Ga naar hoofdinhoud

PREZO keurmerk Hospicezorg feestelijk uitgereikt

21 mrt 2018

Een bijzondere uitreiking van het ‘PREZO keurmerk Hospicezorg’, afgelopen week in kasteel Limbricht. Hospices Daniken en Mariaveld van Zuyderland ontvingen tijdens een speciaal symposium als eerste hospice in Limburg dit bijzondere keurmerk. Eind 2017 werd het kwaliteitsoordeel al formeel toegekend.

Beide hospices doorstonden de externe audit van Perspekt afgelopen jaar met uitstekend gevolg. Ter gelegenheid van het behalen van dit keurmerk organiseerden de hospices een speciaal symposium over palliatieve zorg.

Het keurmerk werd symbolisch uitgereikt door miMakker Titia Brassé en Herm Leenders (directeur Zuyderland Zorgcentra). Carla Wijshoff, de zorgcoördinator van beide hospices, nam het keurmerk in ontvangst namens het hele team van vrijwilligers en professionals voor beide locaties.

Het aansluitende programma van dit middagsymposium was indrukwekkend. Zowel Sander de Hosson (longarts uit Assen) als Chantal de Weerd (klinisch geriater Zuyderland) wisten de 150 aanwezigen te boeien en inspireren met hun presentaties over plliatieve zorg.

Zowel Hospice Mariaveld als Daniken houden organiseren komende maanden een open dag. Klik hier voor meer informatie.