naar huis gaat. Thuis kunt u de zuurstof overzetten op de grotere concentrator die geleverd is en de kleine zuurstoffles weer dichtdraaien.
 • Wat u moet doen als uw gezondheid achteruit gaat
  De verpleegkundige bespreekt wat u moet doen als uw gezondheid achteruit gaat.
  In geval van nood: bel 112.

Dagelijkse thuismonitoring COVID-19
Wij vragen u dagelijks uw temperatuur en zuurstofgehalte te meten en een aantal vragenlijsten in te vullen. Dagelijks nemen we telefonisch contact op om uw gezondheidssituatie te bespreken. Zie instructies onderaan deze pagina.

Einde thuismonitoring COVID-19
Indien uw hoofdbehandelaar aangeeft dat u voldoende hersteld bent, krijgt u een eindgesprek met een medewerker van het Zuyderland Control Center. Hierin wordt onder andere het retour van de zuurstoffles en de zuurstofmeter besproken.

Contact
Indien u vragen heeft over thuismonitoring COVID-19 kunt u telefonisch contact opnemen met het Zuyderland Control Center tussen 07:00 en 23:00 uur. Ook kunt u de instructies bekijken op deze pagina of uw antwoord vinden bij de veel gestelde vragen.

Voor vragen over andere gezondheidsklachten kunt u contact opnemen met uw eigen huisarts.

Heeft u dringend medische hulp nodig, neem dan altijd contact op met 112.

Contact

Indien u vragen heeft over het thuismonitoren kunt u contact opnemen met het Zuyderland Control Center:

088 - 459 89 90

088 - 459 89 90

Bereikbaar van 07:00 tot 23:00 uur. In geval van nood, bel 112.

Folder