Ga naar hoofdinhoud

Dialoog met de Samenleving

Zuyderland en mantelzorger samen in balans

Opeens ben je mantelzorger. Je partner, kind of ouder wordt ziek en van vandaag op morgen wordt van jou verwacht dat je ondersteuning biedt. Maar waar begin je? En hoe kan Zuyderland hierin ondersteunen? Tijdens deze jaarbijeenkomst op woensdag 13 april, laten we verschillende belangrijke thema’s de revue passeren. Een interactieve middag waarbij mantelzorg en de verbinding met Zuyderland centraal staat. Deelname is gratis voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp.

Mantelzorg
Zuyderland kent vele mantelzorgers. In het ziekenhuis maar zeker ook in de ouderenzorg, waar vaak sprake is van een langdurige relatie. De verbinding tussen medewerkers en mantelzorgers vinden we bij Zuyderland erg belangrijk. Word je als mantelzorger gezien en gehoord en mag je ook ‘nee’ zeggen? En krijg je als mantelzorger voldoende middelen om thuis de zorg te kunnen bieden, zónder jezelf daarin te verliezen?

Kortom, wat gaat er goed en wat zou nog beter kunnen? Zuyderland gaat hierover graag het gesprek met jou aan. Tenslotte kies je niet voor mantelzorg, het overkomt je.

Wanneer:   Woensdag 13 april 2022
Tijdstip:      14:00 – 16:00 uur (inloop vanaf 13:30 uur)
Waar:          Ziekenhuis Zuyderland, locatie Heerlen
                       Henri Dunantstraat 5, 6419 PC Heerlen
                       Auditorium, 2e etage / route 50