Ga naar hoofdinhoud

Wisselen van zorgverzekering? Let op bij het afsluiten van een Budgetpolis

05 dec 2021
Een budgetpolis (ook wel selectief polis genoemd) is een zorgverzekering waarbij de zorgverzekeraar met slechts een beperkt aantal zorgverleners een contract afsluit. Hier staat een lagere premie tegenover. Gaat u echter naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan bestaat de mogelijkheid dat u een deel van de kosten van planbare (niet-spoedeisende) zorg zelf moet betalen.

Zuyderland is in 2022 niet gecontracteerd voor de volgende budgetpolissen:

  • Univé (Gewoon ZEKUR polis)
  • Zilveren Kruis (Basis Budget polis en Ziezo Selectief polis)
  • Pro Life (Principe Polis Budget).
  • EUCARE/Aevitae (Natura Select)

Deze verzekeraars hebben – wat betreft de genoemde budgetpolissen – contracten met andere zorgverleners afgesloten.

Indien u een budgetpolis afsluit bij een van de genoemde zorgverzekeraars, dan dient u in de meeste gevallen een deel van de kosten zelf te betalen (de zogenaamde eigen bijdrage) naast de kosten voor uw eigen risico. Als u uw zorgkosten volledig vergoed wenst te krijgen,  dient u naar een gecontracteerd ziekenhuis te gaan. Indien u te allen tijde geholpen wilt worden in Zuyderland zonder voor onverwachte kosten te komen staan, kunt u het beste een zorgverzekering kiezen waarmee Zuyderland wel gecontracteerd is.

Ondanks dat een budgetpolis in eerste instantie wellicht financieel aantrekkelijk lijkt, kunt u in sommige gevallen dus voor onverwachts hoge kosten komen te staan.

Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor details over de vergoedingen, de polisvoorwaarden en uitzonderingen die van toepassing zijn.

Klik hier voor meer informatie op