direct contact

Direct contact

Sponsoring

Zuyderland is geen sponsor, maar wel sponsorobject

Zuyderland is een publieke maatschappelijke organisatie. Dit is de reden dat onze organisatie doorgaans wel gesponsord wordt en niet de rol van sponsor heeft. In enkele gevallen wordt er wel gesponsord in natura (zoals medisch advies of inzet van professionals) indien dit past binnen de bedrijfsvoering en maatschappelijke context van de organisatie.

Contact
Voor meer informatie over onze sponsorprojecten en de mogelijkheden van sponsoring, kunt u contact opnemen met Luc Cools, projectmanager Additionele Gelden (PAG).
Telefoon: 06-12449777
E-mail: l.cools@zuyderland.nl

 

Actuele projecten
Hieronder vindt u de actuele sponsorprojecten terug.

 • Beweegtuin voor Vastrada

  De tuin van verzorgingshuis Vastrada is toegankelijk voor iedereen; voor bewoners van het verzorgingshuis en voor inwoners van Susteren. De tuin willen we graag gebruiken voor het plaatsen van beweegtoestellen voor jong en oud. Voor de bewoners van Vastrada is het een leuke en laagdrempelige manier om fit te blijven door samen met te bewegen op de toestellen. Sociaal gezien is de tuin een ontmoetingsplek waar de oudere bewoners in contact komen met de inwoners uit de wijk. Hierdoor worden ze uit hun sociale isolement gehaald en ontmoeten ze elkaar in de gezonde buitenlucht.

 • Beweegtuin voor Lemborgh

  Verzorgingscentrum Lemborgh biedt zorg aan psychogeriatrische en somatische cliënten. In Lemborgh wordt getracht het leven zo normaal mogelijk te laten zijn. Veel activiteiten, waaronder het op peil houden van de lichamelijke conditie, worden afgestemd op individuele mogelijkheden. Lemborgh beschikt over een prachtige tuin met mooie fruitbomen en gezellige zitjes. De open ruimtes tussen de bomen willen we graag gebruiken voor het plaatsen van beweegtoestellen.

 • Zingend Zebrapad

  Midden in de dorpskern van de gemeente Stein bevindt zich Verpleegunit Stein, een voorziening voor ouderen met dementie die intensieve zorg nodig hebben. De bewoners van de Verpleegunit wonen bij elkaar in kleinschalige woonvormen. Ze worden, naar hun eigen mogelijkheden, betrokken bij de verschillende huishoudelijke activiteiten die dagelijks plaatsvinden. Er wordt gezamenlijk gegeten en televisie gekeken. Een belangrijk onderdeel waar het activiteitenaanbod op inspeelt, is het bevorderen van lichaamsbeweging voor de bewoners. Voor de bewoners wil Verpleegunit Stein graag een Zingend Zebrapad aanschaffen. Dit is een interactieve muziekvloer die reageert op beweging. Door beweging van de bewoner reageert het Zingend Zebrapad en begint de muziek te spelen. De bewoners worden uitgedaagd om te blijven bewegen op de muziek.

   

 • Inrichting Activity Center

  In Zuyderland Medisch Centrum vormt het onderwerp ‘kwetsbare ouderen/seniorvriendelijk ziekenhuis’ sinds enkele jaren een speerpunt. Met het project ‘Activity Center’ willen wij de fysieke ruimte, gelegen tussen de afdelingen Geriatrie en Urologie/Chirurgie, van Zuyderland Medisch Centrum, locatie Sittard, inrichten. Een deel van deze ruimte wordt omgebouwd tot huiskamer, het andere deel wordt een oefen- en activiteitenruimte.
  Het Activity Center biedt activiteiten die de kwetsbare ouderen zowel fysiek als mentaal in beweging brengen en zoveel mogelijk de dagelijkse activiteiten nabootsen. Door de samenwerking in het Activity Center tussen specialisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en activiteitenbegeleiders van Zuyderland, gecombineerd met de inzet van vrijwilligers en familieleden, kan een innovatief scala aan activiteiten worden aangeboden.

 • Workshops Look Good Feel Better

  Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich meebrengt, kan het uiterlijk ook behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling.
  Voor veel mensen met kanker geeft een verzorgd uiterlijk houvast. Niemand wil er ziek uitzien. Als patiënt kun je je al beter voelen door je goed te verzorgen.
  Wij willen onze patiënten helpen met goede adviezen over uiterlijke verzorging, zodat zij zich beter voelen. Dit is bevorderlijk voor hun herstel.
  Daarom organiseren wij samen met de Stichting Look Good Feel Better op beide locaties van Zuyderland Medisch Centrum een aantal workshops. Deze workshops realiseren wij door sponsoring.
  Wegens grote belangstelling van patiënten voor de workshops willen wij deze workshops in de komende jaren blijven aanbieden. Hiervoor zijn we nog op zoek naar sponsors.

