Ga naar hoofdinhoud

Open dag in Zuyderlandhospice Mariaveld op 14 april

28 mrt 2018

Hospice Mariaveld organiseert op zaterdag 14 april een open dag. De hospice van Zuyderland opent de deuren van 13.30 tot 16.30 uur.

Onder het genot van een kopje koffie krijg je uitleg over onze hospicezorg  en word je een rondleiding aangeboden door een van onze medewerkers. Je vindt het hospice aan de Jozefstraat 1 in Susteren.

Kwaliteit van leven en kwaliteit van sterven
In Hospice Mariaveld staan lichamelijke, emotionele, sociale en spirituele behoeften voortdurend centraal. Onze zorg daar richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven voor de tijd die nog rest én op de kwaliteit van sterven. Dankzij ons team dat bestaat uit gespecialiseerde verzorgenden en verpleegkundigen, proberen wij het lijden zoveel mogelijk te verzachten. Hierbij is ook de ondersteuning van een team enthousiaste vrijwilligers onmisbaar.

Ook als genezing niet meer mogelijk is
Deskundige hulp en begeleiding zijn altijd noodzakelijk: ook als genezing niet meer mogelijk is. Zuyderland beschikt daarom over twee hospices waar mensen in een huiselijke sfeer de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen: Hospice Daniken (Geleen) en Hospice Mariaveld (Susteren). In deze twee hospices kun je 24 uur per dag een beroep doen op een multidisciplinair team dat gespecialiseerd is in palliatieve terminale zorg. Ook in Hospice Daniken zal op 12 mei (van 13.30 – 16.30 uur) een open dag plaatsvinden.