Ga naar hoofdinhoud

Wisselen van zorgverzekering? Let op bij het afsluiten van een Budgetpolis.

27 nov 2023

Een budgetpolis (ook wel selectief polis genoemd) is een zorgverzekering waarbij de zorgverzekeraar met slechts een beperkt aantal zorgverleners een contract afsluit. Hier staat een lagere premie tegenover. Gaat u echter naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan bestaat de mogelijkheid dat u een deel van de kosten van planbare (niet-spoedeisende) zorg zelf moet betalen.

Zuyderland heeft voor 2024 GEEN contract gesloten met de volgende budgetpolissen:

  • Basis Budget polis van Zilveren Kruis
  • Principe Polis Budget van De Christelijke Zorgverzekeraar (voorheen: Pro life)
  • Natura Select van EUCARE/Aevitae

Indien u een budgetpolis afsluit bij een van deze genoemde zorgverzekeraars, dan dient u in de meeste gevallen een deel van de kosten zelf te betalen (naast de kosten voor uw eigen risico).

Als u uw zorgkosten volledig vergoed wenst te krijgen, dient u naar een gecontracteerd ziekenhuis te gaan. Wilt u te allen tijde geholpen worden in Zuyderland Medisch Centrum en zonder voor onverwachte kosten te komen staan. Kies dan voor een zorgverzekering waarmee Zuyderland Medisch Centrum wel gecontracteerd is.

Ondanks dat een budgetpolis in eerste instantie wellicht financieel aantrekkelijk lijkt, kunt u in sommige gevallen dus voor onverwachts hoge kosten komen te staan.

Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor details over de vergoedingen, de polisvoorwaarden en uitzonderingen die van toepassing zijn.
Kijk hier voor meer informatie.