Gerealiseerde projecten
Heel wat projecten zijn door sponsorgelden gerealiseerd. Hieronder treft u een selectie om u een indruk te geven waar sponsorgelden aan besteed zijn.

 • Donatie voor workshops Look Good Feel Better

  De dames van serviceclub Ladies’ Circle 36 Maasland hebben een donatie gedaan aan Zuyderland Medisch Centrum voor het organiseren van workshops Look Good Feel Better. De workshops zijn bestemd voor patiënten met kanker, waarbij een beautyprofessional advies geeft over uiterlijke verzorging . De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk een beter gevoel geeft.

  In 2018 heeft Ladies’ Circle 36 Maasland een kerstbomen verkoopactie georganiseerd met behulp van Intratuin Geleen. De volledige opbrengst van € 2800,- is gedoneerd aan het goede doel.  Op 6 december vond de cheque overhandiging plaats in het ziekenhuis in Sittard-Geleen. De dames Kirsten Pijls, Anouska van Ginkel en Linda van Kersbergen van Ladies’ Circle 36 Maasland overhandigden de cheque aan Betty Verjans en Sonja Dirix van afdeling oost 51-53 in Sittard.

 • Teddy Bear Toss 2016 - Kinderafdeling

  Tijdens de thuiswedstrijd van Laco Eaters Limburg tegen GIJS Groningen vond op 18 december 2016 de vijfde editie van de Teddy Bear Toss plaats. Na het eerste doelpunt door de thuisploeg, werden door het publiek massaal pluchen beren op het ijs gegooid.
  In de weken voorafgaand aan deze wedstrijd konden de beren hiervoor gekocht worden. De opbrengst van de verkoop van deze beren ging volledig naar Stichting KIKA, die het geld gebruikt voor onderzoek naar kinderkanker en pijnbestrijding van deze vreselijke ziekte.

  De dag na de Teddy Bear Toss hebben bestuursleden van Stichting “Het Dak Eraf” samen met enkele spelers van de Eaters de kinderafdeling van beide locaties van Zuyderland Medisch Centrum bezocht om de pluchen beren te overhandigen. De pluchen beren worden uitgedeeld aan de kinderen die een vervelend onderzoek hebben moeten ondergaan in het ziekenhuis.

  De kinderafdeling van Zuyderland Medisch Centrum juicht het initiatief van Stichting “Het Dak Eraf” toe en wil hen heel hartelijk danken voor het grote aantal beren dat ze hebben mogen ontvangen.

  teddy-bear-toss-sponsoring

 • IKEA knuffels voor kinderafdelingen

  Vlak voor de feestdagen hebben twee medewerksters van IKEA Heerlen de twee hoofdlocaties van Zuyderland Medisch Centrum bezocht. Dit in het kader van de jaarlijks terugkerende “pluchen speelgoedactie”. Gezamenlijk ontving Zuyderland Medisch Centrum 500 pluchen dieren. Deze worden uitgedeeld aan kinderen op de Kinderafdeling en aan kinderen op de poli’s en Spoedeisende Hulp die een vervelende behandeling of onderzoek moeten ondergaan.

  De sponsoring van pluchen knuffels aan ziekenhuizen maakt onderdeel uit van de “pluchen speelgoedactie” van de IKEA Foundation. Deze actie loopt van eind oktober tot begin januari. Voor elke verkochte knuffel en ook voor de knuffels die IKEA Heerlen aan Zuyderland Medisch Centrum heeft geschonken, doneert de IKEA Foundation één euro aan UNICEF en aan Save the Children. Met deze actie worden de meest kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden geholpen die anders geen onderwijs zouden kunnen volgen.

  Zuyderland wil IKEA Heerlen bedanken voor de knuffels die zij mochten ontvangen.

  ????????????????????????????????????

 • Snoezelexpres

  Snoezelen stimuleert alle zintuigen door gebruik van lichteffecten, het aftasten van oppervlakten, meditatieve muziek en etherische oliën. Het is aangetoond dat snoezeltherapie kan helpen bij gedragsproblemen die samenhangen met dementie, zoals apathie, rusteloosheid, gedragsstoornissen en herhalingsgedrag.

  De Snoezelexpres brengt de mogelijkheid om te snoezelen naar de cliënt toe in zijn vertrouwde omgeving. Hierdoor wordt het snoezelen breder ingezet, omdat we niet meer afhankelijk zijn van bestaande snoezelruimtes.

  Een snoezelexpres, waarmee de snoezelmaterialen vervoerd worden om bij de mensen thuis te snoezelen, bestond binnen Nederland nog niet. Hierdoor wordt de Snoezelexpres als zeer innovatief en uniek beschouwd binnen Nederland.

  We willen de bedrijven en vermogensfondsen die een sponsorbijdrage leverden om de Snoezelexpres te realiseren, heel hartelijk danken.

  Snoezelexpres sponsoring

 • Hoofdhuidkoelers voor Oncologisch Dagcentrum

  De Stichting Roparun stelde vanuit haar opbrengsten een bedrag van 34.000 euro beschikbaar voor Zuyderland Medisch Centrum locatie Sittard voor de aanschaf van twee hoofhuidkoelers voor het Oncologisch Dagcentrum.

  Bij de behandeling van kanker met chemotherapie is haaruitval een veel voorkomende bijwerking. Patiënten ervaren deze uiterlijke verandering als erg vervelend. Vaak is haaruitval emotioneel belastend en kan het de kwaliteit van leven negatief beïnvloeden.

  Bij enkele vormen van kanker kan het toepassen van hoofdhuidkoeling voor, tijdens en na de behandeling met chemo, ervoor zorgen dat er minder of helemaal geen hoofdhaar uitvalt. De hoofdhuidkoeling zorgt ervoor dat de temperatuur van de hoofdhuid wordt verlaagd, waardoor de doorbloeding rondom de haarwortels afneemt. Haarvormende cellen nemen hierdoor minder cytostatica op met als gevolg minder haaruitval.

  Zuyderland Medisch Centrum dankt de Stichting Roparun heel hartelijk dat zij de aanschaf van deze hoofdhuidkoelers mogelijk maakten.

  hoofdhuidkoeler sponsoring

 • Overige projecten

  • Juniorkamer JCI Swentibold schenkt bedrag aan Cliniclowns
  • Hoofdhuidkoelers voor Oncologisch Dagcentrum, locatie Sittard-Geleen
  • Mia en Ton schenken aan Cliniclowns
  • Duofiets – Hoogstaete
  • Cadeautjes voor moederdag – Zuyderland Medisch Centrum
  • Pluchen Speelgoedactie IKEA – Kinderafdeling
  • Teddy Bear Toss 2014 – Eatersfans ‘Het `Dak Eraf’
  • IKEA Heerlen Kind en Ziekenhuis – Zuyderland Medisch Centrum
  • Open Dag voor Zwangeren – Zuyderland Medisch Centrum
  • Buitenmaterialen dagbehandeling Holtum – Zuyderland GGZ Kind en Jeugd
  • Kruidvat Elsloo doneert bedrag aan kinderafdeling Zuyderland Medsch Centrum, locatie Sittard-Geleen
  • Juniorkamer JCI Swentibold actief voor Zuyderland Medisch Centrum
  • Aankleding kinderkamer SEH door CDJA Westelijke Mijnstreek
  • Activiteitentuin –  Zuyderland GGz
  • Veilig slapen – Zuyderland Medisch Centrum
  • Kindertafel en -stoeltjes wachtruimte Pedagogische Zorg Stilteruimte en Wellnessruimte Hospice Susteren – Zuyderland Zorg
  • Euregiotour 2013
  • Project Knuf – Zuyderland Medisch Centrum
  • Paro zeehondenrobots Teuntje en Sjaantje – Zuyderland Zorg
  • Snoezelruimte Lemborgh – Zuyderland ZorgPluchen knuffels voor de kinderafdeling – Zuyderland Medisch Centrum
  • Spelkamer – Zuyderland GGz Kind en Jeugd
  • Mediq Direct Diabetes patiëntenvoorlichtingsbijeenkomst Diabetes 2016
  • MediReva Patiëntenvoorlichtingsbijeenkomsten 2015
  • Mylan Patiëntenvoorlichtingsbijeenkomst de overgang 2015
  • Novo Nordisk BV Patiëntenvoorlichtingsbijeenkomst 2x Diabetes 2015
  • Roparun Workshops (4) van de Stichting Look Good Feel Better
  • Sanofi Aventis Patiëntenvoorlichtingsbijeenkomst 2x Diabetes 2015
  • VitalAire Patiëntenvoorlichtingsbijeenkomst OSAS 2015